Soliștii ”ICon Arts”din SUA și Israel revin la Castelul Peleș pentru un recital extraordinar 
https://www.ziarulmetropolis.ro/solistii-icon-artsdin-sua-si-israel-revin-la-castelul-peles-pentru-un-recital-extraordinar/

Cei doi mentori din cadrul Festivalului ICon Arts revin la Castelul Peleş alături de doi dintre cei mai buni discipoli. Sâmbătă, 23 iulie, de la ora 16.00.

Un articol de Liliana Matei|15 iulie 2016

 

După succesul de care s-a bucurat anul trecut recitalul artiștilor americani Annemarie Condacse – soprană și David Malis – bariton, cei doi mentori din cadrul Festivalului ICon Arts revin la Castelul Peleș alături de doi dintre cei mai buni discipoli: soprana Monica Schwartz – Israel și baritonul Bernardo Medeiras – SUA. Acompaniați de pianistul român Mihai Murariu, ei vor prezenta un program inedit, dedicat partiturilor celebre ale teatrului de pe Broadway (Kiss Me Kate de Cole Porter, State Fare de Richard Rodgers & Oscar Hammerstein II, Brigadoon de Alan Jay Lerner & Frederick Loewe, Oklahoma de Richard Rodgers & Oscar Hammerstein II, Kismet de Robert Wright & George Forest etc.).

Recitalul va avea loc sâmbătă, 23 iulie, de la ora 16.00, în cadrul ediției a VI-a a Stagiunii “Sunetul muzicii”, eveniment organizat de ExcesMusic, Muzeul Naţional Peleş, Asociatia Pro Valores si  Radio Romania Cultural. Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: [email protected]

După concertul de la Peleș, Annemarie Condacse și David Malis vor susține cursuri și concerte în cadrul Academiei și Festivalului ICon Arts – Sibiu, derulat în perioada 21 – 31 iulie, dar și în cadrul ICon Arts – Roma, ce va avea loc în capitala Italiei, la Accademia di Romania, între 1 și 8 august.

Programul complet al concertelor Festivalului ICon Arts – Sibiu este disponibil la adresa http://www.iconarts.ro/festivalul-icon-arts/program-2016/

Anne Marie Condacse este o soprană renumită la nivel mondial. Născută în România, Anné-Marie Condacse a fost artist rezident în cadrul Filarmonicii Naționale George Enescu și a performat ca solist invitat pentru Opera Națională Română, Teatrul de Operetă Ion Dacian, Teatrul Liric Oradea, Filarmonica din Cairo, Woodlands Symphony și Moores Opera Center. Dr. Condacse a susținut numeroase recitaluri și concerte în Statele Unite, România, Franța, Germania, Egipt, Siria și Mexic.

Printre rolurile de operă din portofoliul propriu se regăsesc: Corinna în Il Viaggio a Reims, Musetta în La Bohème, Susanna în Le Nozze di Figaro, Blöndchen în Die Entführung aus dem Serail, Gretel în Hänsel und Gretel, Cecile de Volanges în Dangerous Liaisons, Adele în Die Fledermaus, Marcantonio în Casanova’s Homecoming, și Prima Nepoată în Peter Grimes.
Dr. Condacse a primit titlul de Doctor în Muzică pentru Interpretare Vocală, cu specializare în Pedagogie Muzicală și Canto de la Moores School of Music din cadrul Universității Houston. De asemenea, deține un Masterat în Interpretare Vocală de la Shepherd School of Music, Rice University.
În cadrul Universității de Stat din Oklahoma, Dr. Condacse a predat Canto, Dicție, Literatură muzicală vocală, Aprecierea Muzicii, Opera în literatură precum și seminarul de operă.

David Malis este un bariton de la Opera Metropolitană, renumit la nivel internațional, fiind primul american care a câștigat prestigioasa competiție Cardiff Singer of the World. Și-a început cariera la Opera din San Francisco, debutând ca Papageno în Die Zauberflöte. Davis Malis a debutat la Metropolitan Opera in the Parks cu rolul Belcore în L’elisir d’amore de Donizetti, într-o producție ce reunea artiști precum Luciano Pavarotti, Kathleen Battle și Giuseppe Taddei. Curând a urmat debutul său pe scena principală a Operei Metropolitane ca Marcello în La Bohème.

Interpretarea lui Ford în Falstaff de Verdi a fost aclamată și l-a propulsat pe artist către Teatro alla Scala, Royal Opera în Covent Garden, Teatro Colòn în Buenos Aires, Welsh National Opera, Brooklyn Academy of Music, Thêàtre des Champs-Elysées în Paris, precum și către un spectacol comandat de Casa Regală la care a participat Diana, Princess of Wales. Malis l-a interpretat pe Figaro în Il Barbiere di Siviglia de peste 30 de ori în colaborare cu renumitul maestru Alberto Zedda, într-o producție inovatoare și foarte populară de Dario Fo, care a fost lansată pe DVD de BBC și RAI. Tot cu Figaro a debutat și la Vienna Staatsoper, precum și la Opera Neerlandeză. Ca interpret activ, a apărut în concert în toată lumea, inclusiv în New York, San Francisco, Chicago, Boston, Los Angeles, Seattle, Hong Kong, Cardiff și Stockholm.

Ca profesor și antrenor vocal, a predat la Teatrul de Opera Lucca în Oberlin, Italia și pentru programul Salzburg în cadrul Universității din Miami. Timp de trei ani a lucrat ca Profesor Asistent de Canto și Co-Director al Teatrului de Operă la Universitatea Miami, în Coral Gables, Florida.

În calitate de regizor de operă și coordonator al Crested Butte Music Festival și al Festival de Musique de St. Barthélémy timp de 12 ani, Malis a produs, regizat si interpretat spectacole precum La Bohème, Cosi fan tutte, Le Nozze di Figaro, Die Zauberflöte, Carmen, La Traviata, L’elisir d’amore, Faust, Die Fledermaus, Don Pasquale, The Merry Widow, The Bear, Madama Butterfly, La Sonnambula, Gianni Schicchi, Il Barbiere di Siviglia și Rigoletto. În prezent, este Director de Operă și Profesor Asistent de Canto la Universitatea din Arkansas.
Cei doi artiști s-au alăturat, în 2015, Academiei ICon Arts Sibiu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

30
/08
/23

Cel mai așteptat spectacol din perioada sărbătorilor se întoarce cu cea mai grandioasă ediție de până acum: instrumentiști de top și soliști de calibru de la Opera de Stat din Viena, Arena din Verona, Opera din Roma sau Teatrul Scala din Milano vor lua parte la turneul REGAL VIENEZ 2023, ce se va derula în perioada 5 decembrie – 29 decembrie și se va opri în 25 de orașe.