Seria de conferinṭe de la TNB continuã
https://www.ziarulmetropolis.ro/seria-de-conferin%e1%b9%ade-de-la-tnb-continua/

Duminică, 24 februarie, ora 11.00, la Sala Mică a TNB, Eugen Istodor va susţine conferinţa cu tema Lipscani – Ghid turistic & de chefuri. Preţ bilet: 16 lei. Lumea cuceririlor, a legendelor şi cea horror a dezastrelor. Trei lumi într-una singură: Lipscani, centrul istoric, centrul vechi al Bucureştiului. Veniţi cu mine în Lipscaniul meu! Am să vi-l povestesc cum […]

Un articol de Andrada Văsii|11 februarie 2013

Duminică, 24 februarie, ora 11.00, la Sala Mică a TNB, Eugen Istodor va susține conferința cu tema Lipscani – Ghid turistic & de chefuri. Preț bilet: 16 lei.

Lumea cuceririlor, a legendelor și cea horror a dezastrelor. Trei lumi într-una singură: Lipscani, centrul istoric, centrul vechi al Bucureștiului.

Veniți cu mine în Lipscaniul meu! Am să vi-l povestesc cum îl știu eu mai bine. Doar am scris singura carte despre Lipscaniul omenesc. Astăzi, nici dezastrele de altădată ce-au îngrozit Lipscaniul nu mai au mare importantă, pot fi doar blajine mustrări și palide răscoliri de conștiință. Dar ele vorbesc despre neașezarea și inconștiența celor ce-au cucerit cu crâșme și muzică Lipscaniul de astăzi.

Veniți să auziți ce aduce noroc în Lipscani. Ascensiuni si decăderi, fală și faliment au stat zid în zid că doar așa au crescut împreună: Curtea Domnească și Lipscănia. Urmele acelei lumi încă mai există. Forfota aceasta pentru deșertăciunile vieții o putem reînvia împreună ascultând istoria de lipscănie și domnie.

 

Sursa: TNB

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.