SOUND & VISION Festival 2016: escapism urban alternativ, 100% românesc 
https://www.ziarulmetropolis.ro/sound-vision-festival-2016-escapism-urban-alternativ-100-romanesc/

Electronica, indie, electro-pop, nu-disco, soul, rock alternativ, indie rock, hip-hop, free style rap, sunt doar câteva frecvenţe alternative ce fac oraşul să vibreze în luna mai, în cadrul Sound & Vision, festivalul ce promovează cultura urbană actuală a Bucureştiului.

Un articol de Liliana Matei|28 aprilie 2016

În perioada 20-22 mai, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, provoacă bucureștenii la o sesiune de escapism urban alternativ, într-o locație istorică, Gara Regală Băneasa, unde sound-ul 100% românesc și videomapping-ul conceptual  vor transpune publicul într-o realitate sinestezică autentică.
Sound & Vision Festival 2016 propune 3 zile de experimente acustice și vizuale, un line-up eclectic ce aduce pe scenă atât live band-uri românești consacrate, ale căror piese sunt apreciate pe scena internațională, cât și newcomeri pregătiți să administreze o doză de sound românesc neconvențional, în timp ce DJ set-urile și vizualurile 3D ale celor de la Mindscape Visual Studio vor stimula percepțiile celor prezenți și vor întreține acest melanj senzorial 100% românesc.
Fiecare suflet îndrăgostit de viziuni alternative își va găsi momentul de eliberare și conectare cu frecvența proprie la Sound & Vision Festival, fiecare zi fiind dedicată unei scene muzicale reprezentative pentru cultura urbană a acestui moment, iar intrarea este liberă.
VINERI, 20 mai I Golan I Helen I Satellites I Otherside I YellLow I DJ Andreea Veder
Sound & Vision debutează vineri, 20 mai, cu mix eclectic de artiști și o varietate de sunete si experiențe. Așa cum ne-au obișnuit, dupa concerte în Berlin și Londra, cei de la Golan vor aduce pe scenă o doză de inventivitate și spontaneitate prin live actul lor cu influențe electro și nu-disco, în timp ce Helen, cunoscută pentru single-ul ”Tell me”, inclus pe noul său EP “In Another Place”, ce se va lansa în cursul lunii mai, va încălzi scena și urechile celor prezenți cu stilul ei inconfudabil indie-pop.

În continuare, Satellites vor galvaniza spiritele cu un amestec foarte energic de funk, noise și electro rock, în timp ce Otherside vor cânta utimul lor album “Neverending”, dând dovadă de o abilitate ingenuă în a imbina în mod remarcabil elemente de dance, hip-hop și soul. Pe final, YellLow vor captiva auzul și imaginația cu armoniile vocale ale Luizei, iar DJ Andreea Veder ne va bucura cu selecția ei muzicală în interludiile concertelor live.

SÂMBĂTĂ, 21 mai I Alternosfera I Grimus I Eyedrops I Baby Elvis I The Kryptonite Sparks
Ziua de sambată, 21 mai, este dedicată rock-ului alternativ românesc de calitate.  Artiștii ce vor electriza atmosfera sunt cei de la Alternosfera, băieții din Chișinău, deja binecunoscuti pe plaiurile mioritice, alături de Grimus, care în anul aniversării lor de un deceniu, vor continua ziua, urmând ca după Sound & Vision să concerteze în această vară, în deschiderea formatiei Queen la București și Sofia. Adepții unui stil mai relaxat, Baby Elvis și Eyedrops ne pregătesc reprezentații indie și alternative rock, un mix perfect pentru o seară de mai în București, iar The Kryptonite Sparks vor înflăcăra spiritele de la primele acorduri ale single-ului “Si golanii beau ceai”. Pe tot parcursul serii, Logout DJs (Bogdan Serban & Alexandru Anghel) vor întreține atmosfera în timpul pauzelor de la scena de live cu beat-uri electro-rock și vor crea contextul perfect pentru sesiuni de socializare intense în zona de relaxare a festivalului.
DUMINICĂ, 22 mai I Șuie Paparude I Argatu I Fantome I Omul Gnom I Psihotrop I DJ Vlad Dobrescu
Ultima zi a festivalului, duminică, 22 mai, va fi dedicată underground-ului românesc, curentului veridic și nealterat de hip-hop românesc. Alături de DJ Vlad Dobrescu și nume consacrate – Șuie Paparude si Argatu, festivalul Sound & Vision aduce pe scenă tinere talente promițătoare – Fantome, un proiect sustinut de către cei de la Subcarpați, vor fi acompaniați de Omul Gnom, care urmează sa lanseze primul EP din colecția “Criminal Liric in Serie”,  și tânărul Psihotrop, un artist în vârstă de numai 18 ani, care va surprinde audiența cu o sesiune de freestyle rapping.
Alături de experimentaliștii de la Grolsch, Sound & Vision a pregătit în acest an o zonă de chill out 360 de grade, în care participanții la festival vor putea apăsa butonul de refresh, reload & keep on partying.

 

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Teatrul de Balet Sibiu prezintă sâmbătă, 2 martie, începând cu orele 19:00, spectacolul de teatru-dans „Despre noi/About Us”. Regia și scenariul poartă semnătura lui Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea, interpretează Teatrul de Balet Sibiu, cu participarea actorilor Naționalului bucureștean Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Asociația Tangent, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Casa Kerim și LiterNet, a lansat miercuri, 21 februarie, un open call pentru actori și actrițe din București, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS, după romanul omonim al scriitorului italian Alessandro Baricco.

28
/02
/24

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, revine în acest weekend pe scena Sălii Palatului din București, având în rolurile principale pe balerinii Rin Okuno și Robert Enache, alături de ansamblul Operei Naționale București. Reprezentația de la începutul lunii decembrie a fost primită cu entuziasm de către publicul prezent, aceasta fiind sold-out.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.