Se inaugurează noul sediu al Librăriei „Mihail Sadoveanu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-inaugureaza-nou-sediu-al-librariei-mihail-sadoveanu/

Vineri, 12 februarie, începând cu ora 17.00, va avea loc inaugurarea noului sediul al Librăriei „Mihail Sadoveanu”, în prezenţa criticilor literari Alex. Ştefănescu şi Daniel Cristea-Enache. Librăria „Mihail Sadoveanu” a rămas fără sediul istoric luna trecută din cauza restituirii acestui spaţiu proprietarilor. Pentru a nu întrerupe istoria de peste 65 de ani a cunoscutei librării, Compania de Librării Bucureşti a decis ca Librăria 88, de pe strada Edgar Quinet să preia numele Librăria „Mihail Sadoveanu”.

Un articol de Petre Ivan|11 februarie 2016

„Librăria «Mihail Sadoveanu» nu e numai un magazin de cărți, e o instituție de cultură. De-a lungul timpului, în spațiul ei generos și-au lansat noile volume scriitori de prim-plan ai literaturii române, îndrăgiți de cititori: Marin Preda, Nichita Stănescu, Ana Blandiana, Nicolae Breban, Nicolae Manolescu, Fănuș Neagu, Eugen Simion, Marin Sorescu, Adrian Păunescu, Mircea Dinescu și mulți, mulți alții. „, a mărturisit criticul literar Alex. Ștefănescu.

Alex Stefanescu

Alex Stefanescu

Compania de Librării Bucureşti este cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de ’ ’89, care a supraviețuit cu succes după Revoluție: în prezent, Compania de Librării București (CLB) numără 44 de librarii, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei.

Sper că Librăria «Mihail Sadoveanu» va fi la înălțime și la noua ei adresă, care prezintă și avantajul de a se afla în vecinătatea Universității. Mă înclin în fața tuturor lucrătoarelor acestei instituții, a lucrătorilor ei, ca și a tuturor iubitorilor de carte care o vor frecventa. În ediția a II-a a lucrării mele, Istoria literaturii române contemporane, voi rezerva un capitol Librăriei «Mihail Sadoveanu» -*  Alex. Ștefănescu.

În cadrul reţeţei CLB, Librăria „Mihail Sadoveanu” de pe Bulevardul Magheru avea un statut special, prin lansările de carte, fiind frecventată de iubitorii de carte din capitală, neîntrerupt, de trei generații încoace.

Foto: Libraria Mihail Sadoveanu – facebook

14
/09
/23

„Până când m-a cunoscut” de Julian Barnes și „Despre memoriile femeii și alți dragoni” de Raluca Nagy sunt două dintre noutățile literare pe care vi le propunem pentru acest început de toamnă.

21
/08
/23

LECTURĂ În așteptarea ediției din 2023 a Festivalului Internațional George Enescu, Ziarul Metropolis vă invită să redescoperiți două spirite strălucite ale secolului XX, conștiente de direcția în care se îndreaptă arta.

05
/08
/23

„Misterul Mussolini” de Maurizio Serra este o biografie neconvențională a „celui mai greu de descifrat dintre toți dictatorii secolului XX”, disponibilă acum și în limba română, la Editura Trei.

31
/07
/23

Editura Nemira sărbătorește 32 de ani alături de cei mai îndrăgiți autori, cu volume memorabile, apariții inedite, dar și alături de echipă, de oamenii care zi de zi muncesc pentru ca cititorii să-și găsească cele mai potrivite cărți, deschizătoare de drumuri.

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.

11
/07
/23

Vă propunem o listă cu recomandări de lectură pentru toate vârstele, în care veți regăsi cinci destinații pline de farmec pentru cea mai călduroasă lună din an.