“Sieranevada”, cel mai bun film la Gala Premiilor Gopo
https://www.ziarulmetropolis.ro/sierranevada-cel-mai-bun-film-la-gala-premiilor-gopo/

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câştigat de pelicula “Sierranevada”, în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit şase premii, la fel ca şi pelicula “Câini”, în regia lui Bogdan Mirică.

Un articol de Petre Ivan|22 Martie 2017

“Sieranevada” a primit statueta Gopo la șase dintre cele mai importante categorii. Pe lângă cea pentru Cel mai bun film de lungmetraj, “Sieranevada” a mai câștigat premii pentru Cel mai bun regizor — Cristi Puiu, Cea mai bună actriță într-un rol principal — Dana Dogaru, Cea mai bună actriță într-un rol secundar — Ana Ciontea, Cel mai bun scenariu — Cristi Puiu și Cel mai bun montaj — Letiția Ștefănescu, Ciprian Cimpoi.

Tot șase premii la Gala Gopo a primit și filmul “Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, pentru Cel mai bun actor într-un rol principal — Gheorghe Visu, Cel mai bun actor într-un rol secundar — Vlad Ivanov, Cea mai bună imagine — ex aequo Andrei Butică și Marius Panduru pentru filmul “Inimi cicatrizate”, Cel mai bun sunet — Sam Cohen, Sebastian Zsemlye, Herve Buirette, Cea mai bună muzică originală — Codrin Lazăr, Sorin Romanescu și Cel mai bun film de debut — Bogdan Mirică.

Pe locul următor s-a situat pelicula “Inimi cicatrizate” în regia lui Radu Jude, cu patru premii pentru Cea mai bună imagine — ex aequo Marius Panduru și Andrei Butică pentru filmul “Câini”, Cele mai bune decoruri — Cristian Niculescu, Cele mai bune costume — Dana Păpăruz, precum și Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură — Bianca Boeroiu, Domnica Bodogan.

Directorul de imagine Marius Panduru a primit și Premiul Asociației Romanian Society of Cinematographers — RSC tot pentru filmul “Inimi cicatrizate”.

Premiul Gopo la categoria Cel mai bun scurtmetraj a fost câștigat de filmul “4:15 PM Sfârșitul lumii” în regia lui Cătălin Rotaru și Gabi Virginia Șarga, produs de Adina Sădean și Alex Crăciun (Axix Media Production, Flama Booking).

Statueta Gopo pentru Cel mai bun film documentar a revenit peliculei “Doar o răsuflare” în regia Monicăi Lăzurean-Gorgan, produs de Monica Lăzurean-Gorgan, Hanka Kastelicova, Alina David și Andra Radu (Manifest Film, HBO Europe).

La categoria Tânără Speranță, premiul a fost câștigat de Anamaria Antoci pentru producția filmului “Ilegitim”.

Cel mai bun film european, dintre cele difuzate în România în anul 2016, a fost desemnat “Fiul lui Saul” (“Saul Fia”) regia Laszlo Nemes, peliculă distribuită de Transilvania Film.

Premiul publicului, pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box office în 2016, a fost acordat, la ediția din acest an a Premiilor Gopo, pentru două filme — “Selfie 69” în regia Cristinei Iacob, care a avut 133.207 spectatori și încasări de 2.296.771 lei, și “Două lozuri” în regia lui Paul Negoescu, ce a avut 127.513 spectatori și încasări de 2.403.355 lei.

Premiul pentru întreaga carieră i-a fost oferit, la ediția din acest an, actorului Ion Dichiseanu.

Valentin Uritescu, Premiul pentru întreaga activitate

Valentin Uritescu, Premiul pentru întreaga activitate

Știți că mă simt bine? Vă iubesc, am venit cu dragă inimă și, mai ales, eu l-am cunoscut pe Gopo. (…) Le mulțumesc organizatorilor că s-au gândit să îmi ofere acest premiu. E o vorbă franțuzească: mai bine mai târziu decât niciodată. Ion Dichiseanu.

Premiul pentru întreaga activitate i-a revenit actorului Valentin Uritescu.

Eram în anul întâi de facultate, când am debutat în cinematografie, în filmul lui Gopo ‘S-a furat o bombă’. Aveam o singura replică — ‘Să mergem’. Au trecut peste 50 de ani și acum, uite, Gopo. Bine ai venit în sufletul meu și mulțumesc. – Valentin Uritescu.

Premiul special al ediției de anul acesta a fost acordat unui profesionist al efectelor speciale și pirotehnice — Constantin Petre. El nu putut fi prezent la gală din motive medicale.

Gala Gopo a avut și un moment ”In memoriam” pentru oamenii de cultură care au murit în 2016, actorii Radu Beligan, Marin Moraru, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Paula Sorescu, Dinu Ianculescu, Theodor Danetti, George Alexandru, Ioan Gyuri Pascu și regizorii Ion Truică și Radu Gabrea.

Foto: Gala Premiilor Gopo – facebook

25
/04
/19

Lungmetraje realizate de cineaști precum Pedro Almodóvar, frații Dardenne, Ken Loach și Elia Suleiman, selectate în competiția oficială a celei de-a 72-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes vor fi aduse în România de Independenţa Film.

25
/04
/19

Câștigător al unui premiu Oscar (1993, Cel mai bun actor în rol principal pentru "Scent of a Woman"), Al Pacino împlinește astăzi 79 de ani. Iată un frumos omagiu (Epic Tribute) realizat de prietenul publicației noastre, Alexandru Catrina.

24
/04
/19

CRONICĂ DE FILM Turnat în bună măsură în România și premiat pentru regie la Veneția, „The Sisters Brothers” (2018) surprinde cel mai mult prin seriozitatea cu care francezul Jacques Audiard își asumă genul western și prin modul în care comicul se transformă treptat în tragic.

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

Page 1 of 23412345...102030...Last »