Soprana Anda-Louise Bogza, laureată a Concursului Internaţional de Canto de la Viena, cântă pe scena Operei Naţionale Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-anda-louise-bogza-laureata-a-concursului-international-de-canto-de-la-viena-canta-pe-scena-operei-nationale-bucuresti/

Cu ocazia a 200 de ani de la naşterea compozitorului Giuseppe Verdi, Opera Naţională Bucureşti (ONB) invită publicul, astăzi , 26 mai, de la ora 19.00, la un spectacol de excepţie, ,, Nabucco’’ de Giuseppe Verdi.

Un articol de Andrada Văsii|26 mai 2013

Cu ocazia celei mai importante aniversări muzicale ale acestui an – 200 de ani de la naşterea compozitorului Giuseppe Verdi, Opera Naţională Bucureşti (ONB) invită publicul, astăzi , 26 mai, de la ora 19.00, la un  spectacol de excepţie, ,, Nabucco’’ de Giuseppe Verdi.

„Cu această operă (Nabucco) se poate spune că a început cariera mea artistică”, spunea Verdi despre cea de-a treia sa creaţie pentru teatrul liric. Din 1842, când a avut loc prima reprezentaţie, şi până în prezent, superbul cor al robilor ,,Va, pensiero” a ajuns să fie considerat un adevărat imn al Italiei.

O artistă aplaudată la scenă deschisă

Invitata serii, Anda-Louise Bogza, marea câştigătoare a Concursului Internaţional de Canto de la Viena (1994), va interpreta rolul Abigaille, alături de artiştii ONB.

Aplaudată pe scene cunoscute din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii, soprana Anda-Louise Bogza, sa bucurat de mari succese cu rolul Aida din opera omonimă de G. Verdi, interpretat pe scene ca ,,Staatsoper” din Viena, ,,Staatsoper’’ şi ,,Deutsche Oper’’ din Berlin, Opera din Leipzig, ,,New Israeli Opera” din Tel Aviv etc.  Din repertoriul sopranei fac parte şi rolurile Donna Anna din ,,Don Giovanni” de W.A. Mozart, Elena din ,,Mefistofele” de A. Boito, Abigaille din ,,Nabucco” şi Leonora din ,,Trubadurul” de G. Verdi, Manon din ,,Manon Lescaut” de Giacomo Puccini.

Celebra soprană Maria Slătinaru Nistor, sărbatorită astăzi la Opera Naţională

De asemenea, o altă invitată de marcă va bucura publicul bucureştean duminică seară, de la ora 18.30,  la Opera Naţională Bucureşti.

Cu ocazia zilei de naştere a binecunoscutei soprane Maria Slătinaru Nistor (foto sus), ONB, în semn de recunoştinţă pentru extraordinara sa carieră artistică, marchează evenimentul printr-o expoziţie, al cărei vernisaj va avea loc în Foaierul Mare al Operei Naţionale Bucureşti, în prezenţa sărbătoritei.

În cadrul vernisajului, va lua cuvântul criticul muzical Grigore Constantinescu, iar expoziţia va putea fi vizitată pe parcursul următoarelor două săptămâni. Intrarea este liberă.

Foto credit: ONB

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.