Sorin Miron, actor: „Teatrul Metropolis, încă un teatru scos din circuit“
https://www.ziarulmetropolis.ro/sorin-miron-actor-teatrul-metropolis-inca-un-teatru-scos-din-circuit/

„Care este diferenţa între a dărâma un teatru sau a-l obliga să îşi întrerupă activitatea subfinanţându-l?“, întreabă actorul Sorin Miron, pe pagina lui de Facebook.

Un articol de Ziarul Metropolis|8 aprilie 2022

„Poate o să răspundă primarul general al capitalei, sau adunătura de consilieri pe cultură ai domniei sale. Sau șleahta de angajați ai primăriei din comisiile de evaluare. Poate chiar doamna care nu știa care este diferența dintre un regizor tehnic și unul artistic, în timp ce evalua activitatea unui director de teatru. Sper că pot cu toții să doarmă liniștiți știind că reușesc închiderea sau blocarea unui teatru.

Propun extinderea acestor măsuri și înspre alte domenii. Propun să dăm foc pensulelor tuturor pictorilor din București și din localitățile învecinate. Poate reușim să încălzim două zile sediul primăriei generale. Apoi să trecem imediat la închiderea tuturor bibliotecilor din oraș.
Vă dați seama cât praf strâng cărțile alea? Și noi ne mai mirăm că strazile din București sunt atât de murdare. De acolo vine praful fraților!

Postarea mea pare un pamflet grotesc, dar în acest moment începe să sune mai degrabă a realitate. Una urâtă. Rușinoasă. Grețoasă.

Să obligi un teatru în București să se închidă sau pur și simplu să nu poată să funcționeze (este unul și același lucru!!!!) este o mizerie rușinoasă.

Felicitări sincere tuturor celor implicați în acest demers. Încă un teatru scos din circuit!

Ce proști și aroganți toți cei care credeau că ei sunt cei mai tari închizând cinematografe. Arădenii credeau că numai ei pot încerca să închidă o filarmonică. Ce naivi provinciali! Și NOI putem să facem dintr-astea dragii noștri!!

Adio. Pa. Gata, că deja mă simt în plus“, scrie Sorin Miron.

Citiți și: Lia Bugnar: „La Teatrul Metropolis nu vor mai fi actori pe scenă și spectatori în sală

Citiți și: Scrisoare deschisă a echipei Teatrului Tineretului „Metropolis” către publicul spectator

Citiți și: Maria Obretin, actriță: „Teatrul Metropolis nu mai are bani sa programeze spectacolele“

Citiți și: Oana Pellea, Victor Ioan Frunză și Lia Bugnar, despre evaluarea managerului George Ivașcu

Citiți și: Mihaela Velicu, actriță: „Mă îngrozește că se pune lacăt pe acest teatru de proiect din București, Teatrul Metropolis“

Citiți și: Vlad Logigan, actor: Teatrele din București au cea mai mică finanțare din ultimii 20 de ani

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.