Sharie Williams Band şi Narcotango, la Brasov Jazz & Blues Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/sharie-williams-band-si-narcotango-la-brasov-jazz-blues-festival/

Sharrie Williams, cotată drept una dintre cei mai buni 15 interpreţi de blues din SUA, va concerta la Braşov în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului Braşov Jazz & Blues Festival, sâmbătă, 6 decembrie.

Un articol de Petre Ivan|8 noiembrie 2014

Sharrie Williams a participat la toate festivalurile prestigioase de blues din Europa şi din Statele Unite ale Americii și este supranumită prinţesa gospel-ului și blues-rock-ului. Asta pentru că reuşeşte să îmbine în concerte aceste 3 genuri muzicale.

Atuurile ei cele mai mari sunt concertele live şi spectacolele pe care şi le pregăteşte temeinic, reuşind să furnizeze un act artistic de mare calitate. Pe 5 decembrie, în cadrul aceluiași festival, revine în România, dar pentru prima oară la Brașov, trupa de tango electronic Narcotango (Argentina).

„Ideea de Narcotango, de dans ca narcotic, s-a născut din faptul că atunci când începi să dansezi tango este ca un drog, nu te mai poți opri”.

În anul 2000, Carlos Libedinsky, directorul muzical al trupei Narcotango, începe să danseze tango găsind în această experienţă un punct de cotitură în interesul său muzical. Intensitatea oferită de milonga, expresia dezvoltată de dansatori pe ringul de dans a declanşat dorinţa de a crea o punte între tradiţionalul tango şi secolul XXI. După ce în 2009 trupa a primit 2 nominalizări la Premiile Latin Grammy şi Premiile Gardel, odată cu lansarea noului album, Limanueva, Narcotango a fost nominalizată din nou la Premiile Latin Grammy 2010 pentru cel mai bun album de tango.

Despre sound-ul lor, Narcotango spun că au incorporat muzica electronică în tango-ul autentic, dând naștere unui nou sunet: „asta a fost geneza formației noastre și felul în care simțim muzica într-o manieră actuală. Tango-ul s-a răspândit între timp toată lumea, în Europa și nu numai, este ceva foarte la modă”.

În cadrul aceluiași festival vor mai concerta scoțienii de la Hidden Orchestra, Elena Mîndru, una dintre muzicienele cele mai apreciate pe scena de jazz din România şi din străinătate, Accord Vibes, Berti Barbera & Nicu Patoi, precum și grupul de blues din Pancevo (Serbia), Blue Family.

Bilete se pot achiziționa de la: Librăria Șt. O. Iosif, casa de bilete a Teatrului Sică Alexandrescu și on-line de pe www.biletebrasov.ro.

Prețul unui abonament este de 150 de lei (există un număr limitat de 100 abonamente). Prețul biletelor, în perioada de presale (până pe 15 noiembrie) este de 65 de lei pentru ziua 1 și 65 lei pentru ziua 2, iar pentru ziua 3 de 75 de lei.

După 15 noiembrie bilete vor costa 80 de lei pentru primele două zile, iar pentru ziua 3 va costa 90 de lei.Sharie Williams Band

Program Brasov Jazz and Blues Festival 2014

(Teatrul Sică Alexandrescu)

Joi 4 decembrie

ACCORD VIBES (România)

HIDDEN ORCHESTRA (Marea Britanie)

Vineri 5 decembrie

ELENA MINDRU QUARTET (România /Finlanda)

NARCOTANGO (Argentina)

Sâmbată 5 decembrie

BERTI BARBERA & NICU PATOI (România)

BLUE FAMILY (Serbia)

SHARRIE WILLIAMS BAND (SUA)

Foto: Sharie Williams Band şi Narcotango  – brasovjazz.ro

30
/10
/18

Se împlinesc astăzi trei ani de la una dintre cele mai mari tragedii post-decembriste: 64 de oameni au murit în urma incendiului de la clubul Colectiv din cauza rănilor. Un supraviețuitor al incendiului a fost a 65-a victimă la aproape doi ani de la tragedie. Cele 65 de victime ale incendiului vor fi comemorate, în această seară, prin Marșul Chitarelor, ce va porni la ora 19.00 din Piața Unirii și se va încheia la clubul Colectiv, unde va avea loc și un moment muzical.

29
/10
/18

Un concert ieșit din comun la Sala Radio, cu prima audiție absolută a unor cântece scrise de un compozitor american pe versuri de Mihai Eminescu, în limba română. Musical Bridges se intitulează concertul care-i aduce la București, pe baritonul american David Small și pe pianista de origine română, Angela Drăghicescu.

26
/10
/18

Pe 3 noiembrie, HOSPICE Casa Speranței vă propune o seară de muzică și fapte bune în beneficiul copiilor și al adulților care înfruntă un diagnostic incurabil Trei grupuri vocale extraordinare și artiști care susțin cauza îngrijirii paliative vor urca pe scena Ateneului Român pentru a oferi Timp pentru Viață pacienților îngrijiți de HOSPICE Casa Speranței.

25
/10
/18

Un duo formidabil, la Carnegie Hall: faimosul pianist Lang Lang acompaniindu-l pe tatăl său, Lang Guo-ren, care-și demosntrează, aici, talentul pe o străveche "erhu" (vioara chinezească cu două coarde). Vorba proverbului, "așchia nu sare departe de trunchi".

23
/10
/18

Două dintre cele mai cunoscute creații ale ”Titanului” (cum este adesea numit Beethoven) - Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră – supranumit ”Imperialul” și Simfonia nr. 6 – ”Pastorala” compun programul evenimentului de la Sala Radio.

22
/10
/18

Scriam în textul intitulat Gloria cântului, Gloria Ţării – spune Mariana Nicolesco –  publicat în caietul-program al Cursurilor de Măiestrie Artistică pe care le-am oferit în vară: «Celebrăm în acest an, prin puterea vocii şi a cântului, Centenarul Marii Uniri a românilor, împlinire a milenarelor aspiraţii şi dovadă a forţei tectonice a neamului nostru, onorând marile conştiinţe naţionale, eroii şi martirii acestuia.

16
/10
/18

Festivalul SoNoRo, aflat la cea de-a XIII-a ediție, propune pentru anul acesta o ediție cu Efecte Secundare! SoNoRo se va desfășura în perioada 2-20 noiembrie 2018, în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu.

15
/10
/18

Pe Vic Chesnutt* l-am văzut prima oară atunci când cei de la “Cowboy Junkies” l-au invitat să cânte cu ei pe “Trinity Revisited”. Cu pălăriuța aia ciudată, figura lui îmi amintea de Tolouse Lautrec și de Michel Petrucciani. Poate și de Peter Sellers, atunci când îl parodia pe Lautrec, în Pantera Roz.

11
/10
/18

Ați ascultat vreodată vioara de colecție pe care cânta George Enescu?  Dacă nu ați avut încă ocazia, nu trebuie să pierdeți concertul susținut vineri, 12 octombrie (de la ora 19.00), la Sala Radio, de violonistul GABRIEL CROITORU, alături de Orchestra Națională Radio și sub bagheta dirijorului de talie internațională NICOLAE MOLDOVEANU.

11
/10
/18

După o lansare spectaculoasă, la Teșcani, la finalul lunii august, și după un periplu în alte patru orașe ale țării, Turneul național 100 x Enescu, susținut de Bucharest Festival Orchestra și dirijorul Cristian Lupeș, ajunge luna aceasta la București.Pe 23 și 28 octombrie, publicul este invitat la concertele ce vor fi susținute la Universitatea Națională de Muzică și la Muzeul Național al Literaturii Române, parteneri ai turneului.

09
/10
/18

Doi artiști foarte apreciați pe scenele internaționale, flautistul Matei Ioachimescu și pianista Mara Dobrescu, și-au dat o întâlnire de prim rang într-un proiect muzical excepțional: ROMANIAN RHAPSODY, o serie de concerte extraordinare, în 7 orașe din România, între 21 și 30 Octombrie. Turneul se va încheia cu un recital la Muzeul Național Cotroceni din București,  Salonul Cerchez, Marți 30 Octombrie, de la ora 19:00.

08
/10
/18

Din 2010, jazzul de cea mai bună calitate este la el acasă în spațiul nonconformist și primitor al Teatrului Act din București; în 10 octombrie 2018 se deschide o nouă stagiune de concerte, cea cu numărul 9, care propune lunar noi provocări pentru admiratorii genului. O noutate este și implicarea în organizarea acestei stagiuni a unicului post românesc clasic, jazz & more – Radio România Muzical, alături de Orchestrele și Corurile Radio România.

04
/10
/18

Artiști de renume internațional, printre care se numără dirijorii  Christian Badea, Paul Nadler, Gerd Schaller, Horia Andreescu, Alexander Walker, Camil Marinescu, alături de mari soliști - celistul Misha Maisky, violoniștii Valeriy Sokolov și David Grimal, pianiștii Khatia Buniatishvili, Elizabeth Sombart, Lukasz Krupinski, Daniel Ciobanu -, vor fi oaspeții Filarmonicii „George Enescu” în stagiunea aniversară 2018-2019.

02
/10
/18

Ediția a XVI-a a Concursului Internațional “George Enescu” a adus la București cu 26% mai mulți concurenți față de anul 2016, într-una dintre cele mai puternice ediții din istoria de 60 de ani a Concursului. Peste o treime din concurenții participanți la fiecare secțiune aveau, la momentul înscrierii, cel puțin un alt premiu internațional și aproape jumătate dintre ei concertaseră cu orchestre importante din țara de origine sau pe scene internaționale.

01
/10
/18

Charles Aznavour a murit, în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său din Alpilles (sudul Franţei). Aznavour a fost un cântăreț, compozitor, actor și activist public francez de origine armeană. A apărut în peste 60 de filme și a compus peste 1400 de cântece.