Serban Pavlu, 40. La mulţi ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/serban-pavlu-40-la-multi-ani/

Este unul dintre cei mai buni şi mediatizaţi actori din generaţia lui. Poate fi văzut în spectacole de teatru, în filme, în scurtmetraje (aproape în toate scurtmetrajele), ba chiar (foarte des) şi în reclame la televizor.

Un articol de Petre Ivan|29 iunie 2015

Recent a putut fi urmărit şi în cel mai amplu serial romanesc de televiziune realizat de HBO, unde a deţinut rolul principal.

Un actor care este angajat într-un teatru este uneori pus să facă niște roluri pentru că este angajat acolo. Acest lucru nu se întâmplă niciodată la film. Pentru că nu există actori angajați într-un loc unde se fac filme. Și atunci, orice actor, față de orice rol din film, poate spune nu. Dar asta e evident că se întâmplă rar, pentru că în primul și în primul rând la noi se fac puține filme. Acesta este argumentul numărul unu. Astfel, șansa unui actor de se lăsa filmat este foarte mică. Atunci, actorii care își doresc să joace în filme se văd puși în situația de a refuza cu dificultate un rol. – Şerban Pavlu

Actorul Şerban Pavlu împlineşte, astăzi, 40 de ani.

Citiţi şi Șerban Pavlu: „Niciodată nu poți judeca publicul“

Foto: Serban Pavlu – cinemagia

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.