Spectacol cu scrisori romantice de la Chopin
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacol-cu-scrisori-romantice-de-la-chopin/

Marti, 18 decembrie 2012, incepand cu orele 19:00, la Studioul de Opera al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti din  Str. Stirbey Voda nr.33, va avea loc spectacolul “Scrisori romantice”. “Scrisori romantice” este un spectacol necoventional, caracterizat prin fast si eleganta ce pune in scena povestea dramatica de dragoste dintre Frederic Chopin si scriitoarea George […]

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2012

Marti, 18 decembrie 2012, incepand cu orele 19:00, la Studioul de Opera al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti din  Str. Stirbey Voda nr.33, va avea loc spectacolul “Scrisori romantice”.

“Scrisori romantice” este un spectacol necoventional, caracterizat prin fast si eleganta ce pune in scena povestea dramatica de dragoste dintre Frederic Chopin si scriitoarea George Sand. Evenimentul este un elogiu adus marelui compozitor la mai bine de 200 de ani de la nasterea sa.

In regia si dramatizarea Cristinei Lascu, spectacolul a luat fiinta in ianuarie 2010 cand a avut premiera pe scena Ateneul Roman, inaugurand Anul International Chopin. Este un spectacol ce combina recitalul de pian cu teatrul intr-o maniera captivanta si antrenanta pentru public.

Spectacolul se adreseaza unui public larg, pasionat de frumos si cultura dar si de muzica fascinanta a lui Chopin. Fragmente din scrisorile celor doi iubiti se intrepatrund cu recitalul de pian, evocand astfel parti din memoriile scriitoarei George Sand publicate in 1855 sub titlul “Povestea vietii mele”.

Programul reprezentatiei este urmatorul :

  1. Marche funèbre  din Sonata în si bemol minor, op. 35
  2.  Studiu op.10 nr.12, în do minor, Revoluţionarul
  3.  Balada, op. 23 nr. 1, în sol minor – fragment
  4.  Fantaisie – Impromptu op.66, în do diez minor
  5.  Studiu op.10 nr. 8, în Fa major
  6. Vis de dragoste ( de Franz Liszt ) – fragment
  7.  Preludiu op. 28 nr.7, în La major
  8.  Mazurca op.7 nr.3, în fa minor
  9.  Nocturna op.9 nr.1, în si bemol  minor
  10.  Mazurca op.7 nr.1, în Si bemol major
  11.  Preludiu op.28 nr.15, în Re bemol major
  12. Fantezia în fa minor, op. 49 – fragment
  13. Vals op.69 ­­­nr.2, în si minor
  14. Vals op.34 nr.2, în la minor
  15. Vals op.64­­­ nr.2, în do diez minor
  16. Studiu op.25 nr.7, în do diez minor
  17. Andante spianato op.22, în Sol major

 

 

Sursa: Renne

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.