Spectacol cu scrisori romantice de la Chopin
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacol-cu-scrisori-romantice-de-la-chopin/

Marti, 18 decembrie 2012, incepand cu orele 19:00, la Studioul de Opera al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti din  Str. Stirbey Voda nr.33, va avea loc spectacolul “Scrisori romantice”. “Scrisori romantice” este un spectacol necoventional, caracterizat prin fast si eleganta ce pune in scena povestea dramatica de dragoste dintre Frederic Chopin si scriitoarea George […]

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2012

Marti, 18 decembrie 2012, incepand cu orele 19:00, la Studioul de Opera al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti din  Str. Stirbey Voda nr.33, va avea loc spectacolul “Scrisori romantice”.

“Scrisori romantice” este un spectacol necoventional, caracterizat prin fast si eleganta ce pune in scena povestea dramatica de dragoste dintre Frederic Chopin si scriitoarea George Sand. Evenimentul este un elogiu adus marelui compozitor la mai bine de 200 de ani de la nasterea sa.

In regia si dramatizarea Cristinei Lascu, spectacolul a luat fiinta in ianuarie 2010 cand a avut premiera pe scena Ateneul Roman, inaugurand Anul International Chopin. Este un spectacol ce combina recitalul de pian cu teatrul intr-o maniera captivanta si antrenanta pentru public.

Spectacolul se adreseaza unui public larg, pasionat de frumos si cultura dar si de muzica fascinanta a lui Chopin. Fragmente din scrisorile celor doi iubiti se intrepatrund cu recitalul de pian, evocand astfel parti din memoriile scriitoarei George Sand publicate in 1855 sub titlul “Povestea vietii mele”.

Programul reprezentatiei este urmatorul :

  1. Marche funèbre  din Sonata în si bemol minor, op. 35
  2.  Studiu op.10 nr.12, în do minor, Revoluţionarul
  3.  Balada, op. 23 nr. 1, în sol minor – fragment
  4.  Fantaisie – Impromptu op.66, în do diez minor
  5.  Studiu op.10 nr. 8, în Fa major
  6. Vis de dragoste ( de Franz Liszt ) – fragment
  7.  Preludiu op. 28 nr.7, în La major
  8.  Mazurca op.7 nr.3, în fa minor
  9.  Nocturna op.9 nr.1, în si bemol  minor
  10.  Mazurca op.7 nr.1, în Si bemol major
  11.  Preludiu op.28 nr.15, în Re bemol major
  12. Fantezia în fa minor, op. 49 – fragment
  13. Vals op.69 ­­­nr.2, în si minor
  14. Vals op.34 nr.2, în la minor
  15. Vals op.64­­­ nr.2, în do diez minor
  16. Studiu op.25 nr.7, în do diez minor
  17. Andante spianato op.22, în Sol major

 

 

Sursa: Renne

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).