Soprana Angela Gheorghiu a cântat pentru regina Elizabeth a II-a la Opera Regală din Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-angela-gheorghiu-a-cantat-pentru-regina-elizabeth-a-ii-a-la-opera-regala-din-londra/

Soprana română Angela Gheorghiu a cântat pentru regina Elizabeth a II-a, marţi, la Opera Regală din Londra, la gala umanitară creată de directorul celebrei instituţii de spectacole, a declarat biroul de presă al artistei. Gala a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Fundaţia Operei Regale din Londra, creată de Kasper Holten, director al Royal […]

Un articol de |31 octombrie 2012

Soprana română Angela Gheorghiu a cântat pentru regina Elizabeth a II-a, marţi, la Opera Regală din Londra, la gala umanitară creată de directorul celebrei instituţii de spectacole, a declarat biroul de presă al artistei.

Gala a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Fundaţia Operei Regale din Londra, creată de Kasper Holten, director al Royal Opera House Covent Garden, şi de Kevin O’Hare, director al Companiei Regale de Balet din Marea Britanie. La eveniment a participat şi regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

 
Invitata de onoare a galei a fost soprana română Angela Gheorghiu.

La eveniment a participat şi Alina Cojocaru, prim-balerină a Companiei Regale de Balet de la Covent Garden.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un „superstar” al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu „Boema” de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

Recent, Angela Gheorghiu a fost decorată de Regele Mihai I al României cu Medalia „Nihil Sine Deo”, „pentru că reprezintă un simbol al valorilor culturale perene ale operei mondiale, al devenirii prin educaţie şi cultură şi al României peste hotare”, „pentru cariera sa bogată, pentru talentul său exemplar şi pentru măreţia reprezentaţiilor sale scenice”, „pentru bogăţia rolurilor interpretate”, dar şi „pentru că prin activitatea sa publică promovează profesionalismul şi demnitatea omului de cultură”. Totodată, soprana a primit medalia „Nihil Sine Deo” pentru susţinerea publică a Familiei Regale a României şi „pentru întărirea legăturii dintre România şi familiile regale ale lumii, prin reprezentaţiile sale internaţionale”.

 

Sursa: Mediafax

14
/10
/14

Asociaţia ProDrama și Teatrul Național “I.L.Caragiale” vă invită în datele de 18 și 19 Octombrie 2014, ora 20:00, la ”Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru, la Sala Mică a Naționalului, un proiect în cadrul Programului 9G la TNB.

14
/10
/14

Unteatru îi invită pe iubitorii de teatru la premiera spectacolului La ţigănci, după Mircea Eliade, în regia tinerilor Andrei și Andreea Grosu. Premiera oficială va avea loc în zilele de 14 și 17 octombrie, de la orele 19.00 și sâmbătă 18 octombrie, de la orele 16.30 și 19.00.

13
/10
/14

Krzysztof Penderecki, personalitate simbol a muzicii secolului XX, va fi prezent la Sala Radio în deschiderea stagiunii Orchestrei Naţionale Radio, dirijate de Tiberiu Soare, eveniment construit în jurul unui atractiv program ce îmbină romantismul muzicii lui Ceaikovski şi spiritul inovator al muzicii lui Penderecki.

13
/10
/14

Albumul Ceciliei Bartoli, St Petersburg, un album al premierelor, se lansează astăzi, 13 octombrie. Acesta conţine 11 arii înregistrate în premieră mondială de Cecilia Bartoli, ansamblul I Barrochisti, dirijor Diego Fasolis; 11 arii descoperite de Cecilia Bartoli în arhiva Teatrului Mariinski din St Petersburg, pe care nu le-a mai cântat nimeni în ultimii 200 ani.

13
/10
/14

Vineri, 17 octombrie, ora 18.00, la Teatrul Nottara, Sala „Horia Lovinescu”, Teatrul Maghiar de Stat va prezenta spectacolul Brad de Crăciun la familia Ivanov de Al. I. Vvedenski, regia: András Urbán, scenografia: Carmencita Brojboiu. Spectacolul beneficiază de supratitrare în limba română şi este recomandat tinerilor peste 18 ani.

13
/10
/14

Doi pe o bancă, D'ale noastre, Tipografic majuscul, Tartuffe sau impostorul, ... escu, Băieţii de aur, Livada de vişini, Trei piese scurte fără sexşi multe alte spectacole pe scenele teatrelor bucureştene, în săptămâna 13 - 19 octombrie

12
/10
/14

Casa de Producţie TVR a programat luni, 13 octombrie, de la ora 20.00, la TVR 2, în memoria marelui actor Adrian Pintea (n. 9 octombrie 1954 – d. 8 iunie 2007), o producție din seria capodoperelor longevive păstrate în Arhiva de Aur a Televiziunii Române: spectacolul „Don Carlos” de Friedrich Schiller.

12
/10
/14

Sâmbătă, 11 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor au fost anunțate filmele câștigătoare ale celei de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival. Maidan (regia: Sergei Loznitsa), proiectat în premieră în România la Astra Film Festival 2014, a fost laureat cu Marele Premiu.