Simina și Gabriel Croitoru, la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/simina-si-gabriel-croitoru-la-sala-radio/

Miercuri, 4 iunie 2014, începând cu ora 19, publicul meloman va avea ocazia de a-i reîntâlni pe Gabriel şi Simina Croitoru nu numai interpretând, ca solişti, Mozart pe scena Studioului „Mihail Jora“, ci şi în calitate de invitaţi la evenimentul prilejuit de lansarea albumului W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU; GABRIEL CROITORU, produs de Editura Casa Radio. Lansarea va avea loc în pauză concertului, în foaierul central al Sălii Radio, fiind urmată de o sesiune de autografe, la finalul concertului.

Un articol de Petre Ivan|4 iunie 2014

Albumul cuprinde înregistrări Radio România realizate în anul 2007: W.A. Mozart, Simfonia concertantă KV 364 în mi bemol major pentru vioară, violă şi orchestră în interpretarea Siminei Croitoru, a lui Gabriel Croitoru și a Orchestrei de Cameră Radio, dirijor Horia Andreescu și Johannes Brahms, Concertul op. 77 în re major pentru vioară şi orchestră în interpretarea lui Gabriel Croitoru și a Orchestrei Naționale Radio, dirijor fiind același Horia Andreescu. Prezentarea albumului aparține muzicologului Grigore Constantinescu.

La eveniment vor participa, alături de protagoniști, muzicologul Oltea Șerban-Pârâu și redactorul muzical Tiberiu Comandașu.

S. Croitoru, G. CroitoruGABRIEL CROITORU a obţinut, din anul 2008,prin concurs, dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, care a aparţinut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu”. 

Cu peste o mie de apariţii scenice, violonistul Gabriel Croitoru este un muzician cu o bogată prezenţă în viaţa muzicală: solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, al Filarmonicii din Ploieşti şi prim violonist al Cvartetului de Stat „Transilvan” al Filarmonicii din Cluj-Napoca.

SIMINA CROITORU este studentă la Master la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, formarea sa în cadrul instituţiei fiind împletită cu atenta îndrumare a celor doi părinţi-violonişti (Ioana şi Gabriel Croitoru) şi cu experinţa unui an de studii la Academia de muzică Franz Liszt din Weimar, Germania.

Albumul W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU, GABRIEL CROITORU este disponibil la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31, sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro), la preţul de 19 lei. De asemenea, poate fi achiziţionat de la partenerii de distribuţie, inclusiv din marile lanţuri de librării din Bucureşti şi din ţară.

Foto cu Simina și Gabriel Croitoru – facebook

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

22
/12
/15

Andre Rieu va susține un concert la București pe 11 iunie 2016, în Piața Constituției, biletele având preţuri între 160 şi 800 de lei. Artistul olandez a susținut șapte concerte la București anul acesta în acompaniamentul orchestrei sale, sub privirile a peste 85.000 de spectatori.

22
/12
/15

Grand Cinema & More răsplătește iubitorii de balet cu o experiență unică în luna ianuarie, la Moscova. Câștigătoarea promoției Bolshoi desfășurată în perioada 15 octombrie – 14 decembrie este Elena Carmen Rădulescu, din București, care va viziona spectacolul “Îmblânzirea Scorpiei” din 24 ianuarie 2016, direct pe scena celebrului teatru Bolshoi din Moscova. 

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.

19
/12
/15

15 februarie 2016 este data la care vor fi anunțați câștigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute și importante distincții din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, și cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces și din România, difuzate și la Radio România Muzical.

18
/12
/15

Filarmonica „George Enescu” anunţă marţi, 22 şi miercuri, 23 decembrie două concerte extraordinare în care Orchestra simfonică şi Corul îl vor avea la pupitru pe maestrul francez de origine română Vladimir Cosma. După o absenţă de peste 50 de ani, în anul 2011 maestrul a revenit pentru prima oară în România şi a apărut tot pe scena Ateneului Român, într-un concert al Filarmonicii.

17
/12
/15

Papa Francisc a împlinit astăzi, 17 decembrie, vârsta de 79 de ani. În urmă cu aproape trei ani, Papa Francisc devenea al 226-lea Papa al Bisericii Catolice, primul Papa latino-american si primul preot iezuit in fruntea catolicismului.

17
/12
/15

Trupa rock australiană AC/DC a anunțat un nou turneu în Europa și America de Nord, eliminând astfel zvonurile privind o eventuală retragere a acestei formații pioniere de hard rock

16
/12
/15

În urmă cu aproape două secole și jumătate se năştea la Bonn, în Germania, Ludwig van Beethoven, unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii. Ziua de 16 decembrie este considerată data de naştere a lui Beethoven, deoarece se ştie că el a fost botezat pe 17 decembrie, ori la vremea respectivă copiii erau botezaţi la o zi după naştere.