Soprana Silvia Sorina Munteanu va juca pe scena Operei Naționale București în concertul-spectacol ,,Turandot”
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-silvia-sorina-munteanu-va-juca-pe-scena-operei-nationale-bucuresti-in-concertul-spectacol-turandot/

Vineri, 15 martie, începând cu ora 19:00, la Sala Mare de la Opera Naţională Bucureşti soprana Silvia Sorina Munteanu va juca în spectacolul ,, Turandot” dirijat de către Tiberiu Soare.

Un articol de Andrada Văsii|13 martie 2013

Opera Naţională Bucureşti invită publicul vineri, 15 martie, începând cu ora 19.00, la concertul – spectacol Turandot, partitura emoţionantă a lui Giacomo Puccini.

Lângă Palatul Imperial din Pekin, un mandarin citeşte un decret imperial: toţi cei care aspiră la căsătoria cu prinţesa Turandot trebuie să răspundă la trei ghicitori. Pe cei ce încearcă, dar nu izbutesc, îi aşteaptă moartea. Tânărul Calaf va reuşi însă să găsească răspunsurile care deschid inima necruţătoarei prinţese.

Invitatul serii va fi tenorul Daniel Magdal, colaborator al teatrelor lirice din Germania. Artistul va da viaţă rolului Calaf, în vreme ce rolul titular al operei va fi interpretat de soprana Silvia Sorina Munteanu, invitată a operelor din Frankfurt, Köln (Germania); Padova, Genova (Italia); Split (Coaţia); Budapesta (Ungaria); Praga (Cehia); Sofia (Bulgaria) etc. De-a lungul carierei, artista a cântat alături de Alexandru Agache, Ilona Tokodi, Eduard Tumagian, Alexandru Moisiuc, Alexandru Badea, Roberto Scandiuzzi, regretatul Serghei Larin etc.

Turandot, cheie de boltă în repertoriul altor soprane dramatice, a fost pentru mine mai degrabă piatra unghiulară a repertoriului pe care m-am axat, alături de Abigail din Nabucco. Au fost primele personaje abordate în repertoriul dramatic şi este interesant de precizat că aceste roluri îşi împart “onoarea” de a fi considerate “mormântul sopranelor dramatice”. În pofida acestui fapt, interpretez cele două roluri pe scenele europene de mai bine de 10 ani şi trebuie să recunosc ca mi-au oferit extrem de multe satisfacţii. Cu toate acestea, nu aş sfătui pe nimeni să le abordeze cu lejeritate. Ma refer doar la faptul că a le cânta cere, pe langă o natură vocală debordantă, o tehnică solidă şi de mare precizie îngemănată cu un bagaj stilistic consistent, este de părere Silvia Sorina Munteanu.

Absolvent al Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi în 1991, tenorul Daniel Magdal a fost angajat ca solist la Opera Naţională Română din acelaşi oraş până în 1997, an în care s-a stabilit în Germania. De atunci desfăşoară o bogată carieră internaţională, fiind colaborator permanent al unor teatre lirice precum cele din Braunschweig, Dresda, Freiburg, Hanovra, Saarbrücken, Schwerin, Berlin, Praga. La acestea se adaugă participarea la prestigioase festivaluri, precum cele din Mallorca (Spania), Osaka (Japonia) sau Edmonton (Canada).

În luna octombrie 2012, tenorul Daniel Magdal a fost sărbatorit la Opera Naţională Bucureşti cu prilejul împlinirii a 25 de ani de carieră.

Info: 

Turandot de Giacomo Puccini
Vineri, 15 martie, ora 19.00 – Sala Mare ONB
Concert – spectacol în limba italiană
Libretul de Giuseppe Adami şi Renato Simoni

Dirijor: Tiberiu Soare
Regia: Ştefan Neagrău

Distribuţia:

Turandot – Silvia Sorina Munteanu
Altoum – Florin Diaconescu
Timur – Marius Boloş
Calaf – Daniel Magdal (artist invitat)
 

Credit foto: Opera Națională București

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.