“Soy Nero” a câștigat Marele Premiu al Festivalului Internațional de Film București (BIFF)
https://www.ziarulmetropolis.ro/soy-nero-a-castigat-marele-premiu-al-festivalului-international-de-film-bucuresti-biff/

Lungmetrajul “Soy Nero”, în regia lui Rafi Pitts, a câştigat Marele premiu al celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF). Prezent pe perioada festivalului la Bucureşti, regizorul Rafi Pitts a mulţumit pentru premiu atât juriului şi echipei cu care a lucrat la realizarea filmului, cât şi scenaristului Răzvan Rădulescu.

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2016

Forța artistică a poveștii, care a reușit să depășească prin mesajul ei granițele spațiale și temporale, vorbind despre drame ale actualității, au afirmat membrii juriului în motivarea lor pentru alegerea câștigătorului marelui premiu.

Soy Nero” spune povestea lui Nero, un mexican deportat, care se întoarce ilegal în SUA în căutarea propriei identități. El se înrolează în armată prin programul “green card”, căutând o scurtătură către cetățenia americană.

Premiul pentru Cea mai bună regie a fost câștigat de “L’avenir“, regizat de Mia Hansen-Love. Distincția a fost acordată pentru “umorul rafinat cu care este tratată problema apăsătoare prin care trece o femeie”, potrivit motivației juriului.

La categoria Cel mai bun scenariu, premiu a fost acordat producției din Bosnia Herțegovina “Death in Sarajevo“, regizor și co-scenarist Danis Tranovic, pentru “modul strălucit în care combină realitatea contemporană cu reflecțiile emoționante asupra trecutului”.

Filmul “The Boss’s Daughter“, cu regia și scenariul semnat de Olivier Loustau, a obținut o Mențiune specială din partea juriului.

La ediția din acest an a BIFF, juriul secțiunii principale a fost prezidat de Marie Pierre Duhamel Muller și i-a mai avut în componență pe Elena Cristodoulidou, Enrico Vannuci, Gabriel Dettre și Cristian Tudor Popescu.

Foto: Soy Nero – BIFF

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

09
/09
/20

Pentru a sărbători cea de-a 5-a ediție, organizatorii festivalului Película au pregătit o călătorie cinematografică specială: 21 de producții din 8 țări din America Latină (Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Columbia, Mexic, Peru și Uruguay), cărora li se alătură 2 titluri din Spania.

08
/09
/20

CRONICĂ DE FILM În al treilea său documentar, „Holy Father” (2020), câştigător al Premiului Special al Juriului la Sarajevo şi prezentat în premieră în România la Astra, regizorul Andrei Dăscălescu are curajul de a explora relaţia cu tatăl său, călugăr la Athos, şi cu iubita sa, cu care urmează să aibă un copil.

Pagina 1 din 27012345...102030...Ultima »