Shakespeare și Caragiale, în prima zi a Festivalului MultiArt pentru Deținuți
https://www.ziarulmetropolis.ro/shakespeare-si-caragiale-in-prima-zi-a-festivalului-multiart-pentru-detinuti/

Spectacole de teatru după William Shakespeare şi I.L. Caragiale au fost prezentate miercuri, la Teatrul Nottara, în deschiderea celei de-a IX-a ediţii a Festivalului MultiArt pentru Deţinuţi „Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură”.

Un articol de Petre Ivan|23 noiembrie 2017

Prezentat sub umbrela Festivalului Fest(in) pe Bulevard, MultiArt aduce pe scenă cinci producții realizate de trupe formate din deținuți de la penitenciarele din București — Jilava, București — Rahova, Botoșani, Galați și Craiova, care au lucrat cu regizori și artiști profesioniști.

Primul spectacol al serii a fost „Decidem singuri, nu există ziduri”, autor și regizor Costin Nedelcu, producție a Penitenciarului București — Jilava.

În continuare, pe scena Teatrului Nottara au fost prezentate „Scena meșterilor”, adaptare după „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Mirela Cornelia Nistor, producție a Penitenciarului Botoșani, și „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, regia Iulian Gliță, producție a Penitenciarului București — Rahova.

Astazi,  in cea de-a doua zi a festivalului, se vor juca, de la ora 18,00, producțiile „Prostia omenească (teatru de păpuși)” de Ion Creangă, regia Daniela Agafiței, producție a Penitenciarului Galați, și „Noaptea mișună”, adaptare după „Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare, regia Andrei Ștefănescu, Cătălin Miculeasa și Radu Tudor, producție a Penitenciarului Craiova.

La final, juriul va desemna Cel mai bun spectacol și Cea mai bună regie.

Prima ediție a Festivalului MultiArt pentru deținuți a avut loc în 2009. Până acum, au fost prezentate 59 de spectacole la care au participat 579 de deținuți îndrumați de 75 de artiști.

Foto: Festivalul MultiArt pentru Deținuți – facebook

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.