Se lansează abonamentele pentru ultimele luni de stagiune la Sala Radio!
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-lanseaza-abonamentele-pentru-ultimele-luni-de-stagiune-la-sala-radio/

Orchestrele şi Corurile Radio România vă prezintă, la început de primăvară, “oferta muzicală” de neratat pentru perioada aprilie-iunie 2016. Începând de miercuri, 9 martie,se pun în vânzare abonamentele pentru ultimele 3 luni de stagiune la Sala Radio.

Un articol de Petre Ivan|8 martie 2016

Se lansează abonamentele pentru ultimele luni de stagiune la Sala Radio!

Turneul național “Pianul Călător” (ediția a VI-a) prezentat de pianistul Horia Mihail și derulat sub titlul “Romantic Exclusiv. Chopin”, pianista româncă de talie internațională Karina Șabac care va concerta sub bagheta dirijorul olandez Marijn Simons, mult apreciatul pianist Dan Grigore care va interpreta Rachmaninov – Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră, sub conducerea muzicală a dirijorului rus Misha Katz sunt doar câteva dintre evenimentele ultimei perioade de stagiune la Sala Radio, pe care ați regreta dacă le-ați pierde!

De asemenea, sunteți invitați la concertul “Piazzolla – o poveste autentică” cu Analia Selis – voce, Răzvan Suma – violoncel, Mariano Castro – pian, Rafael Butaru – vioară și Omar Massa – bandoneon, pianistul Matei Varga vă propune o Seară Brahms, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră de Ceaikovski va fi interpretat de violonistul Gabriel Croitoru, iar violonista Sarah Nemţanu, cea care a înregistrat partitura solistică în celebra peliculă “Concertul” (regia: Radu Mihăileanu) va reveni pe scena Sălii Radio pentru a cânta Brahms.

Abonamentele sunt valabile la toate concertele şi recitalurile din stagiunea Orchestrelor şi Corurilor Radio, cu excepția concertelor Orchestrei de Sala RadioMuzică Populară Radio.

Preţurile la abonamente (perioada aprilie-iunie 2016):

– Abonamente de acces:

– categoria I – 445 lei

– categoria a II-a – 356 lei

– categoria a III-a –267 lei

– Abonamente cu valoare redusă (pensionari, elevi, studenţi)

– categoria I redus – 267lei

– categoria a II-a redus – 214 lei

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se achiziționează on-line doar prin reţeaua Eventim (www.eventim.ro).

Foto: Sala Radio – Alexandru Dolea

22
/04
/21

În martie 2020, CORUL ACADEMIC RADIO, unul dintre cele mai prestigioase ansambluri de acest gen din România, urma să prezinte un concert aniversar extraordinar: 80 de ani de activitate artistică. Din motive pandemice, evenimentul a fost anulat. Vineri, pe 23 aprilie (de la 19.00), după peste un an de pauză concertistică, ansamblul Radio România revine pe scenă!

22
/04
/21

Opera Națională București propune publicului la sfârșit de săptămână un program cu două spectacole, „Gala Extraordinară de Balet” și „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini - operă în concert, ce vor fi transmise online în serile de sâmbătă și duminică. Eleganța coregrafiilor clasice și farmecul aparte al partiturii celebrului bărbier Figaro sunt propunerile noastre pentru două seri de poveste.

21
/04
/21

Vineri, 23 aprilie 2021, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, pe canalele online, înregistrarea unui concert condus de Horia Andreescu în luna februarie 2020, cu un program integral Ludwig van Beethoven. Marea pianistă Elisabeth Leonskaja a fost solista invitată să interpreteze, în seria „Beethoven 250“, Concertul nr. 2, în si bemol major, pentru pian şi orchestră, op. 19 al marelui compozitor german.

19
/04
/21

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău? Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17:00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

19
/04
/21

După „Iubita mea doarme” și ”Fata cu ochii verzi”, Toulouse Lautrec continuă să lucreze la material nou și revin acum cu o nouă piesă – „Revin in 5 minute”! Pentru acest cântec actorul Victor Rebengiuc a tras vocea de pe intro, iar pentru filmul de fundal trupa a folosit "found footage" cu fete din anii 60 care dansează la bustul gol - inspiraţia şi nebunia tinereţii actualilor noştri bunici.