„Solicităm reîncadrarea Dorinei Lazăr în funcţie pentru a-şi duce la final, cu demnitate, mandatul”. Scrisoare deschisă
https://www.ziarulmetropolis.ro/solicitam-primariei-sa-o-reincadreze-pe-doamna-lazar-in-functie-pentru-a-si-duce-la-final-cu-demnitate-mandatul-scrisoare-deschisa/

Nouăzeci de angajaţi şi colaboratori ai Teatrului Odeon au trimis o scrisoare deschisă către Primăria Capitalei şi în atenţia primarului general, Gabriela Firea, solicitând revenirea asupra deciziei de demitere a directoarei Dorina Lazăr, „pentru a-şi duce la final, cu demnitate, mandatul”.

Un articol de Petre Ivan|12 septembrie 2017

Printre semnatari ei se numără actorii angajați ai teatrului: Nicoleta Lefter, Sabrina Iașchevici, Laurențiu Lazăr, Paula Niculiță, Ruxandra Maniu, Alina Berzunțeanu, Elvira Deatcu, Diana Gheorghian, Relu Poalelungi, Alexandru Papadopol, Ioan Batinaș, Cezar Antal, Gabriel Pintilei, Silvian Vâlcu, Anda Saltelechi, Marius Damian, Antoaneta Zaharia, Mihai Smarandache, Marius Stănescu, Pavel Bartoș, Angela Ioan, Ionel Mihăilescu, Oana Ștefănescu, actorii colaboratori: Mugur Arvunescu, Emilia Dobrin, Coca Bloos, Nicholas Cațianis, scenografii Constantin Ciubotariu și  Adrian Damian, regizorii Alexandru Dabija, Andrei Grosu și Andreea Grosu, alături de personal de scenă, administrativ și de producție.

Redăm mai jos textul scrisorii deschise, trimisă pe adresa Primăriei Municipiului Bucureşti:

Stimată doamnă Primar General,   ”Angajaţi şi colaboratori ai Teatrului Odeon, am fost bulversaţi de decizia demiterii doamnei Dorina Lazăr din funcţia de director al instituţiei. Am fost profund afectaţi de succesiunea surprinzătoare a evenimentelor din luna august când reconfirmarea ei în funcţie, demiterea şi numirea unui director interimar au avut loc în decurs de numai câteva zile, fără explicaţii şi fără preaviz.   O sprijinim pe doamna Dorina Lazăr în demersurile pe care le va face pentru a clarifica situaţia generată de demiterea sa abuzivă şi considerăm injust felul în care Primăria a acţionat. Este nedrept pentru o actriţă de nivelul de excelenţă al Dorinei Lazăr, cu succesele artistice şi rezultatele manageriale pe care le-a adus teatrului cu a cărui istorie s-a identificat, să fie îndepărtată în acest fel.   Solicităm Primăriei Capitalei să o reîncadreze pe doamna Lazăr în funcţia de director pentru a-şi duce la final, cu demnitate, mandatul.

Demisă după ce a fost reconfirmată în funcţie  

Dorina Lazăr, manager al Teatrului Odeon din Bucureşti a fost demisă pe data de 24 august, printr-o decizie semnată de viceprimarul Aurelian Bădulescu, în urma unui raport al Corpului de Control al Primăriei Municipiului Bucureşti, în urma căruia s-ar fi găsit mai multe nereguli în activitatea teatrului.

Decizia a venit la câteva zile după ce Lazăr fusese reconfirmată în funcţie printr-o decizie semnată de Gabriela Firea, după ce managerul Teatrului Odeon obţinuse, în urma evaluării anuale, nota 9,23.

Potrivit PMB, măsura a fost luată în baza raportului Corpului de Control al Primarului General, care a vizat, printre altele, verificarea aspectelor organizatorice, financiare şi respectarea legalităţii privind încheierea şi derularea contractelor comerciale.

Foto: Dorina Lazăr – facebook

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.