Sophia Loren ovaţionată în picioare la Festivalul Lumiere
https://www.ziarulmetropolis.ro/sophia-loren-ovationata-in-picioare-la-festivalul-lumiere/

Sophia Loren s-a bucurat de o seară omagială la festivalul „Lumiere” de la Lyon, unde publicul a ovaţionat-o în picioare pe actriţa de 81 de ani, care priveşte în urmă fără regrete şi spune că “nu s-a pierdut niciodată”.

Un articol de Petre Ivan|15 octombrie 2015

„Trebuie să spun că nu m-am pierdut niciodată, întotdeauna am rezistat, am luptat” – a spus Sophia Loren – pentru că în familia în care s-a născut a avut „o viaţă destul de dificilă” neavând tată (fiică ilegitimă a inginerului Riccardo Scicolone) şi fiind nevoită să lupte.

„Cred că Dumnezeu, să zicem, m-a ajutat foarte mult şi am făcut întotdeauna lucrurile bine, ca o fetiţă care merge la şcoală şi îşi face temele bine. Şi puţin câte puţin am devenit – se spune – cineva”, a declarat emblema cinematografiei italiene venită la braţ cu fiul ei, Edoardo Ponti, într-o ţinută de culoare roşu aprins.

Ea a vorbit despre familia sa, despre viaţa alături de Carlo Ponti, producătorul italian cu 22 de ani mai în vârstă, cu care a fost căsătorită până la moartea acestuia în 2007 şi pe care l-a descris drept „omul vieţii mele, cel care m-a înţeles, care m-a însoţit”.

Sophia Loren: „Când a bătut la uşa mea Charlie Chaplin … îmi tremurau picioarele”

Apoi ea a trecut în revistă cariera sa artistică. „Când a bătut la uşa mea Charlie Chaplin … îmi tremurau picioarele”, a spus

Sophia Loren & Charlie Chaplin

Sophia Loren & Charlie Chaplin

Sophia Loren. Faptul că el i-a oferit un rol în „Contesa din Hong Kong” a fost pentru ea „mai mult decât un Oscar”.

Despre Marlon Brando a spus: „un mare actor, dar el a fost un pic … nu pot spune totul”; iar despre Marcello Mastroianni, cu care a jucat într-o duzină de filme: „A fost ca o familie pentru mine”. „Când l-am pierdut, am pierdut într-adevăr o mare parte din mine”, a mărturisit Sophia Loren.

Când Thierry Fremaux, care conduce acest festival al patrimoniului cinematografic, a întrebat dacă ea este cinefilă şi dacă a mers la premiere cinematografice, Sophia Loren a răspuns apăsat: „M-am dus la premierele filmelor mele”, stârnind ilaritate în sala Auditorium din Lyon. „Mi-e ruşine, domnule”, a adăugat ea.

Locuieşte în Elveţia

În cele din urmă, rezumând cariera sa cinematografică, ea a citat printre filmele sale preferate „Una giornata particolare”, în regia lui Ettore Scola (1977), şi „La ciociara”, în regia lui Vittorio de Sica (1960), care i-a adus un premiu Oscar în 1962, primul acordat pentru un film străin.

Două filme culte, adică făcând parte din categoria filmelor care marchează spiritul publicului de cinema, în care ea joacă rolul femeii din popor, fără farduri, un ecou al copilăriei sale napoletane.

Apoi, Sophia Loren, care locuieşte acum în Elveţia şi apare rar în public, a dăruit autografe şi a fost ovaţionată în picioare înainte de difuzarea în cadrul serii omagiale a filmului „La ciociara” al regizorului Vittorio De Sica.

Foto: Sophia Loren

Citiţi şi:
07
/11
/14

CRONICĂ DE FILM Noul film al rusului Andrei Zviaghințev, „Leviathan”, este o alegorie despre puterea discreționară și impunisabilă, ale cărei victime, oamenii simpli, par a-și avea propria vină pentru lumea decăzută și damnată în care trăiesc.

07
/11
/14

La cererea publicului, șase filme din programul Les Films de Cannes à Bucarest vor avea parte de proiecții suplimentare la Cinema Elvira Popescu, între 13 și 16 noiembrie. Spectatorii vor putea viziona filmele: Winter Sleep, Leviathan, The Tribe, Maidan, Bridges of Sarajevo și La Jaula de Oro.

06
/11
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic de la Berlinale 2014, “Patimile Mariei” se lansează vineri, 7 noiembrie, în cinematografele din București și alte 16 orașe.

05
/11
/14

În competiția de lungmetraj internațional a celei de-a șasea ediții a KINOdiseea - Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Familie, care va avea loc între 14 și 19 noiembrie, în București, au fost selecționate 12 filme și animații, care vor putea fi urmărite în exclusivitate la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și Cinema Pro.

04
/11
/14

Satiră cinematografică la adresa lumii showbiz de la Hollywood, Maps to the Stars a fost considerat de presă drept cel mai bun film al regizorului din ultimii zece ani. De săptămâna trecută rulează în toate cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film.

03
/11
/14

Mii de spectatori au umplut sălile Studio, Patria și Elvira Popescu, la cel mai așteptat eveniment cinematografic al toamnei: Les Films de Cannes à Bucarest. Între 24 și 30 octombrie, peste 14.000 de spectatori au luat parte la proiecții și dezbateri, un număr record pentru istoria de doar cinci ediții a festivalului

02
/11
/14

INTERVIU Adolf Hitler și Joseph Goebbels erau fani ai filmului de animație, ai lui Walt Disney și ai lui Mickey Mouse, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ulrich Wegenast, director artistic şi programator al Festivalului de Film de Animaţie de la Stuttgart și invitat special al celei de-a patra ediții a Anim’est Chișinău.

31
/10
/14

Puține filme ar fi fost mai potrivite pentru a deschide noua ediție Anim’est Chișinău decât simpaticul „Minuscule - La Vallée des fourmis perdues” („Minuscule: Valea furnicilor pierdute”), o producție franceză din 2013 realizată de Thomas Szabo și Hélène Giraud.