SOUND & VISION Festival 2016: escapism urban alternativ, 100% românesc 
https://www.ziarulmetropolis.ro/sound-vision-festival-2016-escapism-urban-alternativ-100-romanesc/

Electronica, indie, electro-pop, nu-disco, soul, rock alternativ, indie rock, hip-hop, free style rap, sunt doar câteva frecvenţe alternative ce fac oraşul să vibreze în luna mai, în cadrul Sound & Vision, festivalul ce promovează cultura urbană actuală a Bucureştiului.

Un articol de Liliana Matei|28 aprilie 2016

În perioada 20-22 mai, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, provoacă bucureștenii la o sesiune de escapism urban alternativ, într-o locație istorică, Gara Regală Băneasa, unde sound-ul 100% românesc și videomapping-ul conceptual  vor transpune publicul într-o realitate sinestezică autentică.
Sound & Vision Festival 2016 propune 3 zile de experimente acustice și vizuale, un line-up eclectic ce aduce pe scenă atât live band-uri românești consacrate, ale căror piese sunt apreciate pe scena internațională, cât și newcomeri pregătiți să administreze o doză de sound românesc neconvențional, în timp ce DJ set-urile și vizualurile 3D ale celor de la Mindscape Visual Studio vor stimula percepțiile celor prezenți și vor întreține acest melanj senzorial 100% românesc.
Fiecare suflet îndrăgostit de viziuni alternative își va găsi momentul de eliberare și conectare cu frecvența proprie la Sound & Vision Festival, fiecare zi fiind dedicată unei scene muzicale reprezentative pentru cultura urbană a acestui moment, iar intrarea este liberă.
VINERI, 20 mai I Golan I Helen I Satellites I Otherside I YellLow I DJ Andreea Veder
Sound & Vision debutează vineri, 20 mai, cu mix eclectic de artiști și o varietate de sunete si experiențe. Așa cum ne-au obișnuit, dupa concerte în Berlin și Londra, cei de la Golan vor aduce pe scenă o doză de inventivitate și spontaneitate prin live actul lor cu influențe electro și nu-disco, în timp ce Helen, cunoscută pentru single-ul ”Tell me”, inclus pe noul său EP “In Another Place”, ce se va lansa în cursul lunii mai, va încălzi scena și urechile celor prezenți cu stilul ei inconfudabil indie-pop.

În continuare, Satellites vor galvaniza spiritele cu un amestec foarte energic de funk, noise și electro rock, în timp ce Otherside vor cânta utimul lor album “Neverending”, dând dovadă de o abilitate ingenuă în a imbina în mod remarcabil elemente de dance, hip-hop și soul. Pe final, YellLow vor captiva auzul și imaginația cu armoniile vocale ale Luizei, iar DJ Andreea Veder ne va bucura cu selecția ei muzicală în interludiile concertelor live.

SÂMBĂTĂ, 21 mai I Alternosfera I Grimus I Eyedrops I Baby Elvis I The Kryptonite Sparks
Ziua de sambată, 21 mai, este dedicată rock-ului alternativ românesc de calitate.  Artiștii ce vor electriza atmosfera sunt cei de la Alternosfera, băieții din Chișinău, deja binecunoscuti pe plaiurile mioritice, alături de Grimus, care în anul aniversării lor de un deceniu, vor continua ziua, urmând ca după Sound & Vision să concerteze în această vară, în deschiderea formatiei Queen la București și Sofia. Adepții unui stil mai relaxat, Baby Elvis și Eyedrops ne pregătesc reprezentații indie și alternative rock, un mix perfect pentru o seară de mai în București, iar The Kryptonite Sparks vor înflăcăra spiritele de la primele acorduri ale single-ului “Si golanii beau ceai”. Pe tot parcursul serii, Logout DJs (Bogdan Serban & Alexandru Anghel) vor întreține atmosfera în timpul pauzelor de la scena de live cu beat-uri electro-rock și vor crea contextul perfect pentru sesiuni de socializare intense în zona de relaxare a festivalului.
DUMINICĂ, 22 mai I Șuie Paparude I Argatu I Fantome I Omul Gnom I Psihotrop I DJ Vlad Dobrescu
Ultima zi a festivalului, duminică, 22 mai, va fi dedicată underground-ului românesc, curentului veridic și nealterat de hip-hop românesc. Alături de DJ Vlad Dobrescu și nume consacrate – Șuie Paparude si Argatu, festivalul Sound & Vision aduce pe scenă tinere talente promițătoare – Fantome, un proiect sustinut de către cei de la Subcarpați, vor fi acompaniați de Omul Gnom, care urmează sa lanseze primul EP din colecția “Criminal Liric in Serie”,  și tânărul Psihotrop, un artist în vârstă de numai 18 ani, care va surprinde audiența cu o sesiune de freestyle rapping.
Alături de experimentaliștii de la Grolsch, Sound & Vision a pregătit în acest an o zonă de chill out 360 de grade, în care participanții la festival vor putea apăsa butonul de refresh, reload & keep on partying.

 

28
/01
/21

Timișoara la cutie – Cetate reproduce o felie din cartierul Cetate, centru istoric și principal pol de atracție turistică al orașului, aducând la viață 5 din clădirile emblematice ale orașului, într-un format de miniaturi, puzzle și cărți poștale. Cutia oferă copiilor șansa de a cunoaște mai bine orașul Timișoara prin joacă, învățând despre arhitectura și istoria acestuia iar adulţilor ocazia de a se (re)îndrăgosti de oraş privindu-l cu ochi de turist.

18
/01
/21

De la împăratul Nero sau pictura renascentistă la povestea lui Alice în Țara Minunilor și la „divele” secolului XX, cele mai așteptate evenimente expoziționale programate în 2021 în Europa promit experiențe de calitate.

13
/01
/21

În această perioadă, atelierele MNAC se desfășoară online, într-o formulă interactivă. „Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic” este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

08
/01
/21

Până pe 27 iunie 2021 puteți vizita o nouă expoziție temporară la MNAR, intitulată „Poveștile Crucii. Sculptură miniaturală de tradiție bizantină”, organizată în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească (Calea Victoriei 49-53).

04
/01
/21

Albumul bilingv „Azur de Lisabona”/ „Azul de Lisboa”, realizat de Ambasada României în Republica Portugheză și Institutul Cultural Român de la Lisabona, cu sprijinul Fundației Bonte, a avut prezentarea oficială în ultima lună a anului.

18
/12
/20

Muzeul Național Cotroceni lansează joi, 17 decembrie 2020, Portret de artist, un proiect de anvergură care îi are în prim plan pe unii dintre cei mai importanți artiști plastici ai momentului. Artiștii se destăinuie în fața publicului într-o suită de interviuri care reflectă emoțiile și părerile lor despre situația generată de pandemie, despre parcursul creațiilor și al artei în general, despre propria evoluție în domeniul artei și în situația actuală.

14
/12
/20

Până pe 28 martie 2021, Muzeul Național de Artă al României prezintă expoziția temporară Piranesi. Arhitecturi și fantasme, deschisă din 5 decembrie 2020. Expoziția aniversează 300 de ani de la nașterea artistului Giovanni Battista Piranesi (1720 – 1778) și este realizată de curatorul Cosmin Ungureanu, din cadrul Secției de Artă Europeană a MNAR, anunță organizatorii.