Sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana, depus la Castelul Peleș
https://www.ziarulmetropolis.ro/sicriul-cu-trupul-neinsufletit-al-reginei-ana-depus-la-castelul-peles/

Astăzi, 9 august, de la ora 15.15, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară, urmând să fie depus, apoi, la Castelul Peleş. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi a Familiei Regale, a reprezentanţilor instituţiilor statului şi a membrilor Casei Regale. De marţi, ora 17,00, până miercuri, ora 18,30, sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş.

Un articol de Petre Ivan|9 august 2016

Regele Mihai nu va participa la funeraliile Reginei Ana, un colegiu alcătuit din cinci medici curanți ai acestuia, de diverse specialități, făcând „recomandări împotriva participării Majestății Sale la funeralii”, după cum a anunțat luni Casa Regală.

Custodele Coroanei, principesa Margareta, și Familia Regală vor fi prezenți la Sinaia.

Miercuri sunt așteptate la Castelul Peleș oficialitățile pentru a transmite condoleanțe: reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai organizațiilor internaționale, reprezentanți ai instituțiilor statului, din partea Instituției Prezidențiale, a Președinției Republicii Moldova, membri ai Guvernului României și Guvernului Republicii Moldova, membri ai parlamentelor celor două țări. Sunt așteptați de asemenea reprezentanți ai

Regele Mihai si Regina Ana

Regele Mihai si Regina Ana

Academiei Române și ai Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și din partea altor culte.

În seara de miercuri, sicriul va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal de pe Calea Victoriei.

Joi şi vineri se pot depune coroane de flori la catafalcul Reginei Ana

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni, joi și vineri, de la ora 8,00 la ora 22,00, la Sala Tronului de la Palatul Regal.

Sâmbătă, la ora 10,55, sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi pus pe un catafalc în Piața Palatului Regal.

Acolo va avea loc o ceremonie religioasă. La ora 11,30, sicriul va fi așezat în mașina mortuară. Apoi, cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piața Palatului Regal — bulevardul Magheru
— Piața Romană — Piața Victoriei — bulevardul Aviatorilor — Piața Charles de Gaulle — Arcul de Triumf. De la Arcul de Triumf, cortegiul funerar va continua traseul către Curtea de Argeș. Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localități.

Slujba de înmormântare, sâmbătă, de la ora 15,00regina ana

Slujba de înmormântare a Reginei Ana este programată pentru sâmbătă, la ora 15,00, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezența F
amiliei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezente.

Regina Ana a României a murit pe 1 august, la ora 13,45, la Spitalul din Morges, în Elveția. Începând din data de 2 august, cărți de condoleanțe au fost deschise simultan la Castelul Peleș, la Palatul Regal din Calea Victoriei și la Palatul Elisabeta.

Guvernul a declarat ziua de 13 august, când va fi înmormântată Regina Ana, zi de doliu național pe teritoriul României.

Foto: Castelul Peles, Regina Ana, Regele Mihai – facebook, wikipedia

23
/08
/20

24 august 1899 nu este o zi ca oricare alta. Atunci, într-o zi din ultimele veri ale secolului al XIX-lea, s-a născut la Buenos Aires unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului care urma.

21
/08
/20

E dimineața zilei de 23 august 1926. O zi de luni. Rudolph Valentino, primul sex-simbol de la Hollywood, se trezește pe patul său de la New York Polyclinic Hospital. Nu știe că e ultima dimineață din viața lui… Are 31 de ani.

20
/08
/20

OAMENII MUZICII Recitalurile de pian ale unor VIP-uri precum Elton John, Tori Amos, Keith Jarrett și alții, ce fac publicul să vibreze în extaz? Se datorează în bună parte pianistului și compozitorului de geniu Franz Liszt. A fost o personalitate cosmopolită, scriitor, profesor de pian și dirijor, dar mai ales „creatorul” pianistul-vedetă și al recitalurilor pianistice de tip show.

12
/08
/20

15 fragmente din remarcabila biografie a filosofului german, semnată de scriitoarea anglo-norvegiană Sue Prideaux și apărută recent și în limba română, la Editura Polirom, în colecția Plural M: „SUNT DINAMITĂ! Viața lui Nietzsche” (traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu).

31
/07
/20

În seara de 4 august 1984, Richard Burton s-a dus la culcare pentru ultima dată. Nu s-a mai trezit niciodată. Cauza morții: hemoragie cerebrală. Peste câteva zile a fost înmormântat în cimitirul din Celigny (Geneva), îmbrăcat în costum roșu galez și împreună cu un volum de poezie de Dylan Thomas.

19
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

10
/07
/20

A fost odată o artistă care avea să danseze încă din copilăria petrecută la San Francisco. Peste ani, avea să fie considerată creatoarea care a inventat dansul modern. Isadora Duncan, dansatoare și coregrafă, spirit curios și neconvențional, a căutat întotdeauna un adevăr personal prin arta ei, un adevăr mai presus de corp.

03
/07
/20

E 3 iulie 1883. Într-o casă dintr-un oraș european plin de poezie, de nostalgie, dar și de curiozitate față de un viitor, se naște un băiat. Peste ani, numele lui va figura în nenumărate biblioteci și va fi cunoscut în lumea întreagă.

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.