Sibiul magnific. Un video prezintă poarta de intrare în Paradis
https://www.ziarulmetropolis.ro/sibiul-magnific-un-video-prezinta-poarta-de-intrare-in-paradis/

Sibiul, cea mai aclamată destinaţie turistică românească în presa internaţională din ultimii ani, menţionat în prestigioasa publicaţie Huffington Post, este subiectul celui mai nou film şi al unei inedite colecţii de fotografii realizate de Dumitru Budrala, unul dintre antropologii de marcă din România şi din Europa.

Un articol de Petre Ivan|27 iunie 2014

Filmul „Județul Sibiu, Poarta de sud a Transilvaniei“ explorează principalele obiective și atracții turistice, tradiții locale și repere culturale care au individualizat și plasat orașul și județul Sibiu în topul celor mai fermecătoare destinații europene. Sibiul este un loc prietenos global cu o istorie medievală impresionantă și cu o deschidere extraordinară pentru diversitate, vizitat anual de zeci de mii de turiști din toate colțurile lumii.

Albumul de fotografii Județul celor cinci Țări conține 105 imagini care redau habitatul județului Sibiu în toată splendoarea sa. Albumul nu conține text, este un dialog pur și fermecător între public și imagini aeriene care deslușesc cadre splendide și diverse.

Lansarea oficială a celor două creații a avut loc joi, 26 iunie 2014, la Sala Thalia din Sibiu, în prezența autorilor.
”România este o țară tristă, plină de umor și de o frumusețe și complexitate aparte. Îmi place să trăiesc în Sibiu, în această regiune a țării, până la urmă, îmi place să trăiesc în România. Asta m-a motivat să fac și filmul de promovare al Sibiului, în 2007, pe când orașul purta titlul onorant de Capitală Culturală Europeană.

Mă bucur că am avut din nou ocazia să arăt felul în care văd eu regiunea Sibiului, concentrându-mă pe frumusețea și diversitatea ei. Semnele arată că este foarte mare nevoie de astfel de produse de prezentare, nu numai pentru a redescoperi ceea ce avem noi în jurul nostru, dar și pentru a facilita comunicarea cu cei care vor cunoască Sibiul”, a declarat Dumitru Budrală.

Filmul este tradus în nouă limbi (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, maghiară, rusă, chineză și japoneză) și poate fi achiziționat de la casieria Muzeului Astra din Piața Mică, nr.11, la prețul de 15 RON.

Albumul foto poate fi cumpărat din același loc, la prețul de 37 RON, sau din librăriile Humanitas și Habitus din Sibiu.

Foto: Podul Mincinoşilor – www.sibiul.ro / Ovidiu Şopa

Citiţi şi:
27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.