S-a redeschis expoziția „Interactive Science”
https://www.ziarulmetropolis.ro/se-redeschide-expozitia-interactive-science/

Expoziţia Interactive Science adusă în premieră în România la AFI Cotroceni şi-a redeschis porţile începând cu data de 2 iulie 2020.

Un articol de Liliana Matei|3 iulie 2020

După închiderea temporară cauzată de pandemie, expoziția dedicată experimentelor științifice își așteaptă vizitatorii în deplină siguranță.

Cum pentru noi siguranța publicului este pe primul loc, ne bucurăm să deschidem expoziția Interactive Science în condiții de maximă siguranță conform legii. Credem că această expoziție concepută de oameni de știință din toată lumea, fizicieni, geologi și astronomi este o experiență distractivă și educativă și o oportunitate binevenită de relaxare”, afirmă organizatorul Events.

În acest sens, organizatorii au anunțat următoarele măsuri de siguranță pentru toți cei care vor trece pragul expoziției:

* la intrarea în expoziție este pus la dispoziție dezinfectant pentru mâini
* la recepție este un panou pentru a limita interacțiunea vizitatorilor si a vânzătorului de bilete
* la intrare sunt amplasare pe podea semne care să atenționeze distanțarea socială
* toți angajații expoziției folosesc măști de protecție și mănuși de unică folosință
* în interiorul expoziției va fi acceptat simultan un număr maximum de 10 persoane
* aparatele și mașinăriile din expoziție sunt dezinfectate după fiecare grup de vizitatori.

Astfel, mașinăriile din laboratorul interactiv unde veți găsi experimente din domeniile matematicii, fizicii, științelor naturii (fenomene extreme), energie solară, optică, biologie, anatomie, muzică și multe altele pot fi vizitate în siguranță de vizitatorii de toate vârstele.

Curioșii vor afla cât de repede pot reacționa la sunet și lumină, cum funcționează oasele, cât de bine își mențin echilibrul, cum se formează imaginile tridimensionale, care sunt principiile care pun în funcțiune detectoarele de metale și cum poate fi controlată electricitatea cu o simplă mișcare a mâinii.

Expoziția poate fi vizitată începând cu 2 iulie, de luni până vineri, între orele 13.00 și 21.00, iar în weekend, între orele 11:00-21:00 la  AFI COTROCENI (etajul 1, lângă locul de joacă). În funcție de decizia autorităților, va urma să se reconsidere programul de vizitare.

Biletele sunt disponibile în următoarele categorii: în timpul săptămânii: adulți – 37 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 30 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 87 lei, 2 adulți + 1 copil – 93 lei, 2 adulți + 2 copii – 120 lei) și în weekend: adulți – 45 lei, copii, elevi, studenți, pensionari – 35 lei, pass pentru familii (1 adult + 2 copii – 100 lei, 2 adulți + 1 copil – 110 lei, 2 adulți + 2 copii – 140 lei) și pot fi achiziționate online pe www.eventim.ro şi de la intrarea în expoziție.

 

 

13
/10
/21

În luna octombrie, galeria neconvențională Celula de artă propune două exerciții de introspecție, la fel de necesare dar fiecare propunându-și scopuri și rezultate diferite. Artistul plastic contemporan Beaver expune lucrarea “exe cute”, o juxtapunere a grotescului cu gingășia până pe 14 octombrie iar între 15 – 30 octombrie în galerie se va putea vedea instalația imersivă “Cenușa memorie” a Ancăi Coller, ce încapsulează emoțiile artistei în urma unui incendiu care i-a distrus atelierul..

11
/10
/21

Despre școlile din mediul rural, mai ales cele din mici sate care par uitate de lume și autorități, se știe că se confruntă cu mari probleme, începând de la cele legate de infrastructură, până la absența tehnologiei necesare procesului de educație. Însă aceasta nu mai este și situația Școlii Gimnaziale nr. 2 din satul Progresu, comuna Sohatu, județul Călărași. După ce ani de zile profesorii și elevii „s-au descurcat”, după cum ei înșiși spun, cu condițiile grele în care au învățat – toalete în curte, frig în clase, acoperișul deteriorat prin care se strecura ploaia – școala este acum complet renovată și, mai mult, folosește o platformă de management educațional de ultimă oră. Totul a fost posibil prin implicarea directorului școlii, Daniela Niculescu, care „și-a strigat” nevoile pe platforma HartaEdu lansată de Narada.

08
/10
/21

În epoca rețelelor de socializare, a selfie-urilor și filtrelor de tot felul, când o imagine se face și se desface în câteva secunde și toți visăm la gloria efemeră, conform butadei enunțate de Andy Warhol, dilemele și sensurile autoreprezentării încă sunt discutate. Căci a te reprezenta, indiferent de epocă, nu este un gest lipsit de semnificații estetice și sociale. Un articol de Monica Neațu.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.

05
/10
/21

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

04
/10
/21

Între 15 septembrie și 3 octombrie 2021, Art Safari a oferit publicului 18 zile de bucurie, socializare și artă. Mii de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătrați ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, pentru a privi cele peste 800 de opere de artă expuse.

30
/09
/21

Website-ul digitizArte, platforma interactivă online de debut și auto-publicare (self-publishing) destinată tinerilor creativi - muzicieni, artișt plasticii, designeri, ilustratori, graficieni - susține artiștii emergenți înscriși printr-un un program educațional compus din cinci ateliere online, ce pot fi urmate pe website, un ghid pentru tinerii creativi și o galerie cu lucrările câștigătoare alese în urma apelului deschis. Cele șapte activități pot fi urmate pe digitizArte, începând din luna septembrie.

30
/09
/21

Asociația Qolony - Colonia pentru Artă și Știință organizează prima conferință internațională Fusion: Talks, ediția I, 2021. Conferința este un eveniment hibrid, care se desfășoară online și, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a restricțiilor aferente, cu public la POINT Hub, str. General Eremia Grigorescu nr. 10, București, în perioada 11-14 octombrie 2021.

29
/09
/21

Pe 4 și 5 octombrie, aveți ocazia de a-l cunoaște pe Jiří Jírů, cel care i-a fost alături lui Václav Havel între 1993-2000 ca fotograf personal. În ziua de luni, are loc o discuție cu acesta, la Centrul Ceh, iar marți puteți participa la vernisajul expoziției „Václav Havel: întâlnire cu lumea”, ce va fi deschisă între 1-10 octombrie, la Muzeul Național al Țăranului Român.