Sigourney Weaver, premiu pentru întreaga carieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/sigourney-weaver-premiu-pentru-intreaga-cariera/

Actriţa americană Sigourney Weaver a fost recompensată, miercuri seară, cu premiul Donostia pentru întreaga carieră, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de Film de la San Sebastián.

Un articol de Petre Ivan|22 septembrie 2016

Sigourney Weaver a primit premiul din mâinile regizorului spaniol Juan Antonio Bayona, sub îndrumarea căruia a jucat în recentul film „A Monster Calls” care a fost prezentat în afara competiției.

A fost o noapte exotică pentru o fată din Manhattan ca mine, pe care nu o voi uita niciodată – Sigourney Weaver

Gala de la San Sebastián a fost prezentată de Edurne Ormazábal, care a reamintit că Sigourney Weaver a fost de trei ori nominalizată la Oscar și de două ori la Globurile de Aur și că a câștigat un premiu Tony.

Foto: Sigourney Weaver – facebook

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

22
/05
/20

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming TIFF Unlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai TIFF, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani.

19
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Pentru că încă nu putem merge la cinema şi la festivaluri, rămânem tot la platformele cu filme accesibile din fotoliul de acasă. De data asta, vă recomandăm trei scurtmetraje foarte speciale, realizate de britanicul Jonathan Glazer, thailandezul Apichatpong Weerasethakul şi americanul Jonas Mekas şi disponibile pe MUBI.

17
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Cu premiera recentă la HBO şi disponibil pe platforma HBO GO, „Natalie Wood: Ce rămâne în urmă” (2020) este un documentar biografic realizat de Laurent Bouzereau despre una dintre cele mai cunoscute actriţe americane. Filmul are ca punct de pornire moartea suspectă a vedetei la doar 43 de ani.

13
/05
/20

CRONICĂ DE FILM Era inevitabil să apară și primele filme realizate în izolare. Radu Jude a lansat un scurt autoportret conceput la invitația Arte/ZDF. Iar Dan Chișu a încercat un lungmetraj, un simplu excercițiu autocomplezent despre un regizor care roagă actori să joace într-un film despre viața în carantină.

07
/05
/20

PREVIEW Din multitudinea de oferte de filme care pot fi văzute de acasă în perioada asta de izolare, vă propunem câteva titluri clasice maghiare, puse la dispoziţie online şi gratuit, cu subtitrare în engleză, chiar de Arhiva de Film din Ungaria.

Page 1 of 26212345...102030...Last »