„Sfârșitul verii”, proiectat în deschiderea documentarului „Bondoc”
https://www.ziarulmetropolis.ro/sfarsitul-verii-proiectat-in-deschiderea-documentarului-bondoc/

Documentarul de scurtmetraj „Sfârşitul verii”/„End of Summer”, în regia Alinei Manolache va deschide premiera oficială a filmului „Bondoc”, în această seară, de la ora 20:30 la Cinema Elvira Popescu. „Bondoc”, documentarul semnat Mihai Mincan, Cristian Delcea şi Mihai Voinea va rula în cinematografe din 23 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|20 septembrie 2016

Produs de Dan Nuțu prin Aristoteles Workshop Association, cu o imagine semnată de Ruben Agadjanean și un montaj realizat de Gabi Basalici și Mircea Bobînă, „Sfârșitul verii” conturează portretul colectiv al unor absolvenți de liceu din Vama, Bucovina.

Este ultima vară înainte ca fiecare să pornească pe drumul său, în care frenezia momentelor petrecute împreună începe să se amestece cu incertitudinile viitorului și cu primele gânduri mature.

„Sfârșitul verii” va putea fi văzut înaintea tuturor proiecțiilor „Bondoc” de la Cinema Elvira Popescu din București.

Despre „Bondoc”

Filmul urmărește povestea lui Dan Bondoc, maestru la şah în vârstă de 78 de ani, care trăieşte singur în Bucureşti. Unicul său vis este să câştige campionatul organizat în memoria prietenului său decedat, marele jucător de şah Victor Ciocâltea.

De-a lungul următoarelor zile, Bondoc este prins între bătăliile de pe tabla de şah, duse împotriva unor oponenţi mult mai tineri, teama că nu mai are rost pe lume şi sentimentul că mulţii săi ani îl transformă într-un jucător ineficace.

Dan Vladimir Bondoc a făcut parte din generaţia celor mai mari şahişti români din perioada comunistă, alături de Victor Ciocâltea şi Florin Gheorghiu, iar în anii ’50 era considerat una dintre speranţele şahului românesc, după ce se clasase pe podium la campionatele naţionale.

Înainte de 1989 a participat la câteva turnee internaţionale, dar n-a reuşit nicio performanţă notabilă şi a rămas un veşnic talent irosit.

Dan Vladimir Bondoc a murit luna trecută la vârsta de 82 de ani.

Foto: Sfârșitul verii – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.