Show aviatic şi ploaie! MONDIALUL Metropolis – ep. 32
https://www.ziarulmetropolis.ro/show-aviatic-si-ploaie-mondialul-metropolis-ep-32/

Fotbalul se joacă în multe feluri. În penultimul sfert de finală, vom vedea două echipe care o fac mai mereu în felul lor. Suedia – Anglia este tipul de eveniment sportiv 2 în 1. Precum praful din plicurile care pretind că ar conţine cafea instant.

Un articol de Dedes|7 iulie 2018

Cu ocazia acestui eveniment vom avea parte de fotbal, teoretic, pentru că este implicată și o minge, dar și de un show aviatic, când spectatorii și telespectatori vor privi cum această zboară din careu în careu și din tușă în tușă.

De la Anglia ar fi unele așteptări, dar nu e cazul să le ridicăm prea mult.

Un meci cu Suedia nu face decât să-i readucă pe inventatorii fotbalului la copilăria lor, cu mingi lungi și centrări ploaie. Suedezii joacă în continuare după acest model așa că lucrurile sunt ca și rezolvate. Vor scrâşni măselele, vor trosni tibiile, va fi luptă.

Avancronica ar trebui să fie mai lungă, dar este știut că ori cât ai stoarce o lămâie din ea nu va ieși niciodată suc de portocale. Așa că vă urăm vizionare plăcută! Nu uitaţi, sâmbătă la ora 17.00, oricum meteorologii anunţă ploi.

PS

Cupa Mondială, seferturile de finală:

Franța – Uruguay 2-0

Belgia – Brazilia 2-1

Anglia – Suedia, azi, de la ora 17.00

Croația – Rusia, azi,  de la ora 21.00

Foto: Mondialul Metropolis – fifa.com

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)