Slow dance – acțiune performativă cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului Contemporan, la Brașov
https://www.ziarulmetropolis.ro/slow-dance-actiune-performativa-cu-ocazia-zilei-internationale-a-dansului-contemporan-la-brasov/

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului Contemporan, un grup de oameni pasionaţi de dans din cadrul comunităţii I Dance You vor marca acest eveniment printr-o acţiune performativă de slow dance care va avea loc sâmbătă, 29 aprilie, între orele 15:00 – 16:00, în Piaţa Sfatului din Braşov.

Un articol de Petre Ivan|28 aprilie 2023

Slow dance este o invitație la încetinire a ritmului cotidian într-o lume în care totul se petrece din ce în ce mai repede și în care prețuim prea mult viteza acțiunilor în detrimentul calității acestora.
Colectivul I Dance You va prelua o acțiune aparent banală, și anume mersul, și își va lua timp să se cufunde în aceasta, observând complexitatea acestui act. Timp de o oră, participanții, vor merge lent, foarte lent, respirând, observând schimbul de greutate de pe un picior pe altul, contactul tălpii cu solul, gîndurile și senzațiile care apar.

Această acțiune performativă va avea loc în centrul orașului și va fi ca un dans lent, un moment de respiro și un manifest pentru redescoperirea frumuseții lucrurilor simple. Privitorii care doresc să se alăture acestei acțiuni sunt bineveniți. Cum ar fi să încetinim ritmul timp de o oră?

I Dance You este un proiect de dans contemporan și dans terapeutic inițiat în anul 2016 de artista independentă Anamaria Guguian. I Dance You promovează dansul ca pe o practică terapeutică dar și ca pe o formă de artă menită să exprime, să problematizeze și să fascineze. Proiectul propune ateliere de dans pentru adulți și copii, performance-uri, intervenții în spațiul public sau evenimente de comunitate.

Acest proiect a coagulat un nucleu de oameni pasionați de dans care se întâlnesc în cadrul atelierelor experimentale de mișcare. Împreună crează spectacole și acțiuni performative cu scopul de a promova dansul ca o formă artistică și profund umană de expresie.

Foto: Orsolya Balint, Răzvan Precup

27
/07
/24

Vanner Collective anunță proiectul artistic multidisciplinar Să cunoști lumea, reunind sub umbrela empatiei și inclusivității o serie de activități menite să apropie persoanele cu dizabilități de propria lor expresivitate, de la ateliere creative și de dezvoltare personală, la terapie prin artă, educație vizuală și psiho-relațională, culminând cu sesiuni de fotografie menite să surprindă frumusețea și capacitatea de a inspira a participanților.

25
/07
/24

În weekendul 27-28 iulie, programul artistic „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană” propune bucureștenilor și turiștilor concerte live, spectacole de acrobații, activități creative și concursuri menite să aducă un plus de energie și efervescență pe Calea Victoriei.

25
/07
/24

Accesul la ce era dincolo de masca timidă, uneori chiar veselă, purtată de fata blondă numită Sarah Kane, care credea în alt fel de teatru, este imposibil. Dar cuvintele care o definesc cel mai bine rămân acestea: „să faci din disperare ceva frumos”.

25
/07
/24

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix Festival s-a încheiat pe 26 februarie cu un concert la București, după opt zile de concerte și evenimente sold out la Iași. Vara anului 2024 aduce un nou proiect semnat de organizatori: Classix Lab - desfășurat între 26 iulie și 1 august la Iași, Suceava și Vatra Dornei.

23
/07
/24

Hermetica este o denumire generică pentru un ansamblu variat de texte cu alură filosofico-religioasă, compuse într-o perioadă relativ întinsă (secolele III î.d.H. - III d.H.).

22
/07
/24

Ce credea pictorul însuși despre tablourile sale? Că seninătatea atemporală pe care o degaja e departe de misterul la care a vrut să ajungă, că cenzura rațiunii orientează pensula altfel decât ar fi mișcat-o imaginația singură.

22
/07
/24

În fiecare joi, între 25 iulie și 03 octombrie, la Rezidența9 (I.L. Caragiale 32) publicul este așteptat pentru o experiență de cinema unică: programul de filme rare în aer liber CINEVARA se întoarce pentru a 6-a ediție.

17
/07
/24

Inteligența Artificială își face simțită prezența în toate aspectele și domeniile vieții contemporane. De exemplu, un nou serviciu de monitorizare bazat pe inteligență artificială (AI) va proteja atleții și oficialii de abuzurile online, atât la Jocurile Olimpice, cât și la Jocurile Paralimpice, ce au loc în Paris, între 26 iulie-11 august 2024.