Și cea mai proastă scenă de sex tipărită într-un roman publicat în 2017 este…
https://www.ziarulmetropolis.ro/si-cea-mai-proasta-scena-de-sex-tiparita-intr-un-roman-publicat-in-2017-este/

Scriitorul american Christopher Bollen este marele câştigător din 2017 al Bad Sex in Fiction Award, un trofeu literar insolit, care recompensează cea mai proastă scenă de sex tipărită într-un roman publicat în anul în curs. Romancierul american a fost recompensat pentru volumul său „The Destroyers”, ce conţine un paragraf în care protagonistul îşi compară organele genitale cu „un triunghi de biliard”

Un articol de Petre Ivan|4 decembrie 2017

Bad Sex In Fiction Award, un trofeu ce a fost atribuit pentru prima dată de revista Literary Review în 1993, dorește să „atragă atenția asupra pasajelor prost scrise, superficiale și redundante ce vizează descrieri sexuale din ficțiunea modernă, cu scopul de a le descuraja”, potrivit editorilor acestei publicații britanice.

„Pielea de pe brațele și umerii ei au nuanțe diferite de bronz, precum petele lăsate de apă într-o cadă. Fața și vaginul ei concurează pentru atenția mea, așadar arunc o privire în jos, spre triunghiul de biliard format din penisul și testiculele mele”, a scris Christopher Bollen în pasajul desemnat câștigător.

Christopher Bollen, un editor din New York care este editor al revistei Interview, nu a fost prezent la ceremonia organizată joi seară într-un hotel din Londra pentru a primi acest premiu, deloc dorit de scriitorii din lumea întreagă. „The Destroyers” este cel de-al treilea roman al scriitorului american.

Christopher Bollen

Christopher Bollen și-a trecut astfel numele pe o listă prestigioasă de foști laureați ai Bad Sex In Fiction Award, pe care se află și câțiva titani ai literaturii mondiale, precum Sebastian Faulks, Norman Mailer și Tom Wolfe, dar și legendarul solist al trupei The Smiths, Morrissey, care a primit acest trofeu pentru romanul său de debut.

În 2016, Bad Sex In Fiction Award a fost câștigat de scriitorul italian Erri De Luca, laureat al Premiului European pentru Literatură în 2013.

Foto: Christopher Bollen, The Destroyers, sex – facebook

30
/06
/23

Un deceniu tumultuos, în care iubirile se trăiesc alert, iar amenințările nu întârzie să apară pe bătrânul continent – de la criza economică, la venirea la putere a naziștilor în Germania –, surprins într-o captivantă carte de nonficțiune.

12
/06
/23

Cel de-al doilea volum publicat la Editura Humanitas de cercetătorul în neuroștiințe Alexandru Babeș, "Durerea. Istoria conviețuirii cu un vechi dușman", va fi punctul de plecare al unei discuții despre fețele durerii, influența ei în domenii vaste ale vieții și mecanismele de cunoaștere pe care le-am creat de-a lungul secolelor pentru a scăpa de sub controlul ei.

06
/06
/23

„Quilt”, cea mai nouă carte a scriitoarei Veronica D. Niculescu, din care vă oferim un fragment, a fost lansată pe 27 mai la Salonul Internaţional de Carte Bookfest și se află pe lista celor mai vândute titluri ale Editurii Polirom la această ediție a târgului.

05
/06
/23

„Gala și Dalí” de Sylvia Frank și „Fetița strigă-n pahar” de Nora Iuga sunt două dintre noutățile literare pe care le regăsim în iunie la Editura Nemira și pe care vi le recomandăm pentru lecturile din această vară.

30
/05
/23

România este, din nou, consistent reprezentată la Târgul de Carte de la Madrid: un program cu 20 de evenimente și un stand cu o ofertă editorială bogată, organizate de Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii și Institutul Cultural Român de la Madrid, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ambasadei României în Regatul Spaniei, îi așteaptă în perioada 26 mai - 11 iunie pe vizitatorii Feria del Libro din capitala Spaniei.

26
/05
/23

Editura Frontiera lansează sâmbătă, 27 mai, la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, ghidul ilustrat „Prin piețele lumii”, scris de Maria Bahareva, ilustrat de Anna Desnițkaia și premiat anul acesta cu prestigiosul Prix Sorcières pentru non-ficțiune în Franța.