“Soy Nero” a câștigat Marele Premiu al Festivalului Internațional de Film București (BIFF)
https://www.ziarulmetropolis.ro/soy-nero-a-castigat-marele-premiu-al-festivalului-international-de-film-bucuresti-biff/

Lungmetrajul “Soy Nero”, în regia lui Rafi Pitts, a câştigat Marele premiu al celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF). Prezent pe perioada festivalului la Bucureşti, regizorul Rafi Pitts a mulţumit pentru premiu atât juriului şi echipei cu care a lucrat la realizarea filmului, cât şi scenaristului Răzvan Rădulescu.

Un articol de Petre Ivan|25 Aprilie 2016

Forța artistică a poveștii, care a reușit să depășească prin mesajul ei granițele spațiale și temporale, vorbind despre drame ale actualității, au afirmat membrii juriului în motivarea lor pentru alegerea câștigătorului marelui premiu.

Soy Nero” spune povestea lui Nero, un mexican deportat, care se întoarce ilegal în SUA în căutarea propriei identități. El se înrolează în armată prin programul “green card”, căutând o scurtătură către cetățenia americană.

Premiul pentru Cea mai bună regie a fost câștigat de “L’avenir“, regizat de Mia Hansen-Love. Distincția a fost acordată pentru “umorul rafinat cu care este tratată problema apăsătoare prin care trece o femeie”, potrivit motivației juriului.

La categoria Cel mai bun scenariu, premiu a fost acordat producției din Bosnia Herțegovina “Death in Sarajevo“, regizor și co-scenarist Danis Tranovic, pentru “modul strălucit în care combină realitatea contemporană cu reflecțiile emoționante asupra trecutului”.

Filmul “The Boss’s Daughter“, cu regia și scenariul semnat de Olivier Loustau, a obținut o Mențiune specială din partea juriului.

La ediția din acest an a BIFF, juriul secțiunii principale a fost prezidat de Marie Pierre Duhamel Muller și i-a mai avut în componență pe Elena Cristodoulidou, Enrico Vannuci, Gabriel Dettre și Cristian Tudor Popescu.

Foto: Soy Nero – BIFF

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

15
/04
/19

Independența Film anunță lansarea în cinematografele din România, din 26 aprilie, a neo-noir-lui regizat de David Robert Mitchell: Under the Silver Lake. Filmul a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2018, unde a atras atenția criticilor de film și cinefililor prin originalitatea sa, regie, soundtrack și imagine.

14
/04
/19

CRONICĂ DE FILM Vara anului 1981, URSS – un cântăreț de rock consacrat și îndrăgit, Mike Naumenko, și soția sa Natalia îl întâlnesc pe Viktor Țoi, care va deveni o vedetă a muzicii underground sovietice din anii `80. Este punctul de pornire din „Leto” (2018), noul film al regizorului rus Kirill Serebrennikov.

12
/04
/19

Competiția celei de-a opta ediții a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica (18 – 21 aprilie, București) reunește cele mai noi și premiate filme cu temă politică. Printre ele și Omul Roșu - regizat de Mugur Vărzariu - ce spune povestea lui Petre Ignatencu, canoist de performanță și șofer de taxi în anii ‘60, care crede cu tărie că prăbușirea comunismului în decembrie ‘89 a fost o uriașă greșeală a istoriei. 

12
/04
/19

A treia ediție a American Independent Film Festival începe vineri 12 aprilie la Cinema PRO cu Gala de deschiderea a festivalului, urmată de proiecția în premieră, de la ora 20:00 a filmului The Sisters Brothers, în prezența regizorului Jacques Audiard, unul dintre invitații speciali ai festivalului.

11
/04
/19

INTERVIU „Nu a existat o singură direcție „autoritară” în selecție. Ne-am ghidat după anumite titluri pe care am simțit nevoia să le arătăm, titluri care ne-au plăcut foarte mult și reprezentau mai multe fațete al cinema-ului american contemporan”, spune Andrei Tănăsescu, curatorul AIFF (12-18 aprilie).

11
/04
/19

Proiecțiile de film din cadrul Documentary Mondays și Fiction Tuesdays continuă, zilele de luni şi marţi stând sub semnul imaginației ca refugiu și mijloc de evadare dintr-o realitate opresivă. Pe 15 aprilie, de la ora 20:00, veţi putea vedea documentarul Soviet Hippies, care ilustrează subcultura hippie din Uniunea Sovietică, iar pe 16 aprilie, de la aceeași oră, filmul Baron Prášil, care ne propune o călătorie fantastică prin timp și spațiu.

10
/04
/19

Șapte dintre cele mai noi și apreciate filme cu temă politică se regăsesc în competiția Festivalului Internațional de Film Cinepolitica 2019, care va avea loc între 18 – 21 aprilie, la Cinema Elvire Popesco. Campania electorală din Franța, activismul social, justiția oarbă și deportările în URSS sunt temele abordate în patru dintre cele șapte filme din competiție.

Page 1 of 23312345...102030...Last »