Spectacole ale Operei Naţionale Bucureşti, în perioada 24-28 octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-ale-operei-nationale-bucuresti-in-perioada-24-28-octombrie/

„Simfonia fantastică” de Hector Berlioz, „Turandot” de Giacomo Puccini, „Hansel şi Gretel” de Engelbert Humperdinck, ori „Giselle” de Adolphe Charles Adam sunt câteva dintre spectacolele programate de Opera Naţională Bucureşti (ONB), în perioada 24-28 octombrie. Potrivit Biroului de presă al primei scene lirice a ţării, miercuri, 24 octombrie, la Sala Mare este programat spectacolul de […]

Un articol de Andrada Văsii|25 octombrie 2012

„Simfonia fantastică” de Hector Berlioz, „Turandot” de Giacomo Puccini, „Hansel şi Gretel” de Engelbert Humperdinck, ori „Giselle” de Adolphe Charles Adam sunt câteva dintre spectacolele programate de Opera Naţională Bucureşti (ONB), în perioada 24-28 octombrie.

Potrivit Biroului de presă al primei scene lirice a ţării, miercuri, 24 octombrie, la Sala Mare este programat spectacolul de dans contemporan „Simfonia fantastică” de Hector Berlioz, care poartă semnătura balerinului şi coregrafului Gigi Căciuleanu, o incursiune în lumea visului, în care imaginea iubitei se împleteşte cu cea a unei societăţi uneori monotonă, alteori dinamică, şi în care sentimentul se exprimă cel mai adesea prin mişcare.

În aceeaşi seară, la Sala Studio iubitorii dansului sunt invitaţi la o „Seară Gershwin”, un spectacol muzical – coregrafic, spectacol al Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul ONB. Protagoniştii serii sunt solistele Mădălina Stan şi Sorana Negrea, alături de tenorul Filip Ristovski, acompaniaţi de pianista Lidia Butnariu, care aduc împreună, în Sala Studio, prin muzică, o seară 100% americană.

Pe afişul ONB figurează, joi, opera „Turandot” de Giacomo Puccini, iar vineri, „Un ballo in maschera” („Bal mascat”) de Giuseppe Verdi, un spectacol de operă în limba italiană.

Un spectacol muzical – coregrafic pentru copii – „Cutia cu jucării” de Claude Debussy va avea loc, sâmbătă, la Sala Studio, jucăriile urmând a prinde viaţă într-o poveste de dragoste.

Tot sâmbătă, la Sala Mare este programat un concert aniversar Marina Krilovici, în care ONB are privilegiul de a o readuce pe scena sa, în aplauzele publicului, pe celebra soprană de talie internaţională, cu o carieră demnă de invidiat.

Micuţii sunt din nou invitaţi, duminică dimineaţa, la Sala Mare, la spectacolul „Hansel şi Gretel”, care prezintă o spectaculoasă producţie, transpusă în muzică de Engelbert Humperdick, în seara aceleiaşi zile fiind programată „Giselle” de Adolphe Charles Adam, una dintre lucrările de seamă ale baletului clasic.

 

Sursa: Agerpres

06
/02
/15

Corul de Copii Radio împlineşte în 2015 nu mai puţin de 70 de ani de existenţă şi este la fel de plin de prospeţime, de virtuozitate, de spontaneitate şi veselie. Generaţii şi generaţii de copii au descoperit aici frumuseţea cântului şi a jocului, au primit o educaţie muzicală folositoare pe tot parcursul vieţii, au învăţat disciplina necesară actului artistic de înaltă ţinută şi au încântat apoi, la spectacole, mii de spectatori de toate vârstele.

06
/02
/15

Luni, 9 februarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38, Bucureşti), Matei Vişniec va răspunde întrebărilor cititorilor, bloggerilor şi presei pornind de la volumul „Negustorul de începuturi de roman”, apărut la Editura Cartea Românească şi cîştigător al Premiului literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2013, acordat de compania Philip Morris Trading.

06
/02
/15

Capitala Germaniei a devenit centrul mondial al cinematografiei o dată cu Gala de Deschidere a celei de-a 65-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (5-15 februarie). Evenimentul a avut loc aseară la Berlinale Palast în prezența a peste 1500 de invitați. Gazdele serii au fost Dieter Kosslick, directorul Berlinalei, și Anke Engelke.

05
/02
/15

CRONICĂ DE FILM Câştigător în 2014 al Premiului Gopo pentru cel mai bun documentar, „Experimentul Bucureşti” este un experiment cinematografic despre un posibil experiment social imaginat pentru a atrage atenţia asupra unui experiment istoric dureros, Fenomenul Piteşti.

05
/02
/15

Puţine clădiri au conservat spiritul Bucureştiului de aur. Palatul Odeon, situat în jos pe malul Dâmboviţei, este una dintre ele. Palatul se află într-o clădire monument arhitectural, singurul rămas din vechile clădiri ale fostei administraţii a bătrânului Abator, datând din anul 1869.

05
/02
/15

Radio România Muzical și Muzeul Național Cotroceni organizează un concert de muzică veche românească susținut de ansamblul “Imago Mundi”. În sala Cerchez a Muzeului Cotroceni, joi, 26 februarie, de la ora 19.00, va avea loc un eveniment cu semnificații speciale – înregistrarea acestui concert va reprezenta România în cadrul unuia dintre cele mai importante proiecte ale Uniunii Europene de Radio, “Ziua muzicii vechi”, programată, în fiecare an, pe 21 martie.

05
/02
/15

Anul 2015 marchează o premieră extraordinară: sâmbătă, 7 februarie, una dintre lucrările de referință ale compozitorului George Enescu, Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21, va fi interpretată pe o scenă londoneză de către presitgioasa London Philharmonic Orchestra, în sala Royal Festival Hall a Southbank Centre, chiar pe malul Tamisei.

05
/02
/15

Șase proiecții pentru public și presa internațională vor aduce povestea procurorului Cristian Panait, cea care a inspirat scenariul filmului De ce eu?, în regia lui Tudor Giurgiu, peste hotare, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Evenimentul începe astăzi, 5 februarie, și se va încheia pe 15 februarie, cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu fiind inclus în secțiunea Panorama Special.

05
/02
/15

Actorul american Johnny Depp s-a căsătorit civil cu iubita lui, Amber Heard, în cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc, marţi, în casa din Los Angeles în care cei doi locuiesc, cu câteva zile înainte de nunta ce va avea loc la finalul săptămânii în Bahamas.

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial.