Siria. Cronica in fotografii a unui razboi
https://www.ziarulmetropolis.ro/siria-cronica-in-fotografii-a-unui-razboi/

Sputnik şi Compania de Stat de Radio şi Televiziune din Rusia (VGTRK) aduc la Bucureşti Fotocronici din Siria. „Siria. Cronica în fotografii a unui război” este alcătuită din patruzeci şi nouă de lucrări ale fotografilor corespondenţi la faţa locului ai Agenţiei Internaţionale de Presă şi Radio Sputnik şi ale operatorilor Companiei de Stat de Radio şi Televiziune din Rusia (VGTRK).

Un articol de Petre Ivan|10 Aprilie 2017

Expozitia se va deschide pe 19 aprilie, de la ora 18.00 la Centrul Rus de știință și Cultură din București, pe bulevardul Lascăr Catargiu nr. 50.

Demersul este susținut de reprezentanța agenției Rossotrudnicestvo în România și va vorbi despre conflictul militar din Siria, văzut din perspectiva vieților și sufletelor distruse de război; se va vedea, de asemenea, cum arată o zi de lucru pe baza aeriană Hmeimim și ce presupune munca Forțelor Aerospațiale Ruse în lupta împotriva terorismului.

O parte a fotografiilor va fi expusă în aer liber, în jurul clădirii Centrului. Expoziția va avea loc până la 9 mai, intrarea este liberă.

Expoziția cuprinde lucrări ale jurnaliștilor premiați ai agenției Sputnik, respectiv Valeriy Melnikov, Iliya Pitalev, Mikhail Alaeddin, Mikhail SiriaVoskresenskiy, dar și ale operatorilor Companiei de Stat de Radio și Televiziune din Rusia (VGTRK), Viktor Pirihodko și Alexander Pușin. Fotografiile au fost făcute în plină desfășurare a conflictului militar din Siria, în 2015 și 2016.

Amintiri legate de delegațiile în Siria ale fotografului de la fața locului, corespondent al Agenției Internaționale de Presă și Radio ‘Sputnik’ Valeriy Melnikov: ‘La începutul anului 2012, după o serie de acțiuni antiguvernamentale, în Siria a început războiul civil. țara s-a împărțit în două tabere. Dezastrul impetuos și haosul războiului au luat locul păcii și liniștii. Viitorul Siriei și cetățenilor ei s-au pierdut în fumul dens provocat de exploziile proiectilelor’.

Proiectul Sputnik ‘Moldova-România’ a început în februarie 2016. Acesta este un proiect cu scop analitic, care se desfășoară în limba română și este dedicat cititorilor care sunt interesați de relațiile cu România și de colaborarea dintre cele două țări, România și Moldova.

Scopul proiectului este acela de a prezenta un punctul de vedere alternativ cu privire la dezvoltarea celor două state.

Foto: Siria. Cronica in fotografii a unui razboi – facebook

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »