SF & Fantasy „Final Frontier”, pe 28 şi 29 martie, în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/sf-fantasy-final-frontier-pe-28-si-29-martie-in-bucuresti/

Cea de-a patra ediţie a târgului de carte SF & Fantasy „Final Frontier” va avea loc pe 28 şi 29 martie, la Nexus Gamers Club din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|6 martie 2015

SF & Fantasy „Final Frontier” / Cele mai noi cărţi science fiction ale principalele edituri (Nemira, Paladin-Art, Herg Benet, Millenium Books, Tritonic) îi aşteaptă pe iubitorii genului la cea de-a patra ediţie a târgului „Final Frontier”, ediţie în care scriitorii vedetă sunt Sebastian A Corn şi Oliviu Crâznic.

Evenimentul va prilejui, de asemenea, ateliere de scriere creativă organizate de Revista de Povestiri şi Bookblog.ro sau lecţii de benzi desenate oferite de prietenii de la revista Comics şi nu oricum.

Târgul se desfăşoară pe 28 şi 29 martie, între orele 10.00 şi 19.00, la Nexus Gamers Club din Bucureşti.

Foto: SF & Fantasy „Final Frontier” – finalfrontier.ro

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!

12
/08
/20

15 fragmente din remarcabila biografie a filosofului german, semnată de scriitoarea anglo-norvegiană Sue Prideaux și apărută recent și în limba română, la Editura Polirom, în colecția Plural M: „SUNT DINAMITĂ! Viața lui Nietzsche” (traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu).

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.