Silvia Marcovici concertează alături de pianistul Evgeny Kissin
https://www.ziarulmetropolis.ro/silvia-marcovici-concerteaza-alaturi-de-pianistul-evgeny-kissin/

Violonista Silvia Marcovici va urca astăzi, de la ora 17.00, pe scena Ateneul Român alături de legendarul pianist Evgney Kissin şi de violoncelistul rus Alexander Kniazev.

Un articol de Andrada Văsii|25 septembrie 2013

Violonista Silvia Marcovici va urca astăzi, de la ora 17.00, pe scena Ateneul Român alături de legendarul pianist Evgney Kissin și de violoncelistul rus Alexander Kniazev.

Trio-ul va interpreta lucrări de Franz Schubert într-un recital excepțional, care urmează direcția Festivalului Internațional „George Enescu” de a aduce împreună pe aceeași scenă mari nume ale muzicii internaționale și nume importante ale muzicii clasice românești.

Despre colaborarea cu Silvia Marcovici și cu Alexander Kniazev, pianistul Evgeny Kissin, considerat „un geniu” de către dirijorul Herbert von Karajan, mărturisea într-un interviu acordat de curând presei din România: „Felul în care cei doi simt şi interpretează muzica e foarte aproape de sufletul meu, de aici această alegere. Ne simţim bine când cântăm împreună fiindcă percepem muzica într-un fel similar. Ador să interpretez alături de ei!”.

Un parcurs de excepţie pentru Silvia Marcovici

Silvia Marcovici s-a născut în România, la Bacău. A studiat vioara la Bacău și la București cu Harry Coffler şi cu Ștefan Gheorghiu. A cântat pentru prima oară în public la vârsta de 13 ani. În 1969 a fost laureata concursului Marguerite Long /Jean Thibaud, iar un an mai târziu a câștigat premiul întâi la Concursul „George Enescu” din București.

Silvia Marcovici debutat la numai 16 ani, alături de Residentie Orkest din Haga sub bagheta compozitorului Bruno Maderna. A interpretat, ca solistă,  inclusiv alături de celebra Orchestră Simfonică din Londra. La invitația dirijorului Claudio Abbado a evoluat, de asemenea,  pe scena Teatrului La Scala din Milano.

Citiți și: SIMFONIA FANTASTICĂ sub bagheta dirijorul israelian Noam Zur!

În anul 1972, a fost invitată de Leopold Stokowski să interpreteze la Royal Festival Hall, concertul fiind  înregistrat de prestigioasa casă de discuri Decca.

În anul 1976, în plin regim comunist, Silvia Marcovici a emigrat în Israel. La începutul anilor ’80, Silvia Marcovici s-a stabilit în Germania.

Silvia Marcovici

Silvia Marcovici va urca de la ora 17.00, pe scena Ateneul Român.

De-a lungul timpului, Silvia Marcovici a interpretat alături de unele dintre cele mai cunoscute orchestre din lume: Royal Philarmonic Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, New York Philarmonic, colaborând, de asemenea, cu dirijori faimoși precum Zubin Mehta, Claudio Abbado, Riccardo Muti, Mstislav Rostropovici.

Silvia Marcovici concertează periodic în America de Nord și America de Sud, Europa, Japonia, Israel. Cântă pe o vioară Albani, fabricată în jurul anului 1800.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!  

Informații suplimentare:

Festivalul „George Enescu” se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013 în București și în mai multe orașe din țară.

Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul „George Enescu” este singurul eveniment unde pot fi urmăriți, cu această densitate, pe scenele românești, timp de o lună, cei mai performanți muzicieni contemporani.

Foto credit: Sergiu Ickovits, (foto sus) Silvia Marcovici

18
/06
/15

Străzile orașului vor fi inundate de sunete și culori în ultimele zile ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În zona pietonală Nicolae Bălcescu, în Piața Mică și Piața Mare, dar și la Muzeul Astra, spectacole de pe trei continente vin în fața publicului cu statui vivante, baloane zburătoare cu apă, dansuri amerindiene și muzică indiană.

18
/06
/15

Pe lângӑ un lineup de excepţie curatoriat de pianistul şi compozitorul de jazz Lucian Ban, a patra ediţie a Bucharest Jazz Festival continuӑ seria de evenimente conexe inauguratӑ anul trecut la Hanul Gabroveni. Startul Bucharest Jazz Festival 2015 este dat de vernisajul expoziţiei Now’s the Time – Romanian Jazz Photographers de la Hanul Gabroveni, în seara zilei de 30 iunie.

16
/06
/15

Cea de-a noua ediţie a evenimentului Noaptea Institutelor Culturale are loc în Bucureşti vineri, începând cu ora 16.00, şi va aduce publicului un program variat, cu filme, muzică, teatru, spectacole de dans, ateliere de creaţie, degustări de preparate tradiţionale şi târguri de produse hand-made.

15
/06
/15

 Salonul de carte Bookfest Estival, Biblioteca Deschisă a British Council și Zilele Porților Deschise la Facultatea de Pictură a Universității de Artă și Design din Cluj sunt proiectele culturale complementare muzicii propuse pentru cea de-a treia ediție Jazz in the Park, care se va desfășura în perioada 29 iunie – 5 iulie la Cluj-Napoca.

15
/06
/15

VLADIMIR LUNGU, dirijor şi director muzical al Operei de Stat din Mersin (Turcia), violoncelistul RĂZVAN SUMA, recent aplaudat în cea de-a II-a ediţie a turneului său naţional „Vă place tango?” şi un „trio” de mari compozitori – MOZART, HAYDN şi CEAIKOVSKI – compun împreună „afişul” concertului desfăşurat la Sala Radio, vineri, 19 iunie (19.00), eveniment ce punctează închiderea stagiunii ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO.

13
/06
/15

 Bucharest Music Film Festival va sărbători anul acesta cea de-a X-a ediţie, aducând, în perioada 19 - 28 iunie, în Piaţa "George Enescu" din Bucureşti, concerte live susţinute de artişti precum Virgil Ianţu şi Bucharest Jazz Orchestra, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Nico şi Pasărea Rock.

11
/06
/15

Violoncelistul Adrian Naidin prezintă sâmbătă, 13 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, în premieră, proiectul muzical “Pân la Rai”, un proiect de world music ce poate deveni revelația acestui an.