Silviu Purcărete și Tokyo Metropolitan Theatre, pe Scena Digitală din luna mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/silviu-purcarete-si-tokyo-metropolitan-theatre-pe-scena-digitala-din-luna-mai/

Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), oferă abonaţilor, în luna mai, o creaţie de excepţie a regizorului Silviu Purcărete, realizată la Tokyo Metropolitan Theatre.

Un articol de Liliana Matei|2 mai 2022

Spectacolul internațional nou pe Scena Digitală este „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare într-o superbă adaptare plină de dinamism semnată de Hideki Noda, în viziunea regizorală a lui Silviu Purcărete.  Premiera lunii este spectacolul „Cerere în căsătorie”, în regia lui Robert Raponj, cu Ofelia Popii, Pali Vecsei, și Adrian Matioc.

Pentru luna mai 2022, abonamentul lunar mai include și spectacolele „Doi pe un balansoar”, „Cion: Requiem Of Ravel’s Bolero”, „Tattoo”, „Ceea ce ziua datorează nopții”, „Maestrul dansului”, „Trei surori”, „Călătoriile lui Gulliver”, „Conferința iraniană”.

Platforma de video-on-demand Scena Digitală, distinsă cu premiul special UNITER, poate fi vizionată pe bază de abonament sau bilet individual. Detalii despre bilete și abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Mai multe detalii despre noile spectacole:

VISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ

De: Hideki Noda

După: William Shakespeare

Traducerea Yuushi Odashima

Regia: Silviu Purcărete

Scenografie, design lumini și costume: Dragoș Buhagiar

Muzica: Vasile Șirli

Video Design: Andras Rancz

Traducerea în limbile română și engleză: Mihaela Iușan

Sincronizarea: Mălina Popa

Cu: Anne Suzuki, Kie Kitano, Masaki Kaji, Hiroshi Yazaki, Tomohiko Imai, Ryo Kato, Tomoharu Hasegawa, Takashi Yamanaka, Yamato Kochi, Yuichi Tsuchiya, Manabu Hamada, Sakurako Moteki, Kotaro Yagi, Tomohiro Yoshida, Kenji Anan, Shinji Asakura, Toru Tezuka, Haruhiko Jo

Spectacol prezentat în limba japoneză, cu traducere în limbile română și engleză.

„Oamenii nu se îndrăgostesc de oameni.

Stelele, luna, soarele…

ne înamorăm de cuvinte deghizate în pietre.”

„Visul unei nopți de vară” de Shakespeare, într-o superbă adaptare plină de dinamism semnată de Hideki Noda, în viziunea regizorală a maestrului român, Silviu Purcărete. Geniul românesc și cel japonez se reunesc, în sfârșit, sub semnul prieteniei!

CERERE ÎN CĂSĂTORIE

REGIA: Robert Raponja

SCENOGRAFIA: Carmencita Brojboiu

CU: Ofelia Popii, Pali Vecsei, Adrian Matioc

Natalia Stepanova cunoaște întortocheatul drum spre căsătorie în momentul în care pretendentul său, Lomov – un personaj ipohondru și suspicios – își face curaj să îi ceară mâna. În loc ca legătura dintre ei să se dezvolte într-o dragoste armonioasă, între cei doi crește o tensiune care culminează cu un adevărat scandal, din cauza faptului că ei sunt mereu pe poziții contradictorii. Certurile lor produc, de fapt, suferință sufletească, dar și fizică: bătăile inimii lui Lomov sunt mai alerte, simte cum nu-l mai țin picioarele, ochii îi zvâcnesc; Natalia suferă de accese de panică.

Pețitul devine un război al caracterelor, iar absurditatea relațiilor conturează atât nevoia de inter-relaționare, cât și nevoia de dragoste, profund necesară omului.

DETALII DESPRE BILETE ȘI ABONAMENTE

Abonament pentru 1 lună – 49 LEI

Include 10 spectacole

Abonamentul este valabil de la data activării lui, prin introducerea codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE și până în ultima zi calendaristică a lunii de autentificare.

Spectacolele pot fi vizionate oricând și de oricâte ori în perioada de valabilitate a abonamentului.

Abonament pentru 3 luni – 89 LEI

Include 16 spectacole

Abonamentul este valabil de la data activării lui, prin introducerea codului de abonat în câmpul AUTENTICARE și până în ultima zi calendaristică a celei de-a treia luni de autentificare.

Spectacolele pot fi vizionate oricând și de oricâte ori în perioada de valabilitate a abonamentului.

Abonament 12 luni – 299 LEI

Include toate spectacolele Scenei Digitale

Abonamentul este valabil de la data activării lui, prin introducerea codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE. Perioada de valabilitate se încheie după 12 luni calendaristice.

Spectacolele pot fi vizionate oricând și de oricâte ori în perioada de valabilitate a abonamentului.

Bilet individual – 30 LEI

Biletul individual este activat în momentul introducerii codului de abonat în câmpul AUTENTIFICARE în termen de 30 de zile de la momentul achiziției.

Spectacolul este disponibil pentru 4 ore de la activare și alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.