Seri de film în satele din Ilfov, cu Caravana Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/seri-de-film-in-satele-din-ilfov-cu-caravana-metropolis/

Până pe 18 iulie, al X-lea sezon al cinematografului călător Caravana Metropolis aduce în faţa publicului unele dintre cele mai bune filme noi de autor, apreciate la marile festivaluri internaţionale şi în cinematografele din întreaga lume.

Un articol de Liliana Matei|15 iulie 2021

Desfășurată între 12 și 18 iulie, caravana trece prin satele Buriaș, Bălteni și Periș din județul Ilfov, oferind seri memorabile de petrecut împreună cu prietenii și familia.

Proiecțiile au loc în aer liber, de la ora 21:30, iar accesul se face începând cu ora 20:45. Intrarea la toate proiecțiile este liberă pentru public.

Prima zi a evenimentului a adus la Buriaș, pe terenul de fotbal, ANOTHER ROUND/ ÎNCĂ UN RÂND (Danemarca, Suedia) în regia lui Thomas Vinterberg, pe 13 iulie publicul a putut vedea EDMOND/ CYRANO, MON AMOUR (Franța, Belgia, 2018) în regia lui Alexis Michalik, iar cea de-a treia zi a însemnat proiecția la Bălteni, în curtea unei grădinițe, a filmului BABYTEETH: PRIMA IUBIRE (Australia), în regia lui Shannon Murphy.

Astăzi, 15 iulie, este programat PARASITE/ PARAZIT (Coreea de Sud), în regia lui Bong Joon Ho, cu Kang-ho Song și Sun-kyun Lee, film deținător al unor premii importante precum Premiul Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film străin, Cel mai bun scenariu, Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin și Palme d’Or la Cannes.

Parasite îi prezintă pe membrii familiei lui Ki-Taek care au o relație apropiată, dar toți patru sunt șomeri. Într-o zi, fiul cel mare, Ki-woo, este recomandat de către prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru un post de meditator. În speranța unui venit constant pentru familia sa, Ki-woo se îndreaptă spre casa familiei Park pentru un interviu. Ajuns acolo, o întâlnește pe Yeon-kyo, frumoasa moștenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii și două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situații incontrolabile.

Programul următoarelor zile ale Caravanei Metropolis poate fi consultat mai jos:

Periș, curtea Liceului Teoretic nr. 1

16 iulie

EDMOND/ CYRANO, MON AMOUR (Franța, Belgia, 2018)

Regie: Alexis Michalik

Sinopsis: Decembrie 1897, Paris. Edmond Rostand nu a împlinit încă treizeci de ani, dar are deja doi copii și o mulţime de griji. Nu a mai scris nimic de doi ani. Disperat, îi propune marelui actor Constant Coquelin o nouă piesă, o comedie eroică, în versuri, pentru stagiunea de sărbători. Edmond începe să scrie această piesă de la care nimeni nu așteaptă mare lucru. Astfel se naște Cyrano de Bergerac.

Detalii: 110 minute, AP 12, comedie istorică

17 iulie

JACKIE ȘI OOPJEN (Olanda, foto)

Regia: Annamaria van de Mond

Detalii: 2020, 90 minute, +7

Sinopsis: Jackie și Oopjen, filmul olandez în regia Annemariei van de Mond, este o comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile și operele de artă ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La închiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetița de 12 ani a unui custode descoperă că unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezește la viață. O prietenie puțin probabilă se leagă atunci când Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confundă pe Jackie cu sora ei demult pierdută.

18 iulie

BABYTEETH: PRIMA IUBIRE (Australia)

Regia: Shannon Murphy

Sinopsis: Doi părinți descoperă că fiica lor de 16 ani (Eliza Scanlen, starul seriei HBO Sharp Objects), bolnavă de cancer, s-a îndrăgostit de un dealer de droguri. Prima iubire nu a fost niciodată mai importantă. Mai ales când ar putea fi și ultima.

Detalii: 120 minute, N15, comedie, dramă

Pentru programul complet al Caravanei Metropolis și informații despre filme, puteți accesa platformele web www.cinemainaerliber.ro și facebook.com/Cinemainaerliber/.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Metropolis, finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

09
/08
/22

Documentarul „Mariupolis 2”, realizat de Mantas Kvedaravičius, a fost proiectat luni seară, în premieră în România, în deschiderea celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în prezența a mai mult de 3 000 de spectatori.

08
/08
/22

Prezentat la Cannes în secțiunea „Cinema for the Climate”, „Cruciada copiilor / La Croisade”, noul film al lui Louis Garrel, distribuit de Independența Film în cinematografe din 12 august, vorbește cu umor despre una dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm: schimbările climatice și lumea pe care o lăsăm generațiilor următoare.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producții de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.

05
/08
/22

Când David Leitch („Deadpool 2”, „Atomic Blonde”, „John Wick”, „Hobbs and Shaw”) anunță că urmează să regizeze un nou lungmetraj, e musai să-ți cumperi bilete la cinema. Dependent de adrenalina eliberată de către filmele sale în cinefili, Leitch este și actor, cascador, scenarist, producător, un miliardar pasionat de arte marțiale care știe să folosească în cea mai recentă creație a sa un cocktail bine dozat de poveste, acțiune, efecte speciale, personaje.

04
/08
/22

CRONICĂ DE FILM Mi se pare un gest curajos să dai drumul în săli, în plină vară, unui film precum "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (2021, r. Sebastian Mihăilescu), destul de greu şi bizar, cel puţin pentru cinematografia română.

02
/08
/22

Festivalul Cinemascop a început luni, 1 august, și vă așteaptă până pe 7 august cu filme europene, expoziții, ateliere de creație pentru copii, un spectacol de teatru și o atmosferă de vacanță la mare aparte.

02
/08
/22

Programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8-14 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, este acum disponibil aici: https://bit.ly/Anonimul2022.