Simfonia iubirii: eveniment inedit de muzică clasică și autocunoaștere la Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/simfonia-iubirii-eveniment-inedit-de-muzica-clasica-si-autocunoastere-la-cluj/

Psihologul Daniel David şi Young Famous Orchestra, dirijată de Vlad Agachi, invită clujenii la o călătorie interioară pe muzică de Verdi, Wagner şi Stravinsky, pe 18 şi pe 20 mai.

Un articol de Liliana Matei|8 mai 2015

Clujenilor li se pregătește un concept inedit, care îmbină autocunoașterea și dezvoltarea personală cu muzica clasică, interpretată de o orchestră simfonică. „Simfonia iubirii” îi aduce pe aceeași scenă pe psihologul Daniel David, unul dintre cei mai apreciați psihologi români, și Young Famous Orchestra, sub bagheta dirijorului Vlad Agachi. Evenimentul va avea două reprezentații: luni, 18 mai, și miercuri, 20 mai, de la ora 20.00, la Auditorium Maximum – Casa Universitarilor din Cluj-Napoca.

„Cu gândurile noastre construim lumea. Mintea este cauza faptelor. Gândeşte, vorbeşte şi acţionează cu mintea raţională, iar fericirea te va urma ca umbra care în soare nu te părăseşte niciodată” − Daniel David (adaptat după un text buddhist− The Dhammapada: the way of the Buddha).

Prin intermediul muzicii simfonice, participanţii vor fi invitaţi la o călătorie interioară ghidată de ABC-ul muzicii, raţionalităţii şi psihologiei pozitive, ale cărui sensuri vor fi explicate și ancorate cu exemple din viața de zi cu zi de psihologul Daniel David.
Considerat unul dintre cei mai influenți psihologi români, Daniel David este profesor de Științe cognitive clinice la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, director fondator al Departamentului de Psihologie Clinică și Psihoterapie de la UBB, profesor universitar adjunct la Mount Sinai School of Medicine, New-York, SUA, și director pentru cercetare al prestigiosului institut Albert Ellis Institute, New York, SUA.

Reputatul psiholog este şi autorul lucrării monografice „Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor”, care va apărea în luna iunie la editura Polirom.
Programul muzical al evenimentului va include uvertura operei „Forţa destinului”de Giuseppe Verdi, preludiul operei „Tristan şi Isolda” de Richard Wagner, precum și suita „Pasărea de foc” de Igor Stravinsky.

INFO

Biletele sunt disponibile pe www.biletmaster.ro și la Agenția de Bilete a Teatrului Național din Cluj-Napoca, precum și la locul evenimentului, cu o oră înainte de începerea concertului.

Asociația Young Famous își propune să readucă muzica clasică în prim-planul vieții culturale clujene printr-o abordare modernă a concertului simfonic și apropierea acestuia de publicul tânăr. The Young Famous Orchestra se află sub patronajul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

13
/09
/23

Ediția cu numărul 11 a Jazz in the Park 2023 a adus pe cele cinci scene, amplasate în ,,Muzeul Satului” din Cluj-Napoca, 50 de nume ale muzicii internaționale și românești, majoritatea reprezentanți ai jazzului contemporan, dar și câteva legende ale industriei.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.