“Sieranevada”, cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo
https://www.ziarulmetropolis.ro/sierranevada-cel-mai-bun-film-la-gala-premiilor-gopo/

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câştigat de pelicula “Sierranevada”, în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit şase premii, la fel ca şi pelicula “Câini”, în regia lui Bogdan Mirică.

Un articol de Petre Ivan|22 Martie 2017

“Sieranevada” a primit statueta Gopo la șase dintre cele mai importante categorii. Pe lângă cea pentru Cel mai bun film de lungmetraj, “Sieranevada” a mai câștigat premii pentru Cel mai bun regizor — Cristi Puiu, Cea mai bună actriță într-un rol principal — Dana Dogaru, Cea mai bună actriță într-un rol secundar — Ana Ciontea, Cel mai bun scenariu — Cristi Puiu și Cel mai bun montaj — Letiția Ștefănescu, Ciprian Cimpoi.

Tot șase premii la Gala Gopo a primit și filmul “Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, pentru Cel mai bun actor într-un rol principal — Gheorghe Visu, Cel mai bun actor într-un rol secundar — Vlad Ivanov, Cea mai bună imagine — ex aequo Andrei Butică și Marius Panduru pentru filmul “Inimi cicatrizate”, Cel mai bun sunet — Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette, Cea mai bună muzică originală — Codrin Lazăr, Sorin Romanescu și Cel mai bun film de debut — Bogdan Mirică.

Pe locul următor s-a situat pelicula “Inimi cicatrizate” în regia lui Radu Jude, cu patru premii pentru Cea mai bună imagine — ex aequo Marius Panduru și Andrei Butică pentru filmul “Câini”, Cele mai bune decoruri — Cristian Niculescu, Cele mai bune costume — Dana Păpăruz, precum și Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură — Bianca Boeroiu, Domnica Bodogan.

Directorul de imagine Marius Panduru a primit și Premiul Asociației Romanian Society of Cinematographers — RSC tot pentru filmul “Inimi cicatrizate”.

Premiul Gopo la categoria Cel mai bun scurtmetraj a fost câștigat de filmul “4:15 PM Sfârșitul lumii” în regia lui Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga, produs de Adina Sădean și Alex Crăciun (Axix Media Production, Flama Booking).

Statueta Gopo pentru Cel mai bun film documentar a revenit peliculei “Doar o răsuflare” în regia Monicăi Lăzurean-Gorgan, produs de Monica Lăzurean-Gorgan, Hanka Kastelicova, Alina David și Andra Radu (Manifest Film, HBO Europe).

La categoria Tânără Speranță, premiul a fost câștigat de Anamaria Antoci pentru producția filmului “Ilegitim”.

Cel mai bun film european, dintre cele difuzate în România în anul 2016, a fost desemnat “Fiul lui Saul” (“Saul Fia”) regia Laszlo Nemes, peliculă distribuită de Transilvania Film.

Premiul publicului, pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box office în 2016, a fost acordat, la ediția din acest an a Premiilor Gopo, pentru două filme — “Selfie 69” în regia Cristinei Iacob, care a avut 133.207 spectatori și încasări de 2.296.771 lei, și “Două lozuri” în regia lui Paul Negoescu, ce a avut 127.513 spectatori și încasări de 2.403.355 lei.

Premiul pentru întreaga carieră i-a fost oferit, la ediția din acest an, actorului Ion Dichiseanu.

Valentin Uritescu, Premiul pentru întreaga activitate

Valentin Uritescu, Premiul pentru întreaga activitate

Știți că mă simt bine? Vă iubesc, am venit cu dragă inimă și, mai ales, eu l-am cunoscut pe Gopo. (…) Le mulțumesc organizatorilor că s-au gândit să îmi ofere acest premiu. E o vorbă franțuzească: mai bine mai târziu decât niciodată. Ion Dichiseanu.

Premiul pentru întreaga activitate i-a revenit actorului Valentin Uritescu.

Eram în anul întâi de facultate, când am debutat în cinematografie, în filmul lui Gopo ‘S-a furat o bombă’. Aveam o singura replică — ‘Să mergem’. Au trecut peste 50 de ani și acum, uite, Gopo. Bine ai venit în sufletul meu și mulțumesc. – Valentin Uritescu.

Premiul special al ediției de anul acesta a fost acordat unui profesionist al efectelor speciale și pirotehnice — Constantin Petre. El nu putut fi prezent la gală din motive medicale.

Gala Gopo a avut și un moment ”In memoriam” pentru oamenii de cultură care au murit în 2016, actorii Radu Beligan, Marin Moraru, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Paula Sorescu, Dinu Ianculescu, Theodor Danetti, George Alexandru, Ioan Gyuri Pascu și regizorii Ion Truică și Radu Gabrea.

Foto: Gala Premiilor Gopo – facebook

24
/01
/20

CRONICĂ DE FILM Regizat de Sam Mendes, "1917" (2019) este în primul rând o demonstraţie de virtuozitate tehnică. Un film care trivializează tragedia teribilă a războiului şi o transformă într-o cursă contracronometru cu obstacole, ca un joc pe calculator. Spectaculos, dar sărac în idei.

21
/01
/20

În marginea filmului de cinema "Dolor y gloria" (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, și în care Antonio Banderas face un rol pentru care e, de asemenea, nominalizat).

20
/01
/20

Filmele „Tipografic” și „Ieșirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera internațională în secțiunea FORUM a Festivalului de Film de la Berlin.

18
/01
/20

Într-o localitate de pescari din nordul Danemarcei se întâmplă un lucru neobișnuit, sunt tot mai mulți bărbați danezi căsătoriți cu femei tailandeze. Documentarul danez „Unde te poartă inima” (regia: Sine Plambech, Janus Metzva) fi proiectat joi, 23 ianuarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema.

17
/01
/20

Primul episod al noii producții HBO, „Avenue 5”, realizată de Armando Ianucci, cu Hugh Laurie în rolul principal, va avea premiera la HBO și pe HBO GO pe 20 ianuarie.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

10
/01
/20

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

Page 1 of 25612345...102030...Last »