Spectacol de sfârșit de an la Operetă: „Liliacul” de Johann Strauss
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacol-de-sfarsit-de-an-la-opereta-liliacul-de-johann-strauss/

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian” prezintă, pe 23 decembrie 2017, de la ora 18.30, în Sala Mare a Palatului Naţional al Copiilor, opereta „Liliacul” de Johann Strauss – fiul.

Un articol de Petre Ivan|13 decembrie 2017

Pe un libret de Karl Haffner și Richard Genée, după vodevilul „Le Réveillon” scris de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy, premiera operetei Liliacul a avut loc la Viena, la Theater an der Wien, pe data de 5 aprilie 1874.

Acţiunea se petrece în ultima zi a anului şi în noaptea de revelion. Falke, prietenul domnului Eisenstein, pune la cale o farsă, pentru a se răzbuna pe acesta pentru o poveste mai veche: după un bal mascat, Eisenstein l-a lăsat pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de „Liliacul”.

Farsa ne poartă din salonul aristocrat al familiei Eisenstein în sala de bal din palatul excentricului prinț Orlofsky și, apoi, chiar la închisoare… Trădări, pasiuni, intrigi – toate cu deznodământ fericit, ca în orice operetă.

Distribuția: Alfredo Pascu, Doina Scripcaru, Gabriela Daha, Ștefan Popov, Orest Pâslariu Ranghilof, Bogdan Lupea, Cristian Caraman, Raluca Ciocă, Cătălin Seimeanu, Maria Baciu

Regia, scenografia şi lighting design: Matteo Mazzoni; conducerea muzicală: Lucian Vlădescu; asistent regie: Laura Vlădoiu; coregrafia: Roxana Colceag; video artist: Fabio Massimo Iaquone, Luca Attilii; maestru cor: Gabriel Popescu; dirijor cor: Aurel Muraru.

 

Foto:  „Liliacul” de Johann Strauss – www.opereta.ro.

27
/04
/23

Music Gallery, proiectul care a oferit publicului un nou mod de interacțiune cu muzica, s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Galeria a fost deschisă timp de patru săptămâni, în perioada 25 martie-23 aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și a fost vizitată de peste 5.000 de persoane de toate vârstele.

21
/04
/23

Despre Corina Sîrghi, cea care și-ar fi dorit să se nască în Sicilia, cea care crede că zambilele miros a un nou început, cea care are o slăbiciune pentru cuvântul „șarlatan“, Corina care bea prosecco și care ar întinde mese de dimineața până seara. Despre ea și despre alfabetul vieții ei, în rândurile următoare.

21
/04
/23

Festivalul Internațional „Vara Magică" invită pentru a 12-a vară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în sezonul cald să vină la seria de opt concerte camerale și simfonice ce se va desfășura între 5 iulie și 23 august, în serile de miercuri, de la ora 19.30, la Ateneul Român.

20
/04
/23

Doar o zi ne mai desparte până la cel mai așteptat spectacol de muzică și dans, susținut de Georgian Legend. Cei mai apreciați 40 de artiști georgieni de muzică și dans, revin mâine 21 aprilie pe scena Sălii Palatului din București cu show de excepție. Prințese și prinți ai dansului vor încânta publicul cu dansuri pe melodii georgiene din vremuri de poveste, demult apuse.

20
/04
/23

Miercuri, 26 aprilie 2023 (19:00), concertul ORCHESTREI DE CAMERĂ RADIO va fi dedicat în exclusivitate genialului Wolfgang Amadeus Mozart, care în doar 35 de ani de viață a „respirat" muzică, lăsând în urma sa peste 800 de lucrări (simfonii, concerte, opere etc.), compuse începând de la vârsta de 5 ani!

19
/04
/23

Evenimentul sub umbrela „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural / Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship”, proiect derulat de ARTmania Festival alături de Inferno Metal Festival & Music Conference și Midgardsblot Festival și la inițiativa ARTmania Events a avut loc în perioada 6-9 aprilie în Oslo, Norvegia.