SHŌ JŌ RU TEN – Spectacol de caligrafie modernă şi dans contemporan la Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/sho-jo-ru-ten-spectacol-de-caligrafie-moderna-si-dans-contemporan-la-teatrul-odeon/

Sâmbătă, 29 iunie 2013, de la ora 16.00 şi de la ora 19.30, Teatrul Odeon vă aşteaptă la „SHŌ JŌ RU TEN“, un spectacol de caligrafie modernă şi dans contemporan prezentat cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|20 iunie 2013

Sâmbătă, 29 iunie 2013, de la ora 16.00 şi de la ora 19.30, Teatrul Odeon vă așteaptă la „ SHŌ JŌ RU TEN’“, un spectacol de caligrafie modernă şi dans contemporan prezentat cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucureşti.

Tema este ciclul transmigraţiei, bine înrădăcinat încă din vechime în fiinţa asiaticilor şi bazat pe concepţia că viaţa este efemeră şi se schimbă neîncetat, apărând în mod constant în alte forme. Prin caligrafia scrisă în timpul spectacolului şi mişcarea trupului se exprimă scurgerea vieţii de la naştere până la moarte şi fluxul neîntrerupt către o altă renaştere.

Un spectacol plin de semnificații

Prima parte, Shō înseamnă Naşterea, cea de-a doua parte Jō înseamnă Viaţa, cea de-a treia parte Ru înseamnă Transformarea şi cea de-a patra, Ten înseamnă Reîncarnarea. În cadrul spectacolului, hârtiile şi pânzele folosite ca material pentru caligrafie devin parte a costumelor şi a decorului, şi se transformă în diferite forme, în acord cu tema spectacolului. Se doreşte transmiterea şi perceperea temei vizual prin împletirea, pe scenă, a trei elemente: scris, trup şi materiale.

Muzica îi aparţine lui Christopher Willits, cunoscut pentru faptul că anul trecut a lansat un albumul „Ancient Future“, în colaborare cu Ryuichi Sakamoto.

Info:

Durata: 1 h
Preţul biletelor: 21,20 lei şi 12,72 lei

Foto credit: Teatrul Odeon

15
/12
/15

Acum trei ani, niște actori sibieni s-au decis să pună bazele unui proiect care să îmbine teatrul cu muzica, performance-ul și poezia. Germenele aventurii se regăsește în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, când în primăvara anului 2012, Bogdan Sărătean a regizat un spectacol-lectură (Camera Isabelei) în prezența autorului, Jan Lauwers de la NeedCompany.

15
/12
/15

Dorel Vişan a debutat târziu în cinema, după vârsta de 35 de ani, însă a devenit rapid unul dintre cei mai distribuiţi actori români, activ şi astăzi. În patru decenii de carieră cinematografică, a făcut zeci de roluri în filme şi a lucrat cu mari regizori din generaţii diferite.

15
/12
/15

Joi, 17 decembrie, și vineri, 18 decembrie, de la ora 19:00, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” susține, în sala de spectacole a Teatrului Metropolis (adresa: Str. Mihai Eminescu nr.89, sector 2, București), două noi reprezentații ale spectacolului-colaj „Paris, mon amour” – regia: Răzvan Ioan Dincă.

15
/12
/15

Asociaţia Cluster Economie şi Asistenţă Socială în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, organizează marţi, 15 decembrie 2015, începând cu orele 16.30, la sediul Structurii de economie sociala -  Cogito Educaţional SRL din str. Lamaiţei nr 7, sector 4, Bucuresti, conferinţa de inchidere a proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616).

15
/12
/15

Filmul „Genius”, regizat de Michael Grandage, cu Colin Firth, Jude Law si Nicole Kidman in distributie, va avea premiera mondiala la cea de-a 66-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin, in luna februarie. Acest lungmetraj, realizat pe baza unui scenariu scris de John Logan, prezinta o poveste inspirata din viata reala si descrie relatia complexa dintre doi uriasi ai universului literar – romancierul Thomas Wolfe si celebrul editor Max Perkins.

14
/12
/15

8PT este un spațiu artistic fără echivalent în capitala țării noastre. Aici, pe Colței 23, într-un apartament de la etajul opt al unui bloc în etate, se joacă teatru așa cum nu se mai întâmplă în alte locuri. Se joacă teatru neconvențional, curajos, nebunește.

14
/12
/15

Ediţia din această seară a emisiunii Nocturne reprezintă împlinirea unui vis al Marinei Constantinescu. În studioul Nocturnelor poposesc regizorul David Esrig şi actorul Florin Vidamski, autorul cărţii „Drumul spre spectacol prin metoda David Esrig", lansată anul acesta în cadrul Festivalului Naţional de Teatru. Nocturne se difuzează astăzi, de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

14
/12
/15

Teatrul Metropolis a fost inaugurat în toamna anului 2007, când Radu Beligan şi George Ivaşcu au tăiat panglica. Teatrul Tineretului Metropolis a fost conceput ca singurul teatru de proiecte din Bucureşti şi de atunci pe scena din strada Mihai Eminescu au trecut nume importante.

14
/12
/15

“Sfârşit”, de la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova, este un spectacol bine făcut, despre sfârşitul unei vârste, despre momentele cheie şi despre toate finalurile din viaţa noastră; despre insatisfacţia de a fi şi a trăi, despre cât de singuri suntem în relaţiile umane.

14
/12
/15

Sâmbătă, 19 decembrie, începând cu ora 19:00, la sediul Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, Sector 1), va avea loc lansarea calendarului 2016  LEONTINA VĂDUVA 30.

14
/12
/15

Cu un look și o agilitate de spadasin, Ara Malikian (n.1968) este un om-spectacol într-un show de vioară atipic. Susține primul său concert la vârsta de 12 ani, iar astăzi este un maestru excentric care se duelează continuu cu alți mari artiști ale căror lucrări le reinterpretează la fiecare apariție pe scenă. La București ajunge în mai 2016.

14
/12
/15

Teatrul Naţional Radiofonic îl sărbătoreşte pe Radu Beligan, la împlinirea vârstei de 97 de ani, prin lansarea premierei radiofonice a spectacolului Lecţia de violoncel, de Mona Radu, marele său succes de pe scena Teatrului Metropolis. Premiera radiofonică a spectacolului va avea loc în această seară, de la ora 23:05, la Radio România Actualităţi.