Seri de teatru de animaţie la Ţăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/seri-de-teatru-de-animatie-la-tandarica/

Teatrul Țăndărică deschide vineri, 5 februarie, programul Seri de teatru de animaţie, cu producţii dedicate copiilor, dar şi publicului larg, prin proiectul AnimaStudio // teatru de animaţie pentru adolescenţi şi adulţi.

Un articol de Petre Ivan|3 Februarie 2016

Sala Lahovari și Sala Studio vor găzdui, astfel, spectacole pentru adolescenți și adulți, joia de la ora 19.00, iar vinerea de la ora 18.00, copiii se pot bucura de frumoasele povești de la Țăndărică.

Vineri, 5 februarie, la ora 18.00, copiii sunt invitați să intre în lumea frumoasei RAPUNZEL, printr-o propunere modernă, un spectacol poetic și neconvențional semnat de Gavriil Pinte, actor și regizor de teatru cu nouă nominalizări și trei premii UNITER, care semnează regia a peste 30 de reprezentații susținute în decorul Teatrelor Național, Nottara, Act şi Ţăndărică din București, precum și din țară, la Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Miercurea Ciuc, Ploieşti, Tulcea şi Giurgiu.

RAPUNZEL – numele unei plante. Şi-apoi al unei fete. O fată cu fire de păr lung-prelung, care ajung dintr-o poveste străveche până la povestitorii Fraţi Grimm. Şi de la Fraţii Grimm până la noi. La noi firele intră-n mecanismele spectacolului. Firele ajung să pună în mişcare, să anime păpuşi şi elemente de decor. Decoruri marionetizate. La vedere –  în fel de fel de jocuri al păpuşarilor cu firele, cu păpuşile, cu obiectele, cu decorurile şi… cu un Povestaş venit parcă din alte vremuri. – Gavriil Pinte – regizorul spectacolului.

Din distribuție fac parte: Florentina Tănase, Daniela Ruxandra Mihai/Ana Maria Bălescu, Cristina Roșiianu/Grațiela Ștefan Ene, Paul Ionescu/Olga Bela, Eugenia Barbu/Andreea Ionescu, George Simian/Adrian Alexandru Neculcea, Dan Codreanu/George Năstase.

DETALII ŞI BILETE ONLINE: AICI

Foto: Ţăndărică – teatrultandarica.ro

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »