Se inaugurează noul sediu al Librăriei „Mihail Sadoveanu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-inaugureaza-nou-sediu-al-librariei-mihail-sadoveanu/

Vineri, 12 februarie, începând cu ora 17.00, va avea loc inaugurarea noului sediul al Librăriei „Mihail Sadoveanu”, în prezenţa criticilor literari Alex. Ştefănescu şi Daniel Cristea-Enache. Librăria „Mihail Sadoveanu” a rămas fără sediul istoric luna trecută din cauza restituirii acestui spaţiu proprietarilor. Pentru a nu întrerupe istoria de peste 65 de ani a cunoscutei librării, Compania de Librării Bucureşti a decis ca Librăria 88, de pe strada Edgar Quinet să preia numele Librăria „Mihail Sadoveanu”.

Un articol de Petre Ivan|11 februarie 2016

„Librăria «Mihail Sadoveanu» nu e numai un magazin de cărți, e o instituție de cultură. De-a lungul timpului, în spațiul ei generos și-au lansat noile volume scriitori de prim-plan ai literaturii române, îndrăgiți de cititori: Marin Preda, Nichita Stănescu, Ana Blandiana, Nicolae Breban, Nicolae Manolescu, Fănuș Neagu, Eugen Simion, Marin Sorescu, Adrian Păunescu, Mircea Dinescu și mulți, mulți alții. „, a mărturisit criticul literar Alex. Ștefănescu.

Alex Stefanescu

Alex Stefanescu

Compania de Librării Bucureşti este cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de ’ ’89, care a supraviețuit cu succes după Revoluție: în prezent, Compania de Librării București (CLB) numără 44 de librarii, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei.

Sper că Librăria «Mihail Sadoveanu» va fi la înălțime și la noua ei adresă, care prezintă și avantajul de a se afla în vecinătatea Universității. Mă înclin în fața tuturor lucrătoarelor acestei instituții, a lucrătorilor ei, ca și a tuturor iubitorilor de carte care o vor frecventa. În ediția a II-a a lucrării mele, Istoria literaturii române contemporane, voi rezerva un capitol Librăriei «Mihail Sadoveanu» -*  Alex. Ștefănescu.

În cadrul reţeţei CLB, Librăria „Mihail Sadoveanu” de pe Bulevardul Magheru avea un statut special, prin lansările de carte, fiind frecventată de iubitorii de carte din capitală, neîntrerupt, de trei generații încoace.

Foto: Libraria Mihail Sadoveanu – facebook

21
/02
/17

În fiecare an, la 21 februarie, se celebrează Ziua Internațională a Limbii Materne, un eveniment ce promovează diversitatea culturală și lingvistică din întreaga lume.

20
/02
/17

Profesorul universitar Jean-Pierre Sirois-Trahan a descoperit în arhivele Centrului Naţional al Cinematografiei din Canada un film alb-negru care l-ar reprezenta pe scriitorul francez Marcel Proust, literatul considerând că montajul este singurul existent care îl înfăţişează pe scriitor.

14
/02
/17

Compania de Librării București (CLB), cel mai vechi lanț de librării din România, a realizat bilațul vânzărilor de carte din capitală pe anul 2016. Cum CLB este singurul lanț de librării care este prezent cu spații comerciale în toate cele 6 sectoare ale capitalei, datele de vânzări reprezintă, în fapt, o radiografie a situației consumului de carte pentru întregul București.

14
/02
/17

Miercuri, 15 februarie, de la ora 19.00, Editura Humanitas Fiction ne aşteaptă la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea cărţii „Ce se întâmplă în iubire”, un nou bestseller al celebrului scriitor britanic Alain de Botton, publicat în colecţia Raftul Denisei.

11
/02
/17

"Bine v-am regăsit ca să vă spun rămas bun! (...) Resursele mele de luptă cu inerţia, cu rutina, cu rugina, cu vârsta, cu plictisul, cu faptul că nu reuşesc să interacţionez cu dumneavoastră, toate acestea m-au determinat să mă retrag. (…) Sunt prea bătrân, sunt depăşit pentru uriaşele dumneavoastră aşteptări (…)” - Dan C. Mihailescu. Cunoscutul critic literar a renunțat la "Cartea de la ora 5", acesta făcând anunțul în ultima apariţie online a proiectului.

08
/02
/17

Editura Humanitas Fiction lansează, astăzi, de la ora 19.00, la Librăria din Cişmigiu, volumul de nuvele istorice Firmanul orb de Ismail Kadare, recent publicat în colecţia Raftul Denisei. La eveniment participă scriitorii Ana Barton şi Vlad Zografi, traducătorul Marius Dobrescu şi editorul Denisa Comănescu.

27
/01
/17

Vreți să știți cum iubeau Mozart, George Bush, Frida Kahlo sau Napoleon Bonaparte? Poveștile de dragoste au aprins dintotdeauna inimi și condeie în aceeași măsură și multe pagini din literatura lumii s-au născut din iubiri fericite sau triste, din inimi frânte, din îndepărtări sau trădări.

26
/01
/17

Boookblog.ro te invită la prima ediție din 2017 a întâlnirilor Schimb de Cărți București. Vino pe 29 ianuarie, între orele 15:00 – 17:00 la ceainăria Bohemia Tea House (Str. Poiana Narciselor nr.1) ca să cunoști oameni noi sau să revezi prieteni vechi pasionați de lectură, să discutăm despre cărți și nu numai și să savurăm o ceașcă de ceai.

26
/01
/17

Titlurile „Dragă, mă duc la Charlie”, o confesiune sinceră și tulburătoare despre fața ascunsă a tragediei care a zguduit Parisul și întreaga lume, și „Dragoste cu năbădăi”, album cu ilustrații semnate de Georges Wolinski, ucis în atentatul de la „Charlie Hebdo”, vor fi lansate de Editura ALL, la București și la Timișoara, în parteneriat cu Institutul Francez din România.