Solo show Dumitru Gorzo, la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/solo-show-dumitru-gorzo-la-arcub/

Expoziţia solo „Contagiune”, de Dumitru Gorzo, va avea vernisajul în data de 14 februarie, deschizând Programul Expoziţional 2017 de la ARCUB.

Un articol de Liliana Matei|13 februarie 2017

Curatoriată de Silviu Pădurariu, expoziția „Contagiune” va fi vernisată în data de 14 februarie, ora 19.00, la ARCUB, în str. Lipscani 84-90. Solo show-ul lui Dumitru Gorzo surprinde o afirmație, o declarație vizuală a ideii că nimic și nimeni nu există autonom și idependent față de context. Fiecare insulă social-culturală este conectată – contaminată cu ideile, senzațiile și experiențele din proximitate. În această cheie, auto-conștientizarea devine un act de conciliere între „părți”, care își pierd singularitatea dată de o ipotetică autonomie față de „întreg”. Solo show-ul Contagiune, deși gândit unitar, nu se vrea o expoziție monolitică, ci o afirmație aparent eclectică temporal și material, apelând la medii diferite și la fragmente din momente diferite de timp în care sunt marcate urmele unui proces continuu de cunoaștere cu ajutorul „imaginii”.

Dumitru Gorzo, unul dintre cei mai importanți artiști vizuali contemporani de origine română, activează și lucrează în New York și în București. Născut în 1975, în Ieud, Maramureș, termină studiile Universității de Arte București în 1998 iar în 1999 încheie studiile aprofundate. Alături de Nicolae Comănescu, Alina Pențac și Angela Bontaș înființează și activează în grupul numit Rostopasca, între 1997 și 2001. Începând cu anii 2007 – 2008, Gorzo se mută în New York unde activează până în prezent, reprezentat de SLAG Conremporary New York, Brooklyn, În ultima perioadă a expus la New York, Dublin, San Francisco, Colorado, Huston, Köln, Bassel, Viena, Istanbul, Timișoara, Miercurea Ciuc și București.

Gorzo Contagiune foto web 3ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București continuă și anul acesta să aducă în atenția publicului bucureștean opere valoroase de artă, prin Programul Expozițional ARCUB 2017. Anul trecut, ARCUB s-a poziționat rapid ca unul dintre cele mai importante spații expoziționale de artă contemporană și recentă din Capitală dar și din țară, prin cele opt expoziții majore organizate (Tzara. Dada. Etc., Istorii MonuMentale, 30, New Artists, Constantin Brâncuși: omul și lucrurile, Memory Leaks, Fostul Viitor, Drumeț în calea artei: Daniel Ștefănică, colecționar). Anvergura, atât ca relevanță și dimensiune, cât și diversitatea expozițiilor organizate în 2016 au atras un număr impresionant de vizitatori – până la câteva mii de persoane la fiecare expoziție.

Programul complet al conferințelor și informații despre vernisajul expozițiilor vor fi anunțate pe site-ul www.arcub.ro.

 

13
/11
/20

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului "Future Perfect / Viitor Anterior", în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.