Seară de lectură Marius Manole şi lansare de audiobookuri Humanitas Multimedia
https://www.ziarulmetropolis.ro/seara-de-lectura-marius-manole-si-lansare-de-audiobookuri-humanitas-multimedia/

Humanitas Multimedia îi invită pe pasionaţii de lectură vineri, 16 ianuarie, de la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cişmigiu la o seară de lectură şi dialog cu Marius Manole, pe care l-aţi putut asculta citind Kafka, Kureishi, Inoue, Wilde, Caragiale, sau Tolstoi pe audiobookurile apărute în ultimii ani.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2015

Seară de lectură Marius Manole / Vor mai participa la întâlnire Gabriel Liiceanu, Cezar Paul-Bădescu și Lidia Bodea.

Unul dintre actorii remarcabili ai tinerei generații intră în studioul de înregistrări pentru o lectură alba, cât mai liberă de interpretare.marius manole

Rămân însă în voce, după parcurgeri successive ale textelor, nuanțele: tonurile joase, mai grave ale dramei, tristețea învăluitoare a confesiunilor sau ritmicitatea mai alertă a satirei.

Audiobookuri Humanitas Multimedia în lectura lui Marius Manole: Scrisoare către tata de Franz Kafka, Intimitate de Hanif Kureishi, Pușca de vânătoare de Yasushi Inoue, Leac de criză de I. L Caragiale, Privighetoarea și trandafirul de Oscar Wilde, Cuponul fals de Lev Tolstoi.

Foto: Marius Manole, audiobookuri Humanitas Multimedia – Humanitas, facebook

23
/09
/21

Când s-a stins cel mai mare scriitor rus, cenzura lucra de zor, „dar sentimentele poporului rus nu puteau fi înăbușite”, notează americanul Jay Parini în ultimele pagini din cunoscutul roman „Ultima gară”.

09
/09
/21

În Etiopia anului 1935, Hirut lucrează ca servitoare în căminul unui ofițer din armata împăratului. Iar când armatele lui Mussolini se apropie și bărbații trebuie să se mobilizeze, Hirut și celelalte femei își doresc să facă mai mult pentru cauza războiului decât să aibă grijă de răniți și să îngroape morții.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.

19
/08
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu nr. 4.

15
/08
/21

A fost odată ca niciodată un pod. Undeva, pe continentul nostru zbuciumat, unde oamenii ar fi trăit nezbuciumați, dacă i-ar fi lăsat sufletele lor de oameni.

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).