Spectacol de neuitat la ,,Promenada Operei”
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacol-de-neuitat-la-promenada-operei/

Mii de oameni au venit seara trecută pe esplanada Operei Naţionale Bucureşti pentru a lua parte la un eveniment îndelung aşteptat: ,,Promenada Operei”, cea de-a IX-a ediţie, eveniment care s-a desfăşurat sub conceptul Open Air Opera Classica, marcă a unei stagiuni aflate sub semnul unora dintre cele mai aplaudate titluri de operă şi de balet din întreaga lume.

Un articol de Liliana Matei|31 august 2015

Cu acest prilej, pe scena montată în fața instituției au urcat o parte dintre cei mai cunoscuți artiști ai Operei Naționale București, dar și doi tineri interpreți, în calitate de invitați, precum și balerini ai Companiei de Balet a instituției, cu toții contribuind la realizarea unor momente artistice de neuitat.

Printre aceștia s-au aflat și Lucian Corchiş, Maria Jinga, Florina Ilie, Iulia Isaev, Sorina Munteanu şi Madeleine Pascu, dar și George Ionuţ Vîrban, câștigătorul Premiului Radio România Cultural la recent încheiatul concurs internațional de canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”, alături de Orchestra Operei Naționale București, condusă de dirijorul Cristian Sandu și Corul instituției pregătit de maestrul Stelian Olariu.

Similar ediţiilor anterioare, ,,Promenada Operei” s-a constituit şi anul acesta ca o avanpremieră a viitoarei stagiuni a instituţiei, o ocazie de a dezvălui principalele spectacole şi evenimente speciale care vor îmbogăţi repertoriul curent, precum şi activităţile culturale conexe pe care instituţia le va organiza.

Astfel, în programul serii au fost incluse și fragmente din trei spectacole de operă care vor avea premiera la Opera Națională București în stagiunea 2015-2016 : „Cosi fan tutte” de W. A. Mozart, coproducție cu Garsington Opera din Marea Britanie, în regia lui John Fulljames, „Manon Lescaut” de G Puccini, spectacol realizat în coproducție cu Royal Opera House Covent Garden și Shanghai Grand Theatre, în viziunea regizorului Jonathan Kent, dar și „Turandot” de Giacomo Puccini.

Printre proiectele instituției care se vor finaliza în noua stagiune se află și organizarea conferinței internaționale a rețelei Opera Europa, redeschiderea Librăriei Operei realizată acum într-un nou concept, lansarea revistei ,,Opera”, dar și apariția la Editura Operei a unei serii de volume care aduc în prim-plan personalități ale domeniului cultural.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.