SoNoRo „UP” – muzică la înălţime
https://www.ziarulmetropolis.ro/sonoro-up-muzica-la-inaltime/

A VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo va avea loc între 1 şi 19 noiembrie, cu tema „UP”. Concertele sunt programate la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Un articol de Corina Vladov|15 octombrie 2013

A VIII-a ediţie a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo va avea loc între 1 și 19 noiembrie, cu tema „UP”. Concertele sunt programate la București, Cluj-Napoca și Iași.

Devenită deja o tradiție, deschiderea festivalului va fi găzduită de Sala Unirii a Palatului Cotroceni din București, în data de 1 noiembrie, la ora 19.00.

După „Love Unlimited” din 2012, Sonoro „UP” 2013 dezvăluie o altă latură a personalității festivalului, precum și un program bogat, ales din sugestiva temă a acestei ediții. „Văzduh”, „Aurora”, „Divin en détail”, „Golden Birds and Black Angels”, „De peste munți” sau „Letters from the Sky” sunt doar câteva dintre titlurile întâlnirilor muzicale din acest noiembrie.

Ca în fiecare an, artiști binecunoscuți publicului se întorc în festival. Muzicieni valoroși precum pianiștii Diana Ketler și Konstantin Lifschitz, violoniștii Alexander Sitkovetsky, Gilles Apap și Kirill Troussov, violistul Christian Naș, cornistul Olivier Darbellay sau violonceliștii Adrian Brendel și Monika Leskovar, cu toții întruchipează filozofia Sonoro de a face muzică de cameră: prin dăruire, forță emoțională și prin calitatea interpretării muzicale.

afis sonoro 2013 bucuresti

Afişul Festivalului Sonoro, ediţia 2013

Pe lângă rezidenții festivalului, pe scenele festivalului de anul acesta vor debuta mai mulți artiști de renume internațional, muzicieni originali și cu alură foarte modernă, printre care se numără Ilya Gringolts și Alissa Margulis (vioară), Maxim Rysanov (violă), Sonia Wieder Atherton și Marcin Sieniawski (violoncel), Ansamblul Niguna din Paris și Cvartetul Engegard din Oslo.

„Cântecul păsării SoNoRo a răsunat în toți acești ani clar, consecvent și intens. A evitat soluțiile superficiale și populiste și a jucat cartea subtilității, a eleganței și a profesionalismului fără compromisuri”, spune Răzvan Popovici, directorul festivalului Sonoro.

Surprizele Sonoro

Pe lângă concerte, Sonoro are și un produs-surpriză: un nou CD oficial al festivalului, în care Ensemble Raro și Andrej Bielow interpretează capodopere de Ernst von Dohnányi, Antonin Dvořák și Josef Suk. În plus, seria de concerte estivale SoNoRo Conac va fi încununată cu un album foto de artă semnat de Șerban Mestecăneanu, cu texte scrise de Luiza Zamora și un concept grafic realizat de Corina Duma, a cărui lansare va avea loc, de asemenea, în cadrul festivalului.

Și, nu în ultimul rând, parteneriatul de tradiție cu TIFF va fi și el continuat cu proiecția renumitului film „Cerul deasupra Berlinului”, al lui Wim Wenders.

INFO

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalului SoNoRo, iar biletele şi abonamentele sunt disponibile prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas – şi online, pe www.eventim.ro.

foto: Sonoro

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).