Spectacol cu scrisori romantice de la Chopin
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacol-cu-scrisori-romantice-de-la-chopin/

Marti, 18 decembrie 2012, incepand cu orele 19:00, la Studioul de Opera al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti din  Str. Stirbey Voda nr.33, va avea loc spectacolul “Scrisori romantice”. “Scrisori romantice” este un spectacol necoventional, caracterizat prin fast si eleganta ce pune in scena povestea dramatica de dragoste dintre Frederic Chopin si scriitoarea George […]

Un articol de Andrada Văsii|14 decembrie 2012

Marti, 18 decembrie 2012, incepand cu orele 19:00, la Studioul de Opera al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti din  Str. Stirbey Voda nr.33, va avea loc spectacolul “Scrisori romantice”.

“Scrisori romantice” este un spectacol necoventional, caracterizat prin fast si eleganta ce pune in scena povestea dramatica de dragoste dintre Frederic Chopin si scriitoarea George Sand. Evenimentul este un elogiu adus marelui compozitor la mai bine de 200 de ani de la nasterea sa.

In regia si dramatizarea Cristinei Lascu, spectacolul a luat fiinta in ianuarie 2010 cand a avut premiera pe scena Ateneul Roman, inaugurand Anul International Chopin. Este un spectacol ce combina recitalul de pian cu teatrul intr-o maniera captivanta si antrenanta pentru public.

Spectacolul se adreseaza unui public larg, pasionat de frumos si cultura dar si de muzica fascinanta a lui Chopin. Fragmente din scrisorile celor doi iubiti se intrepatrund cu recitalul de pian, evocand astfel parti din memoriile scriitoarei George Sand publicate in 1855 sub titlul “Povestea vietii mele”.

Programul reprezentatiei este urmatorul :

  1. Marche funèbre  din Sonata în si bemol minor, op. 35
  2.  Studiu op.10 nr.12, în do minor, Revoluţionarul
  3.  Balada, op. 23 nr. 1, în sol minor – fragment
  4.  Fantaisie – Impromptu op.66, în do diez minor
  5.  Studiu op.10 nr. 8, în Fa major
  6. Vis de dragoste ( de Franz Liszt ) – fragment
  7.  Preludiu op. 28 nr.7, în La major
  8.  Mazurca op.7 nr.3, în fa minor
  9.  Nocturna op.9 nr.1, în si bemol  minor
  10.  Mazurca op.7 nr.1, în Si bemol major
  11.  Preludiu op.28 nr.15, în Re bemol major
  12. Fantezia în fa minor, op. 49 – fragment
  13. Vals op.69 ­­­nr.2, în si minor
  14. Vals op.34 nr.2, în la minor
  15. Vals op.64­­­ nr.2, în do diez minor
  16. Studiu op.25 nr.7, în do diez minor
  17. Andante spianato op.22, în Sol major

 

 

Sursa: Renne

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.