Spectacol anulat- modificare de program la ONI
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacol-anulat-modificare-de-program-la-oni/

Vă anunţăm că spectacolul D’ale Carnavalului, programat duminică, 24 februarie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi, s-a anulat. Spectatorii care şi-au achiziţonat bilete îşi pot recupera contravaloarea acestora de la Agenţia Operei (0332.888.448). Datorită numărului mare de solicitări din partea publicului, spectacolul de teatru dans a fost inlocuit cu opera […]

Un articol de Andrada Văsii|31 ianuarie 2013

Vă anunțăm că spectacolul D’ale Carnavalului, programat duminică, 24 februarie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, s-a anulat.

Spectatorii care și-au achizițonat bilete își pot recupera contravaloarea acestora de la Agenția Operei (0332.888.448).

Datorită numărului mare de solicitări din partea publicului, spectacolul de teatru dans a fost inlocuit cu opera balet Les Indes galantes, de Jean Philippe Rameau, în regia maestrului Andrei Șerban. Dirijor – Gabriel Bebeșelea.

Distribuția va fi anunțată ulterior.

Spectacolul Les Indes galantes a avut premiera în luna noiembrie a anului trecut, fiind montat pentru prima dată în România de renumitul regizor Andrei Șerban, iar toate cele 6 reprezentații de până acum s-au jucat cu casa închisă.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!

23
/01
/24

Miercuri, 24 ianuarie, ziua în care Unirea Principatelor Române este celebrată la nivel național prin numeroase festivități și manifestări culturale, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București oferă publicului oportunitatea de a descoperi tainele limbajului universal al artei prin intermediul expoziției momentului, „Universul lui Salvador Dalí”, deschisă la Hanul Gabroveni din centrul Capitalei.

22
/01
/24

Teatrul Național „I.L. Caragiale” București își începe anul în Sala Mare, cu „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, această ars poetica și demonstrație practică a teatrului epic, acest punct de cotitură teatral, tablă de șah cu toți pionii murdari, busolă morală fără ac, și matrioșkă a răului.

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.