Se pot întâmpla multe într-un timp atât de scurt. Filminute 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-pot-intampla-multe-intr-un-timp-atat-de-scurt-filminute-2016/

De la incisive la joviale, cele 25 de filme selecţionate în competiţia Filminute 2016 aduc o gamă de perspective şi poveşti captivante din 17 ţări. Cea de-a 11-a ediţie a FILMINUTE, festivalul internaţional de filme de un minut, debutează în această săptămână cu o colecţie a celor mai bune filme ultrascurte din lume, fiecare împachetând o poveste completă în fix un minut.

Un articol de Petre Ivan|5 Octombrie 2016

 Filminute 2016. ”Selecția de anul acesta a filmelor din competiție este cât se poate de variată ca poveste și cinematografie”, spune co-fondatorul Filminute și Președintele Juriului, John Ketchum. ”Emoțiile veritabile pe care le trezesc filmele acestea și rezonanța lor dincolo de ultimul cadru sunt întotdeauna în vizorul comisiei de selecție.

Multe dintre aceste scurtmetraje ar putea fi gândite cu mare ușurință ca mediu sau chiar lungmetraje captivante.” O mare parte din calitatea selecției din acest an se datorează unui număr de peste 1800 de filme înscrise în competiție, din care au fost alese cele 25 de finaliste.

Cele 17 țări prezente în selecție anul acesta sunt Canada, Franța (2), Germania (2), India, Iran (2), Irlanda, Israel, Italia, Japonia, România, Africa de Sud, Spania (5), Elveția, Marea Britanie, Ucraina, Uruguay și Statele Unite (3).

Premiul ”Best Filminute” și cele 5 mențiuni vor fi acordate de juriul Filminute.

Publicul este invitat să vizioneze, să comenteze, să împărtășească și să acorde note celor 25 de filme. Fiecare are dreptul la un singur vot pentru filmul care consideră că merită Premiul Publicului.

Votul este deschis până în data de 25 Octombrie. Câștigătorii și premiile vor fi anunțate pe 28 Octombrie.

TO RING OR NOT TO RING (Romania), Filminute 2016
(Regiza, scenariul si montajul: Razvan Du)

Foto: Filminute 2016 – www.filminute.com

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

14
/01
/19

Aflat la cea de-a 5-a ediție, Oscar Weekend aduce la Cinema Elvire Popesco cele mai titrate filme ale anului 2018, propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”.

09
/01
/19

Folosirea tot mai numeroaselor servicii de streaming pare să înlocuiască încet dar sigur mersul la cinema. O platformă ca Netflix a devenit cunoscută în special pentru seriale. Însă există câteva site-uri unde cinefilii pot să vadă filme de artă, vechi sau noi, la un preţ accesibil.

07
/01
/19

Filmele biografice „Green Book” şi „Bohemian Rhapsody” şi drama „Roma” au fost marile câştigătoare la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

06
/01
/19

PREVIEW Anul 2019 se anunță promițător pentru cinematografia română. Cele mai așteptate sunt noile filme realizate de Cristi Puiu și Corneliu Porumboiu, cu o potențială premieră la Cannes. Tot în acest an va ieși în săli și „Nu mă atinge-mă”, controversatul debut al Adinei Pintilie.

28
/12
/18

OPINIE Scris și regizat de Alfonso Cuarón, „Roma”va rămâne foarte probabil în istorie ca filmul despre care s-a discutat și s-a scris cel mai mult în 2018. Și asta chiar înainte de premiera mondială la Festivalul de la Veneția, unde a obținut, fără rezerve, Leul de Aur.

21
/12
/18

Primul week-end din 2019 aduce pe marile ecrane din România o nouă producție Columbia Pictures: “Holmes & Watson” – o comedie de aventuri, probabil cel mai amuzant film de până acum despre celebrul detectiv și asistentul său. Cei nerăbdători îl vor putea urmări, în avanpremieră, încă din 28 decembrie 2018.

20
/12
/18

Jason Momoa aduce pacea între lumea de la suprafaţă şi regatul celor şapte mări în ,,Aquaman”, alături de Amber Heard, Willem Dafoe, Nicole Kidman şi Dolph Lungdren, într-un un nou film din seria universului DC, care va putea fi vizionat de vineri, 21 decembrie, în 3D, IMAX 3D, Dolby Atmos şi 4DX.  

20
/12
/18

Ce merită să păstreze memoria cinefilă și istoria cinema-ului din anul 2018? Am făcut o listă, inevitabil subiectivă, a celor mai ambițioase și mai reușite filme văzute în acest an. Filme de mari autori: de la Lars von Trier, Alfonso Cuarón sau Steven Spielberg, până la Chang-dong Lee sau Hirokazu Koreeda.

20
/12
/18

Trofeul NexT 2018 a revenit scurtmetrajului Hector Malot: Ultima zi din an, regizat de Jacqueline Lentzou, în timp ce Premiul „Cristian Nemescu” pentru Cea mai bună regie a mers către regizorul Diogo Baldaia, pentru filmul Miraj, fraților.

19
/12
/18

CRONICĂ DE FILM În cel mai nou lungmetraj al său, „The House That Jack Built” (2018), cu care și-a făcut revenirea la Cannes (în afara competiției), danezul Lars von Trier se pune în mintea un criminal în serie. Rezultatul: un film teribil de ambițios, deopotrivă amuzant, grav și inconfortabil.

18
/12
/18

"Cred că fericirea este supraestimată. Să fii satisfăcut, împăcat cu tine, sunt ţeluri în viaţă mult mai realiste decât visatul la fericire." - Brad Pitt

Page 1 of 22612345...102030...Last »