Silent Places, expoziție de fotografie semnată de Oleg Mutu, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/silent-places-expozitie-de-fotografie-semnata-de-oleg-mutu-la-arcub/

În cadrul seriei de evenimente aniversare ARCUB 18 ani, în foaierul clădirii din Batişte 14 poate fi vizitată expoziţia fotografică „Silent Places“, realizată de Oleg Mutu. Aceasta face parte dintr-un proiect format din trei produse culturale: un spectacol interdisciplinar (fără culise) care implică dans, muzică electronică şi videografică; un film de dans; o expoziţie foto semnată de Oleg Mutu (fotografiile sunt realizate analog şi imprimate pe hârtie fotografică).

Un articol de Petre Ivan|14 mai 2014

Expoziția are la bază o colaborare inedită între un coregraf și un director de imagine, care au în spate un concept puternic: dansul nu se ilustrează, ci se interpretează și reinterpretează cu ajutorul limbajului cinematografic.

Oleg Mutu este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din domeniul cinematografic din Europa. Multe din filmele la care a lucrat au fost premiate la cele mai importante festivaluri de profil din lume.

Întâlnirea fericită dintre cele două echipe artistice a dat naștere unui film și unei expoziții de fotografie, care surprinde corpurile dansatorilor puternic marcate de gânduri interioare, pe un teren arid, infinit.

Expoziția de fotografie „Silent Places“ este bazată pe examinarea vieții interioare a personajelor, surprinde nedumeririle, întrebările și temerile lor într-un moment de intimitate.

silent places

Fotografie din expoziţia lui Oleg Mutu de la ArCuB

Cruzimea și frenezia, copilăria, sentimentele pentru care nu există cuvinte, dar pe care cu toții le simțim, angoasa sufletească, haosul interior și recuperarea stării de echilibru sunt sentimente care redau conștiința aglomerată a personajelor, autoevaluarea.

Prin mișcare și acțiune, cele cinci persoanaje înfățișează sentimente care se transformă în agonie, sunt oameni prizonieri ai libertății infinite într-un spațiu infinit. Cum ne purtăm atunci când nu ne comportăm ca la carte? Ce rezultă atunci când ne întâlnim din întâmplare?

Organizațiile care au contribuit la realizarea acestui proiect sunt: Tangaj Dance, Cartierul de Dans (program curatorial al Asociației Secția de Coregrafie), AFCN (finanțator), CNDB (partener principal), STALKER FILM și SOMNIA FILM (co-finanțatori pentru dance film) și parteneri media (Modernism, Metropotam, Art Clue, Cotidianul, Hot News, TVR, Hipmag, Postomdern, Liternet, Șapte Seri, Alternativ, Realitatea TV, Suplimentul de Cultură).

silent3

Expoziția poate fi vizitată până pe 15 mai. Intrarea este liberă.

19
/05
/21

Vineri, 21 mai, începe la București cea de-a doua ediție a Walk & Shoot Fest. Ateliere foto ce au ca temă centrală scena, discuții online despre fotografie și provocările din domeniu, o expoziție despre diversitate pe scena artelor performative, precum și un concept store cu printuri de autor semnate de artiştii colaboratori ai programului Walk & Shoot, se regăsesc în programul festivalului, care se va încheia pe 30 mai.

18
/05
/21

După mai mult de un an de introspecție și de distanțare socială, timpul petrecut cu noi, în spațiile care au devenit din confortabile limitative, a căpătat complet alte semnificații. Momentele dragi din trecut le-am păstrat departe de estompare iar perioadele de solitudine impusă a făcut zilele, săptămânile și lunile să se comprime. Nu știm când și cum au trecut ultimele 15 luni așa că amintirile ne sunt mai apropiate ca niciodată.

09
/05
/21

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

28
/04
/21

Joi, 6 mai 2021, între orele 16:00 și 20:00 are loc la Galeria Senat, str. Băiculești nr. 29, Sector 1, București, la Combinatul Fondului Plastic, deschiderea expoziției Depozitul 12, prima din seria Politici ale non-acțiunii.

20
/04
/21

Numeroase lucrări în diverse tehnici, realizate în ultimul deceniu de Maia Ștefana Oprea, una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste contemporane din România, se regăsesc începând din 20 aprilie 2021 în expoziţia VR (virtual reality) „On the Naturalness of Things“ / „Despre naturalețea lucrurilor“, curator Ana Sultana Cipariu, „vernisată“ virtual pe platforma Theopen-art.com, fiind cea de-a noua expoziţie în „realitate virtuală“ găzduită aici, alături şi de reconstrucţia virtuală a atelierului marii pictoriţe Valentina Rusu Ciobanu.

20
/04
/21

Expoziția Shaping Design. Together. va avea loc în perioada 5-13 iunie 2021, în cadrul Romanian Design Week, la Muzeul Național de Artă al României.

16
/04
/21

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] este un proiect de recuperare a producției culturale queer din ultimii 20 de ani, care se axează pe trei direcții: arte vizuale, arte performative și literatură. TRIUMF AMIRIA este un efort de diseminare extinsă a culturii queer locale, care își propune în același timp să identifice mai multe direcții pentru viitorul producției culturale queer.