Se înfiinţează Teatrul „Stela Popescu”
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-infiinteaza-teatrul-stela-popescu/

Teatrul „Stela Popescu” urmează să fie înfiinţat, potrivit unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, adoptată joi, 28 aprilie. Noua instituţie publică de cultură, finanţată parţial de la bugetul local al Municipiului Bucureşti, va avea sediul în incinta Palatului National al Copiilor din bulevardul Tineretului.

Un articol de Petre Ivan|28 aprilie 2016

Obiectul de activitate al Teatrului „Stela Popescu” constituie producerea şi prezentarea de producţii artistice, în principal spectacole coregrafice, dar şi muzicale, realizate în regim individual sau în parteneriat cu alte instituţii de profil, publice sau private.

Organigrama aprobată are un numar total de 43 de posturi, dintre care şase sunt de conducere, potrivit hotărârii adoptate în şedinţa de joi a Consiliului.

Detalierea obiectului de activitate, conform proiectului adoptat, este realizarea şi promovarea de producţii/ coproducţii artistice autohtone şi universale de tipul spectacolelor coregrafice, de balet clasic şi contemporan; promovarea culturii muzicale prin spectacole de balet în vederea educării şi dezvoltării culturale a copiilor şi tinerilor; iniţierea şi susţinerea proiectelor educativ-culturale pentru stimularea creşterii consumului cultural.

Fiind vorba despre o instituţie culturală de stat, managerul (directorul) va fi numit în urmă câştigării concursului de proiecte de management şi va conduce instituţia, cu care Primarul General încheie contract de management, în condiţiile legii.

Foto: Stela Popescu – facebook

 

Citiţi şi:
11
/11
/13

CRONICĂ DE CONCERT „Un artist îşi asumă riscuri”, aşa s-ar putea sintetiza ceea ce pianista Valentina Lisitsa a împărtăşit cu jurnaliştii şi publicul bucureştean pe parcursul zilei de 5 noiembrie 2013, la Ateneul Român.

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.