Seară de film la MNAR! Corneliu Baba. Un pictor al omului
https://www.ziarulmetropolis.ro/seara-de-film-la-mnar-corneliu-baba-un-pictor-al-omului/

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul, pe 12 decembrie, de la ora 19.00, la o seară de film cu o proiecţie specială: un moment rar de confesiune în care Corneliu Baba, acest pictor singuratic, a acceptat prezenţa celorlalţi în atelierului său.

Un articol de Liliana Matei|9 decembrie 2019

Regăsim astfel artistul, în preajma vârstei de 70 de ani, preocupat obsesiv de arta sa a cărei temă centrală rămâne întotdeauna Omul.

Confesiunea lui Baba trece prin amintirea întâlnirilor providențiale, cum este cea cu profesorul său Nicolae Tonitza, legătura profundă cu studenții săi și exprimarea întrebărilor care, în ce-l privește, rămân veșnic deschise: „Credeți că pictura va muri? Omul contemporan nu mai are timp și gust să contemple un tablou?”.

Pe muzică de Bach, Beethoven, Mozart și Bruch, pictorul ne însoțește cu aceeași atitudine pe care a avut-o și față de tinerii săi studenți: „Am față de ei, poate, datoria de a le răspunde prin gesturi de generozitate, servindu-le încă drept călăuză pe un drum pe care n-am trecut niciodată”.

Participarea este gratuită, dar accesul se va face exclusiv pe baza rezervării la: [email protected]
Galeria Națională, parter

10
/09
/20

Ca o încununare a stilurilor arhitecturale neogotic, romantic şi neobaroc, Palatul din centrul Iașilor, conceput în spiritul palatelor comunale din Europa de Vest, priveşte semeţ în fiecare zi peste orizonturile capitalei culturale a Moldovei. Palatul a fost construit între anii 1906-1925 de către arhitectul Ion. D. Berindey, având suprafața totală de 34.236,35 mp.

08
/09
/20

Proiectul multidisciplinar H3 Garden before detach() se lansează miercuri, 9 septembrie, în București, pe Popa Nan 82. Cinci seri de muzică live, mai multe reprezentații ale spectacolului-instalație Who Am I? A human-robot performance decât erau prevăzute datorită cererii publicului și o expoziție fără precedent de instalații interactive reprezintă perspectiva dinamică pe care H3 o propune în această toamnă.

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.