Sinucigaşul revine la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/sinucigasul-revine-la-tnb/

Teatrul Naṭional din Bucureşti a anunṭat reluarea a douã spectacole de success din repertoriul sãu: Sinucigaşul (10 şi 11 noiembrie la Sala Mare) şi Un duel ( 7 noiembrie la sala Micã) .  Un duel este un spectacol complex care are la bazã nuvela lui Cehov cu acelaşi nume. Interpretarea de facturã modernã vorbeşte despre […]

Un articol de Andrada Văsii|7 noiembrie 2012

Teatrul Naṭional din Bucureşti a anunṭat reluarea a douã spectacole de success din repertoriul sãu: Sinucigaşul (10 şi 11 noiembrie la Sala Mare) şi Un duel ( 7 noiembrie la sala Micã) .

 Un duel este un spectacol complex care are la bazã nuvela lui Cehov cu acelaşi nume. Interpretarea de facturã modernã vorbeşte despre povestea unui cuplu la capãt de lume, o relaṭie între un bãrbat şi o femeie care se dezvoltã şi este supusã criticii spectatorilor. Regia este semnatã de cãtre Alexandru Dabija şi promite publicului o experienṭã de neuitat .

Sinucigaşul împlineşte în aceastã stagiune nici mai mult, nici mai puṭin de 100 de reprezentaṭii şi se joacã în regia lui Felix Alexa. Din distribuṭie fac parte Dan Puric, Adela Mãrculescu, Costel Constantin, Ileana olteanu, Tania Popa, lamia Beligan, Mihai Cãlin şi Marius Manole. Comedia lui Nikolai Erdman, interzisã în vremea lui Stalin, se joacã în toate colṭurile lumii şi îi face pe spectatori sã se întrebe dacã viaṭa are sens.

 

28
/10
/14

Trei lucrări ale artistului român Adrian Ghenie - "Duchamp's Funeral I", "Study for «The Devil»" şi "Hunger" - au fost vândute la două licitaţii organizate recent la Londra, de casa Sotheby's, cu sumele de 1.285.389 de euro, 15.714 euro, respectiv, 146.453 de euro, potrivit site-ului sothebys.com.

28
/10
/14

Un autoportret alb-negru al compozitoarei și fotografei Sabina Ulubeanu, co-director artistic al Festivalului de Arte Noi InnerSound, este expus alături de 50 de lucrări ale unor artiști din toată lumea care activează în spațiul austriac, la una dintre cele mai cunoscute galerii de artă din Viena, West46, în cadrul Bienalei Eyes On. Expoziția este deschisă până la 7 noiembrie.

28
/10
/14

Duminică, 26 octombrie, s-a desfășurat prima seară a Festivalului Național de Teatru la Librăria Humanitas București, în cadrul căreia s-au lansat cărțile: "Caragiale după Caragiale. Arcanele interpretării: exagerări, deformări, excese" de Angelo Mitchievici și "În dialog cu anticii" de Alexandra Ciocârlie.

27
/10
/14

Joi, 30 octombrie, de la ora 20.00, reîncepe seria discuțiilor culturale din Ceainăria ARCUB. În prima ediție a toamnei de Trialoguri la ARCUB, invitată specială este Oana Pellea, una dintre cele mai îndrăgite actrițe contemporane. Evenimentul va fi moderat de jurnalistul de televiziune Marius Constantinescu, iar discuţiile vor fi completate de acordurile muzicale ale Alexandrei Ușurelu.

27
/10
/14

Săli arhipline, întâlniri cu nume mari din lumea filmului și peste 8000 de bilete vândute deja la proiecțiile din festival – acesta este bilanțul primelor zile la Les Films de Cannes à Bucarest. Datorită cererii mari de bilete, au fost programate două proiecții suplimentare pentru filmele Leviathan și The Tribe

27
/10
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic din cadrul Festivalului Internațional de la Berlin 2014, “Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg” în regia lui Dietrich Brüggemann are avanpremiera în cadrul Zilelor Filmului German, organizate de Goethe-Institut la București.

27
/10
/14

Doi mari compozitori ai repertoriului simfonic – Beethoven şi Grieg, o partitură monumentală ca Simfonia a III-a – Eroica şi doi apreciaţi muzicieni români, dirijorul Tiberiu Soare şi pianistul Horia Mihail, sunt elementele reunite în concertul aniversar oferit vineri, 31 octombrie 2014 (19.00) de Orchestra Naţională Radio, în onoarea Zilei Radioului.

27
/10
/14

CRONICĂ DE FILM Inspirat de povestiri ale lui Cehov, „Winter Sleep” (Palme d`Or la Cannes) este, probabil, filmul lui Nuri Bilge Ceylan în care se vorbeşte cel mai mult. Este o uşoară schimbare de accent, pentru că precedentele sale şase opere privilegiau tăcerile, cadrele lungi şi contemplative, imaginile poetice, natura.

27
/10
/14

"Kowalski", de Andrei Creţulescu, a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Zagreb, care a avut loc în perioada 19 - 26 octombrie. Potrivit juriului regizorul român a câştigat premiul Căruciorul de Aur pentru "15 minute de plăcere pură a unui superb dialog, a unei interpretări şi regii mari. Şi pentru demonstrarea faptului că cinema-ul românesc este încă viu şi la înălţime".

26
/10
/14

În București în toamna lui 2014, au avut loc cinci festivaluri de teatru. Dar a sosit timpul să ne îndreptăm atenția şi către oferta teatrală pe anul 2015, din afara granițelor României. Ce se întâmplă dincolo?